= The Crazy World Of Arthur Brown
Συναυλίες

loogoo

The Crazy World Of Arthur Brown

 

arthurbrown1

   Arthur Brown! Το όνομα το ανακάλυψα μία μέρα πριν από την συναυλία για να είμαι ειλικρινής. Παλιός ροκάς με δόσεις pop και ska. O άνθρωπος που μπορεί να κομπάζει ότι επηρέασε από τον Marilyn Manson ως τον Bruce Dickinson, από τους Kiss μέχρι τον Alice Cooper και από τον George Clinton μέχρι τον King Diamond  διάβασα. Έψαξα περισσότερο και έφτασα σε σημείο να ντρέπομαι που δεν ήξερα το όνομα του και ότι δεν θα έπρεπε να λεώ ότι ακούω ροκ. Ποτέ δεν είναι αργά!

   9 ώρα άνοιγαν οι πόρτες στον Μύλο και ήμασταν εκεί. Περιμένοντας να αρχίσει η συναυλία κάποιοι γνωστοί μας είπαν ότι στο soundcheck ο Arthur Brown σκούπιζε το χώρο του Μύλου. Κατά τις 9 και μισή εμφανίστηκε από την είσοδο με ένα σακάκι, σχολική τσάντα και σκουφάκι, να χαιρετάει και να χαμογελάει στον κόσμο. Μορφή! Λες και ήρθε να παρακολουθήσει την συναυλία του.
 
   Ο κόσμος αποτελούταν από μεγάλο ποσοστό παλιών ροκάδων, αλλά υπήρχαν και νεαροί που φαινόταν στο πρόσωπό τους η ανυπομονησία να δουν τον Arthur Brown. Μετά από δύο ώρες η ανυπομονησία έγινε αγανάκτηση γιατί ακόμα δεν είχε εμφανιστεί. 2 - 3 από το κοινό άρχισαν να φωνάζουν το όνομα του και να βγει έξω. Έντεκα η ώρα και τα φώτα σβήνουν. Ησυχία επικρατεί και τα μέλη του The Crazy World Of Arthur Brown εμφανίζονται με μάσκες και ο ίδιος με μία μεγάλη ρόμπα και μάσκα.
 
   arthurbrown2Άρχισε με ένα καθηλωτικό cover από Leon Russell το "A Hard Rain's A-Gonna Fall". Ωραίος ήχος, έξυπνοι φωτισμοί, ωραίες χορογραφίες (στο σχήμα υπήρχε και μία χορεύτρια, η οποία είχε επιμεληθεί και τα κοστούμια της παράστασης) και δεμένη μπάντα. Στο δεύτερο κομμάτι οι μάσκες έπεσαν και ο Brown φορούσε ένα μπουρνούζι - σακάκι και αυτό μας έκανε να νομίζουμε ότι εμείς πήγαμε στο σπίτι του για την συναυλία. Στα πρώτα 4 κομμάτια τόσο περισσότερο καταλάβαινα ότι η μπάντα ήταν πολύ καλά δεμένοι και πολύ καλοί μουσικοί με το συνδυασμό drums και μπάσο να τα νιώθεις στην καρδιά σου, την κιθαρίστρια να βάζει ωραία θέματα στην κιθάρα και σόλο, την κοπέλα στα πλήκτρα, η οποία χόρευε ασταμάτητα και έπαιζε με τον Arthur, την χορεύτρια που ανά 3 - 4 κομμάτια άλλαζε φορέματα και έβαζε την δικιά της ξεχωριστή πινελιά στο stage και φυσικά έναν Arthur Brown, που αν και 70 χρονών άνθρωπος χοροπηδούσε, χόρευε, πείραζε τα μέλη της μπάντας και το κοινό. Τα σημάδια της ηλικίας του φάνηκαν από τα φαλτσέτα και τις κορώνες, αλλά ήταν το τελευταίο πράγμα που παρατηρούσαμε μιας και η σκηνική του παρουσία και το σύνολο μας είχε συναρπάσει. Στο τέλος του "Kites" μας χαιρετάει και κάνοντας μία απόπειρα να μιλήσει ελληνικά μας λέει "καλωσορίσατε". Καλώς σε βρήκαμε! Η δεύτερη λέξη ήταν "μπάφος". Θα έλεγα γι'αυτό άργησε να βγει αλλά για να μην γίνω κακός, θα τον δικαιολογήσω στο ότι κάνανε ώρα να ετοιμάσουν τα κοστούμια ή να μάθει την λέξη weed στα ελληνικά έστω.

   Το 5ο κομμάτι ήταν το "I put a spell on you" σε μία διαφορετική εκτέλεση με το παρανοϊκό στυλ του Brown βγάζοντας ένα δέρμα κουναβιού από το παντελόνι του και άρχισε να πειράζει την κιθαρίστρια και να χορεύει με το κουνάβι. Στη μέση του κομματιού παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα πλήκτρα, που είτε το δημιούργησε ο Arthur από τα πειράγματα στη μουσικό του είτε δεν ξέρουμε κι εμείς πώς. Σημασία έχει ότι η κιθαρίστρια κάλυψε το πρόβλημα με ένα σόλο, που θα ζήλευαν πολύ. Το ένιωσε και ας ήταν ντροπαλή. Την υποδέχτηκε ένα θερμό χειροκρότημα όπως της άξιζε. Με το "Voice of Love", σημείο κατά το οποίο τα ρούχα και του Arthur και της χορεύτριας ξανά άλλαξαν, το κλίμα έγινε ρομαντικό. Αλλά δεν κράτησε πολύ, γιατί στο "Spirit of Joy" ο 70χρονος νεανίας άρχισε να ξανά χοροπηδάει και να μας ταξιδεύει πίσω στο '73.

arthurbrown3   Στο τέλος του "Spontaneous Apple Creation", που ήταν το 8ο στην σειρά κομμάτι, παρουσίασε με ενθουσιώδη και ωραία επίθετα τα μέλη της μπάντας και ακολούθησε το "Nightmare". Χορός πάνω στο stage, χορός και κάτω από το stage. Στο "Fire Poem" όλοι ξέραμε τι θα ακολουθήσει. Ο λόγος που ο Arthur Brown έφτιαξε μία 2η προσωπικότητα! "I am the God Of Hellfire and i bring you Fire". Φοράει το καπέλο του και το βάζουν φωτιά. Και μπαίνει το "Fire". Περισσότερος χορός! Μέχρι και οι πιο ξενερωμένοι λόγω της αναμονής άρχισαν να χορεύουν και να χειροκροτούν δυνατά.

   Μετά το cover του "Please Don't Let Me Be Misunderstood", που ήταν το τρίτο κομμάτι από το τέλος ο Aρθούρος είπε "sometimes when you have sex you put power, but sometimes you put love" και ακολούθησε το "That's How Strong Is My Love". Τα ζευγαράκια, τα οποία βρισκόταν στο χώρο χόρευαν αγκαλιά και όλοι κουνιόταν στο ρυθμό. Αλλά επειδή μιλάμε για έναν ρομαντικό αλλά και γεμάτο ενέργεια άνθρωπο μας καληνύχτισε με το "Love is a Spirit".

   Τα τελευταία λόγια του πριν αποχωρήσει από το stage ήταν "When we come to Greece we have party". Θα συμφωνήσω! Ήταν μία πάρα πολύ όμορφη βραδιά, γεμάτη χορό, έρωτα, φωτιά και κέφι. Και νιώσαμε περήφανοι που είδαμε έναν τέτοιο ογκόλιθο, μία ξεχωριστή προσωπικότητα που έβαλε την φωτιά της στην pop rock μουσική.

Setlist
1. Leon Russell / A Hard Rain's A-Gonna Fall cover
2. All The Bells
3. Devil's grip on me
4. Kites
5. Screamin' Jay Hawkins /I put a spell on you cover
6. Voice of Love
7. Spirit of Joy
8. Spontaneous Apple Creation
9. Nightmare
10. Fire Poem
11. Fire
12. Nina Simone /Please Don't Let Me Be Misunderstood cover
13. Thats How Strong Is My Love
14. Love is a Spirit

Στέφανος Κωνσταντινίδης
Κώστας Νάνος
Φωτογραφίες : Στεφανία Διακάκη


arthurbrownend
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες