Συναυλίες

Spitfire, Disharmony, Illusory LiVE @ Kύτταρο


   Ένα live που το περιμέναμε καιρό. Οι Spitfire μετά από τρία 3 χρόνια ξανά στη σκηνή, γιορτάζοντας τα τριάντα χρόνια του “First Attack”. Οι Disharmony γιόρτασαν τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “The Abyss Noir”. Όσο για τη μπαντάρα των Illusory, σταθερή μεταλλική αξία.
 
spit673
   Οι πόρτες άνοιξαν, ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το χώρο και γύρω στις δέκα ανέβηκαν στη σκηνή οι Illusory. Γεμάτοι κέφι και έτοιμοι να μας ξεσηκώσουν. Είναι από τις μπάντες που εκτιμώ ιδιαίτερα και ακολουθώ. Έχουν γερές βάσεις, δεν είναι δήθεν και αγαπούν με σθένος αυτό που κάνουν. Προσπαθούν να γίνονται συνέχεια καλύτεροι και έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Έτσι λοιπόν τους δεχθήκαμε την Παρασκευή με θέρμη και απολαύσαμε ένα πολύ δυνατό setlist. Έπαιξαν για μας τα πιο δυνατά τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ “Polysyllabic”, όπου βοηθός στα δεύτερα φωνητικά ήταν ο φίλος της μπάντας Μηνάς Νοταράς και δύο τραγούδια από το “The Ivory Tower”.
 
spit678
Setlist: A New Beginning, Bleak, A Few Days Make Eternity, System’s Decay, Odd-Y-Sea, Dreamshade, Insangel, Ivory Tower.
 
spit671
   Επόμενοι οι Disharmony. Πρώτη live εκτέλεση του νέους τους άλμπουμ με πολύ όμορφα και δομημένα τραγούδια. Μας γύρισαν πίσω και στο πρώτο τους “Shades Of Insanity”, ενώ ακούσαμε και ένα νέο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ που ετοιμάζουν, το οποίο θα είναι και concept (ιδιαίτερη αδυναμία έχω σε αυτά τα άλμπουμ, οπότε ανυπομονώ να το ακούσω). Μας μάγεψαν με την υπέροχη διασκευή του “Under the Sun”. Εντυπωσιάστηκα με το δέσιμο του βιολιού στις metal μελωδίες. Ο φίλος που τους βοήθησε ανήκει στην Art Of Simplicity «όχθη» και ακούει στο όνομα Ματθαίος Δακουτρός.

Setlist: Abyss Noir, Vain Messiah, Delirium, This Caravan, A Song For A Friend, This Possible Lie, No Guard, Cosmic Anarchy, Under The Sun (Black Sabbath).
 
spit676
   Μετά τις δώδεκα ανέβηκαν στη σκηνή οι θρυλικοί Spitfire με ένα setlist που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Εστίασαν πρώτο τους άλμπουμ “First Attack”, έκαναν ένα πέρασμα και από το “Die Fighting”. Μας έδωσαν δε και τραγούδια από τον νέο άλμπουμ που προμηνύεται καταπέλτης! Το Κύτταρο πήρε «φωτιά» από τις πρώτες νότες του “Street Fighter”, ενώ στα “Lead me On” και “Lady Of The Night” αφήσαμε τις φωνητικές μας χορδές παρακαταθήκη. Αυτή η μπάντα έχει γράψει ιστορία, έχει γίνει έμπνευση, έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη. Τριάντα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τη κυκλοφορία του “First Attack”. Ακόμα έχουμε τα ίδια σκιρτήματα με την πρώτη φορά που το ακούσαμε. Είναι άλμπουμ σταθμός για το metal και αγαπημένο από όλους τους μεταλλάδες. Μοναδική η εμφάνισή τους, γεμάτη καθαρό και ατόφιο metal. Νοιώσαμε δέος μπροστά στο μεγαλείο τους. Ήταν από τις βραδιές που θα θυμόμαστε για χρόνια. Μια γιορτή μουσικής όπου θα χαραχτεί με πλατινένια γράμματα στον σκληρό του μυαλού μας. Ανυπομονούμε για τη νέα τους κυκλοφορία καθώς και για το επόμενο μαγικό τους live!
 
spit672
Setlist: Street Fighter, Lead me On, Evil Thoughts around, Denial To Fall, Gates Of Fire, Danger In The World, Tears/Whispers/I Walk Alone, Lady Of The Night¸ Taste The Fire, Back To Zero, Explosion, Guilty Dreams

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτό: Εβελίνα Γερακίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!