= The Beatles Tribute Project @ Μέγαρο Μουσικής
Συναυλίες

loogoo

The Beatles Tribute Project @ Μέγαρο Μουσικής

 
beat033   Πάνω από εξακόσια εκατομμύρια δίσκοι σε πωλήσεις (Μμμ… μόνο για να τους μετρήσεις θέλεις τρεις ζωές), πάνω από 178 χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι ΜΟΝΟ στις ΗΠΑ (μια αγγλική μπάντα είναι η κορυφαία σε πωλήσεις στην Αμερική…), άπειροι ταγμένοι οπαδοί και η μεγαλύτερη αρρώστια του συλλέκτη. Το κουαρτέτο από το μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας, ο θρύλος και ο μύθος και το Μέγαρο με την Καμεράτα και τις διασκευές. Σε ό,τι αφορά τους Beatles, οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν και το παραμικρό. Γι’ αυτό και αφηνόμαστε στη μουσική. Είναι ο μόνος τρόπος να μεταδώσεις, να μεταλαμπαδεύσεις, ακόμα και να (εκ)παιδεύσεις… Είναι κοινός τόπος πολλών και ησυχαστήριο περισσοτέρων. Το φαινόμενο των φαινομένων στο μουσικό πλανήτη Γη δεν χρειάζεται πλέον ερμηνείες. Μονάχα επαναλήψεις. Εδώ στο Noizy σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για το θρυλικό σχήμα. Με την ίδια ευκολία που το σκεφτήκαμε το ξεχάσαμε κιόλας. Θέλεις ΠΟΛΛΕΣ σελίδες για να κάνεις κάτι που θα βάλει τον αναγνώστη να ξεχάσει το αυτονόητο «Καλά, τι θέλουν και το σκαλίζουν»;
 
   Η Λένα πήγε Μέγαρο (να λείπουν οι συνειρμοί, να λείπουν παρακαλώ) και απόλαυσε. Ήταν μία κατάσταση συναγερμού για μουσικούς και «απλούς» μουσικούς ακροατές. Ήταν όμως και τρελή ίντριγκα για όλους εκείνους που αγαπούν ειλικρινά όσα έχει κάνει το τεράστιο όχημα μουσικών ύμνων. Ο τρόπος παρουσίασης τραγουδιών μπορεί να είναι τόσο ποικίλος όσο και ενδιαφέρων ή αδιάφορος, τα ίδια τα τραγούδια όμως αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο. Όσο για μας, την υπόλοιπη ομάδα του περιοδικού, επιφυλασσόμαστε… Κάτι θα παρουσιάσουμε, κάποιο ομορφάκι θα βγάλουμε στις σελίδες μας, το οποίο μάλιστα υποσχόμαστε να σας αποσπάσει την προσοχή… Το μόνο που θέλουμε είναι αγάπη και να σας κρατάμε το χέρι…
 
Κώστας Κούλης
 
beat022
 
   Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», οι μουσικοί της Καμεράτα παρουσίασαν τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles! To ρόλο των τεσσάρων «Σκαθαριών» ανέλαβαν οι Βασίλης Κούρτης, Φαίδων Φαρίντ, Άρης Πλασκασοβίτης και Αποστόλης Ψυχράμης. Η μουσική διεύθυνση ήταν του Νίκου Πλατύραχου, ενώ special guest εμφάνιση πραγματοποίησαν οι MEΛISSES.
 
beat055   Τα δημοφιλή «Σκαθάρια» από το Λίβερπουλ, που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και αποτελούν μέχρι σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο, ενσαρκώθηκαν στη σκηνή του Μεγάρου μουσικής με απόλυτη επιτυχία, κάνοντας το κοινό να τραγουδά μαζί με τους ερμηνευτές τα αγαπημένα τραγούδια των σκαθαριών, ενώ το χειροκρότημα - πέρα από θερμό - είχε και εξαιρετικά μακρά διάρκεια. Στη συναυλία παρουσιάστηκαν πάνω από 25 αγαπημένα και υπέροχα τραγούδια των Beatles, ανάμεσά τους το “Yesterday”, το “Hello, Goodbye”, το “Let It Be”, το “Honeymoon Song”, αλλά και το “Hey Hude”.
 
   Οι Μέλιsses έδωσαν το δικό τους στυλ… Το ελληνικό συγκρότημα ξεκίνησε τραγουδώντας στη συναυλία της Καμεράτας "The Βeatles Tribute Project" το «Τhe Honeymoon», το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, που πρωτακούστηκε στην ταινία Honeymoon (Ταξίδι του μέλιτος) το 1959 από το Μαρίνο Μαρίνι και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε με ελληνικούς στίχους του Νίκου Γκάτσου και με τίτλο «Αν   θυμηθείς τ' όνειρό μου», ενώ το 1963 το ερμήνευσαν οι Beatles στις γνωστές ηχογραφήσεις του BBC που κυκλοφόρησαν σε δίσκο σχεδόν 30 χρόνια μετά, το 1994.
 
   Ήταν μια όμορφη μουσική βραδιά που μας θύμισε πως «All you need is love»!
 
Λένα Βασιλείου
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες