= TeoArian LiVE @ The Crow Club
Συναυλίες

loogoo

TeoArian LiVE @ The Crow Club

 
arian01
 
   Τα Παρασκευόβραδα είναι πάντα μια καλή περίπτωση για συναυλία. Ένα LiVE κάνει καλό στο αίμα, στα αυτιά μας (φυσικά), στην ψυχή και το μυαλό μας. Και όταν μάλιστα ένας μουσικός που γνωρίζουμε, που έχουμε πει πέντε κουβέντες και που συναντάμε συχνά σε ένα τόσο αγαπημένο venue όπως το Crow, παρουσιάζει ζωντανά τη δουλειά του εκεί… Ο Θοδωρής Αριανούτσος γιορτάζει την έλευση του ολοκαίνουργιου άλμπουμ του, με τίτλο “Off The Ground” και παρέα με μερικούς εκλεκτούς και εξαιρετικούς μουσικούς αναλαμβάνει να μας δώσει μία γεύση από το δίσκο, μαζί με ένα (μανο)μάτσο (υπόσχομαι να μην ξανακάνω τέτοιο άθλιο λογοπαίγνιο, δάσκαλε) τρομερές διασκευές.
 
arian02 
   Δεν θα γράψω για φιλίες από το χίλια εφτακόσια-οχτακόσα και τέτοια χαζά. Δεν πρόκειται να κάνω αυτά που κοροϊδεύω. Με το Θοδωρή ΔΕΝ γνωριζόμαστε. Δεν έχουμε κάνει παρέα, δεν έχουμε πάει μαζί σχολείο. Ευτυχώς δηλαδή, το παιδί είναι νεότατο… μπορεί να το περνάω και είκοσι χρόνια. Έχουμε βρεθεί μαζί σε διάφορα τραγούδια σε Jam Nights, έχουμε πει – αυτό ακριβώς – πέντε κουβέντες και μετά το LiVE του ευχήθηκα ό,τι καλύτερο για το άλμπουμ του και να ξαναπαίξει σύντομα με τη μπάντα του. Τον εκτιμώ για το ταλέντο του, τη δουλειά του και το ότι προτιμά να χαμογελάει απ’ το να δηθενίζει. Έχει όλο το σεβασμό μου και το ξέρει.
 
arian03
   Πριν ξεκινήσω οποιαδήποτε περιγραφή, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους phantom limb, τους οποίους δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω. Δευσμεύομαι να επανορθώσω όμως. Όσον αφορά το Θοδωρή τώρα... τα θέματα είναι δύο, το εξής ένα. Η μπάντα του! Οι κύριοι Γιώργος Δεσύλλας, Άκης Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Γαβράς και Νίκος Αράπκουλες φρόντισαν να μας δείξουν από νωρίς ότι ήταν άψογα προβαρισμένοι και παντελώς έτοιμοι για ό,τι ακολούθησε. Απέδωσαν τα κομμάτια του δίσκου… δίσκο! Ο ήχος του Crow – οι μαγείες του Ανδρέα στην κονσόλα – ήταν επίσης άψογος και αυτό που παρατήρησα, πέρα από τις δημιουργίες του Θοδωρή, οι οποίες ήταν ό,τι πρέπει για την ψυχαγωγία μας, ήταν πως όλο το σχήμα διέθετε τρομερή χημεία και έβγαζε προς τα έξω μια εκπληκτική γκρούβα! Ο τρόπος με τον οποίο διαχεόταν η μουσική ήταν απλά για σεμινάριο.

   Θα εξάρω όλες τις διασκευές που έκανε η μπάντα, τιμώντας καλλιτέχνες όπως ο Gary Moore, οι Purple, η Chaka Khan, αλλά και ο Rory Gallagher. Είδα πώς αντιδρούσαν οι από κάτω, είδα πώς την είχαν καταβρεί οι από πάνω και κάπου στη μέση έπιασα τον εαυτό μου να λέει πως θα ήταν καλό να γραφούν μερικές γραμμές για τούτη τη βραδιά. Γιατί όχι δηλαδή; Ναι, δεν το συζητώ, μια χαρά είναι να γράφεις για Μαλακάσες και για σαράντα χιλιάδες κόσμο. Ναι, είναι πολύ περισσότερο από «μια χαρά», είναι ευλογία και ευδαιμονία. Πλην όμως, δεν είναι ένα υπέροχο πράγμα να γράφεις για ένα πολύ ζεστό κοινό σε ένα πολύ ζεστό μαγαζί, να στηρίζει μία μπάντα στο ξεκίνημά της;
 
arian04

   Στο “War Pigs” των Sabbath πρέπει να φωνάξαμε μέχρι να κλείσει ο λαιμός. Ο Αριανούτσος και οι φίλοι του πάνω στη σκηνή μας διασκέδασαν με έναν τρόπο εντελώς όπως το θέλαμε. Με ένα σωρό φίλους από κάτω πρέπει να ένιωσαν σαν το σπίτι τους. Με ένα τσούρμο παιδιά να πλησιάζουν για να βγάλουν φωτογραφίες και – στη συνέχεια – αρκετό κόσμο να πλησιάζει για να πάρει υπογραφή πάνω στο εξώφυλλο του CD ή όπου αλλού ήθελε, τα παιδιά που έπαιξαν θα πρέπει να ένιωθαν τα καλύτερα και μόνο. Επειδή μου αρέσουν αυτά και επειδή θυμάμαι πού και πού διάφορες ατάκες, συγκρατώ το «Καληνύχτα, παιδιά, θα τα πούμε στο γραφείο», που πέταξε σε μια παρέα που μας έφυγε εκείνη τη στιγμή, όπως συγκρατώ και το γνήσιο ενθουσιασμό στα μάτια και τις καρδιές όλων. Εννοείται πως θα ακολουθήσει παρουσίαση του άλμπουμ. Καλοτάξιδο, Θοδωρή, καλοτάξιδο, κύριοι! Θα τα πούμε σύντομα.

Κώστας Κούλης
Φωτό: Jominatrix - Jane Fotou photography
 
arian05
 
Setlist
Cryin’ Babe
Off the Ground
Don’t Ever Be Like Me
Strange Kind of Woman – Deep Purple/ Oh Pretty Woman – Gary Moore
You Say
I Feel Like Dancing
7 nation army – Ben L’oncle Soul (Nick Vox)
Where Are All These Times
Ain’t Nobody – Chaka Khan Cover
Son of a Gun
Shadow Play – Rory Gallagher
Nothing Left Here
Rough Day Blues
Crossfire – SRV
Hey Joe – Jimi Hendrix
War Pigs – Black Sabbath
Tonite
 
arian06
 
arian07
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες