= Θανάσης Παπακωνσταντίνου Live @ Τεχνόπολις, Αθήνα, 7-6-2013
Συναυλίες

loogoo

Θανάσης Παπακωνσταντίνου Live @ Τεχνόπολις, Αθήνα, 7-6-2013

 
Παρατεταμένο και ενθουσιώδες ήταν το χειροκρότημα του κοινού μετά το τέλος της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ένα κοινό που, αποφασισμένο ότι ήρθε για να μείνει, κατάφερε να οδηγήσει τους μουσικούς να χαρίσουν άλλο ένα μαγευτικό μισάωρο μετά το πέρας της προβλεπόμενης ώρας.
 
thanpapakonstantinou01   Χρειάστηκε τουλάχιστον μιάμιση ώρα από την έναρξη της συναυλίας για να σταματήσει να καταφθάνει ολοένα και περισσότερος κόσμος στον ήδη ασφυκτικά γεμάτο  χώρο. Και τότε συνέβη! Με πρώτο το τραγούδι «Πεχλιβάνης», όλο αυτό το τόσο διαφορετικό πλήθος ενώθηκε, τραγούδησε και έγινε μια γροθιά. Μια γροθιά που από εκείνη τη στιγμή δεν έσπασε ξανά. Για άλλη μια φορά η καλή  μουσική είναι αυτή που ενώνει, δεν λογαριάζει διαφορές και θυμίζει ότι κανείς δεν είναι μόνος.

   Οι μουσικοί που πλαισιώνουν το Θανάση Παπακωνσταντίνου ανήκουν αναμφισβήτητα στο αφάν γκατέ της Ελληνικής μουσικής σκηνής και μέσα από τις συναυλίες τους μας το αποδεικνύουν περίτρανα. Ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Κώστας Παντέλης, ο Σωτήρης Ντούβας, ο Χρυσόστομος Μπουκάλης, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο Φώτης Σιώτας και ο Κωστής Ζουλιάτης, έδωσαν με τα σόλο τους μαθήματα καλής τεχνικής και γέμισαν το Τεχνόπολις με ρυθμό, παλμό και ένταση. Οι φωνές που συνόδεψαν και ερμήνευσαν κομμάτια μαζί με το Θανάση Παπκωνσταντίνου, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, η Ματούλα Ζαμάνη και η Σοφία Σαρρή μας ταξίδεψαν χωρίς όρια στους δικούς τους κόσμους.
 
thanpapakonstantinou05   Όσο για τον ίδιο το Θανάση Παπακωνσταντίνου, έχει σίγουρα το κοινό του. Ένα πολυάριθμο και συνεχώς αυξανόμενο κοινό, πιστό στο ραντεβού του μαζί του - και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πέρα από εξαιρετικός και καταξιωμένος συνθέτης, μουσικός και τραγουδοποιός είναι και ένας ερμηνευτής που, με την ιδιαίτερη χροιά του, προσδίδει και αφήνει το δικό του μοναδικό στίγμα σε τραγούδια που ήδη έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από άλλους μεγάλους καλλιτέχνες. Αποδεικνύει με ευκολία ότι τα τραγούδια του είναι παιδιά του και κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει και να καταλάβει  τα παιδιά του καλύτερα  από τον ίδιο τον πατέρα τους.

   Μια εξαιρετική συναυλία που δεν της έλειπε τίποτα, ούτε στην διοργάνωση, τον ήχο και τον φωτισμό. Μια συναυλία που ο αντιρατσιστικός χαρακτήρας της ήταν ένας επιπλέον λόγος για να θες να βρίσκεσαι εκεί!
 
Κείμενα – φωτογραφίες: Χάρις Μολυβιάτη, Ελίζα Μουτσοπούλου
 
thanpapakonstantinou06
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες