Συναυλίες

ΕνTechno @ Κτίριο 56, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», 20-09-2013

 
entry   Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, τελευταία καλοκαιρινή νύχτα για το 2013, το ένTECHNO συγκέντρωσε στην Πειραιώς ένα μεγάλο, κι απ’ ότι φαίνεται πιστό νεανικό κοινό, για τη διεξαγωγή της 5ης κατά σειρά έκδοσης του φεστιβάλ τέκνο ηλεκτρονικής μουσικής. Χάρη στην εμπειρία των πέντε χρόνων στησίματος του event, με ευελιξία όσο και με υπευθυνότητα, η ομάδα διοργανωτών του s.i.x. dogs πλαισιωμένη από τη νεοϋρκέζικη ομάδα ReSolute, προσάρμοσε, λίγες μέρες πριν την έναρξη, το χώρο διεξαγωγής στις απαιτήσεις της αυξημένης προσέλευσης, ανακοινώνοντας τη μεταφορά της διοργάνωσης από το Βυρσοδεψείο στο ευρύχωρο, σχεδόν αχανές, Κτίριο 56, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
 
Glacial   Η θερμή υποστήριξη του κόσμου, η επιτυχημένη προπώληση, το νέο venue και ηχοσύστημα και το λαμπερό line-up, έδειχναν ότι η επιθυμία της όμαδας να δώσει στη διοργάνωση το oldschool ύφος «ενός αυθεντικού warehouse party», καθώς και η υπόσχεσή της για μια βραδιά που «θα την ευχαριστηθούμε πολύ», θα εκπληρώνονταν.
 
   Το warm up γίνεται με ονόματα της ελληνικής σκηνής: Pan, στη συνέχεια Lee Burton, Mr Static, Bodj και οι τρεις συγχρόνως πάνω στη σκηνή εναλάσσοντας τις επιλογές τους, και τέλος Glacial με downtempo ρυθμούς και τη jazz διάθεση που έδινε ο ζωντανός αυτοσχεδιασμός του ενός εκ των δύο με τα πνευστά.
 
LeeBurtonMrStaticBodj   Κι ενώ, με χαλί το τελυταίο set, απομακρύνεται η ένταση και ολοκληρώνεται η εξοικίωση με την εκτενή επιφάνεια της πρώην Αποθήκης, τα decks αναλαμβάνει ο Αμερικανός Function, ο οποίος στα 15 χρόνια εμπλοκής του στην διεθνή tecno σκηνή εχει μάθει πώς να μετατρέπει τους απρόσωπους και ψυχρούς βιομηχανικούς χώρους σε πυρετώδη dance club που παίρνουν φωτιά. Σε συζήτησή του με τον Chris Liebing, παραγωγό των CLR podcast, αναφέρεται σε δύο μεγάλα clubs του Βερολίνου και την επιρροή που δέχτηκε από την αισθητική των χώρων αυτού το είδους: «There is something about the room that made the music sound a certain way, because they are like warehouse spaces. Everything is like thunderous.» Πράγματι, οι απανωτές αλλαγές στον ήχο του κάλυπταν το φάσμα μεταξύ υπόκωφου και εκκωφαντικού και απλώνονταν σε όλο το βάθος της αίθουσας μεταδίδοντας ένα αίσθημα κεραυνού! Άρα, Function + αυθεντικό warehouse - check ☑ !
 
NinaKraviz   Για την υπόθεση της ευχαρίστησης, καλύτερη εκπρόσωπος αυτή τη στιγμή στον χώρο, φαίνεται να είναι η Nina Kraviz, από τη Ρωσία. Εκλεκτή παρουσία, μια ντίβα που έχει δώσει νέα δυναμική στην tecno σκηνή, το όνομά της είναι συνώνυμο επιτυχίας και πρωτοπορίας. Σε διαρκή και άμεση επαφή με το πολυπληθές κοινό της μέσω των σελίδων της στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται να μοιράζει τη ζωή της DJ μεταξύ record shopping στα μεγαλύτερα και πιο ενημερωμένα καταστήματα βινυλίων του δυτικού και ανατολικού ημισφαιρίου και DJ set, παίζοντας αδιάκοπα μουσική στα περισσότερα φεστιβάλ και στα πιο εμβληματικά club ανά τον κόσμο. Έχει την υποστήριξη χιλιάδων θαυμαστών και μοιράζεται τα stages με τα πιο έγκυρα ονόματα της ηλεκτονικής μουσικής.
 
   Την Παρασκευή ήταν καθηλωτική. Σαν βασίλισσα στην κυψέλη της, με την εμφάνισή της τράβηξε πάνω της το πλήθος, που γρήγορα σχημάτισε γύρω της έναν σφιχτό κλοιό. Χωρίς να του λείπει βεβαίως ο παλμός. Ο ήχος της ανεπαίσθητα δυνατός, σαν κατασκευή από αλλεπάλληλα στρώματα έντασης, μπορούσες να σταθμεύσεις σε όποιο απ’ αυτά βόλευε το αυτί σου και να μείνεις εκεί. Βυθός! Το setlist πολύ θα ήθελα να το ξέρω, αλλά είναι λίγο δύσκολο. Πάντως, κάπου στην αρχή του, η Νina μίλησε με αυτό το κομμάτι:


 
   Μια ευχάριστη βραδιά, με χαλαρή διάθεση και χαμόγελα, ελεύθερη κίνηση και σχετικά αεράτη κυκλοφορία. Αυτή τη φορά η εμπειρία μεταφράστηκε στην επιτυχή διεξαγωγή ενός φεστιβάλ χωρίς ένταση και κόπο, προς τέρψη των παρευρισκομένων, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο.

Λουκία Βαξεβανάκη
Φωτογραφίες: Κατερίνα Θεολόγου
Joomla Social by OrdaSoft!