Συναυλίες

Swing Shoes & Sugahspank Live @ Κήπος Μεγάρου

 
   Για άλλη μια φορά ήρθαμε στο μαγικό και ατμοσφαιρικό κήπο του Μεγάρου Μουσικής και αυτή τη φορά συναντήσαμε τους Swing Shoes & Sugahspank.

swingshoes01   Για όσους δεν τους ξέρετε ή ποτέ σας δεν ακούσατε κάτι για αυτούς, αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να σας τους συστήσει λίγο και ελπίζει να σας δώσει μια μικρή (πρώτη) γεύση, μέχρι τη στιγμή που ο μουσικός σας δρόμος θα τους συναντήσει και θα αλλάξει για πάντα.

   Η συνεργασία τους ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και με αυθεντικότητα και δημιουργικότητα χαρίζουν σε εμάς τους υπόλοιπους στιγμές ζωντανής, άμεσης και ειλικρινής μουσικής. Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες…

   Οι Swing Shoes ξεκίνησαν ως πλανόδιοι μουσικοί κάπου στο 2006, με επιρροές το μπλουζ, το σουίνγκ και την ελληνική παράδοση. Το σχήμα στη σημερινή του μορφή αποτελείται από τους:  Άδωνης Γουλιέλμος – Κιθάρα, Γιώργος Κούτρας - Κιθάρα, Κλαρινέτο, Πάνος Τομαράς  - Μπάσο κα Βαγγέλης Κασβίκης - Ντραμς . Το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Ladies And Gents… Here’s The Swing Shoes”, που αμέσως έκλεψε τις εντυπώσεις για το ρυθμό και τη φαντασία που το διακατείχε.

swingshoes02swingshoes03  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Sugahspank (Γεωργία Καλαφάτη) είναι μια εκρηκτική παρουσία, ιδιαίτερη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Το 2008 κάνει το ντεμπούτο της με το άλμπουμ “The incredible, The invisible”, προκαλώντας έκπληξη στο ελληνικό και διεθνές κοινό και κατακτώντας την πρώτη θέση σε πολλά έντυπα και σάιτ. Η «Μαύρη Πειραιώτισσα», όπως συχνά την αποκαλούν, επιλέχτηκε το 2009 από τη Vodafone της Αγγλίας και το περιοδικό Vice για την σειρά ντοκιμαντέρ “360 Heroes”. Ερμηνεύει διάφορα είδη από σόουλ, φανκ, μπλουζ μέχρι ροκ και σουίνγκ. Μαζί τους ήταν και οι συνοδοιπόροι στο μουσικό τους ταξίδι: Ιάκωβος Κρόκος φυσαρμόνικα, Τorben Nielsen κρουστά και  Ειρήνη Δημοπούλου φωνή.
 
swingshoes04   Την Παρασκευή 18 Ιουλίου λοιπόν, κάτω από τον ανοιχτό ουρανό της Αθήνας, μέσα στο δροσερό κήπο του Μεγάρου ακούσαμε τραγούδια από το παλιό και νέο υλικό τους καθώς και υπέροχες διασκευές. Ο κόσμος αρχικά ήταν καθισμένος και ρυθμικά αλλά ντροπαλά απολάμβανε τη μουσική προσηλωμένος. Μαγικά και σταθερά όλος αυτός ο κόσμος σηκώθηκε, χόρεψε και ενώθηκε. Όλοι λικνίζονταν με όλους, δεν υπήρξαν παρέες χωριστές σε αυτό το μοναδικό βράδυ, δεν υπήρξε η έννοια της ατομικότητας. Μόνο χορός και μουσική και αγάπη!
 
   Και αν είμαστε στον Πύργο της Βαβέλ και αν όλοι χρησιμοποιούμε διαφορετική γλώσσα και προκαλούμε χάος στην τόσο απλή κατά τα άλλα ζωή μας, η μουσική είναι η κοινή διάλεκτος  και οι καλλιτέχνες που καταφέρνουν να την επικοινωνούν είναι γλωσσολόγοι και εκφραστές της αγάπης και της ένωσης. Ότι δηλαδή ξεχνάμε στην καθημερινότητά μας συχνά πυκνά.
 
swingshoes05
 
   Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά από την συνεργασία τους και πιστά την επόμενή τους εμφάνιση. Αν όλα αυτά δεν σας έχουν πείσει να τους δείτε από κοντά την επόμενη φορά, δώστε μια ευκαιρία να τους ακούσετε στο Youtube και θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο ξεχωριστοί στην καρδιά μας και τις μουσικές επιλογές μας.
 
Καλό μας υπέροχο μουσικό-χορευτικό καλοκαίρι! Έπεται συνέχεια…
 
Χάρις Μολυβιάτη
 
Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες της Cosmote!
 
Joomla Social by OrdaSoft!