= Σωκράτης Μάλαμας live @ Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη, 13-12-2014
Συναυλίες

loogoo

Σωκράτης Μάλαμας live @ Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη, 13-12-2014

mal2
 
   Ήρθε ο Σωκράτης στη Θεσσαλονίκη και να μην πάω να τον ακούσω, δε γίνεται! Σάββατο και 13, ο Σωκράτης Μάλαμας στην πρώτη από τις δύο εμφανίσεις του στο Fix Factory of Sound. Ξεσήκωσα την παρέα μου και ετοιμαστήκαμε για μια νύχτα γεμάτη από Σωκράτη!
 
mal3   Ένα μαγαζί γεμάτο ασφυκτικά από νωρίς, και ο Σωκράτης με την παρέα του ακριβείς στο ραντεβού τους. 22:30 είπαν, 22:30 ξεκίνησαν. Ο Μάλαμας είναι από εκείνες τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που, είτε έχουν φανατικούς ακροατές, είτε απλά δεν τον χωνεύουν. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Σε κάθε εμφάνισή του υπάρχει ένα κλίμα που δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Έτσι κι απόψε. Πραγματικά, όσο κι αν τον ακούω δεν τον χορταίνω. Βαθιά φωνή, σκοτεινή, μα συνάμα φωτεινή. Ορεξάτος, αλλά και ήσυχος μαζί. Βρήκα το προγραμμά του πολύ καλό. Εξαιρετικές επιλογές κομματιών και μου άρεσε που αυτή τη φορά επέλεξε να παίξει και τραγούδια που δεν τα λέει συχνά.
 
   Στη σκηνή μαζί του η Λαμπρινή Καρακώστα, με τη λαμπρή της φωνή. Δεν μπορώ να παραλείψω και τον λατρεμένο Φώτη Σιώτα στο βιολί αλλά και στη φωνή. Τραγούδι το τραγούδι η ώρα κυλάει σαν ποτάμι και είναι μαγικό να ακούς με μία φωνή όλο το μαγαζί να τραγουδάει κάθε στίχο. Ναι, αυτό μ' αρέσει στον Σωκράτη. Μας κάνει όλους ένα. Ξέρω, αύριο φωνή δε θα βγαίνει αλλά χαλάλι.
 
malam   “Είναι σκοτάδι μάτια μου πάντα σ' αυτή την πλάση” και δως του όλοι να τρελαίνονται! “Ευτυχείς, λυπημένοι και πότες”, “Πρόσωπα”, “Τα μεταξωτά”, “Τα πάγια”, “Σ' αγαπάω και σκορπάω”, “Νεράιδα”, “Πριγκηπέσα” -βεβαίως, βεβαίως- είναι μερικά από όσα κομμάτια μοιράστηκε μαζί μας. Δεν έλειψαν βέβαια και οι αναφορές σε άλλους αγαπημένους του καλλιτέχνες.
 
   Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω πως έγινε πραγματικά πολύ καλή δουλειά και με τον φωτισμό της βραδιάς. Συνήθως τα φώτα της σκηνής μου παιρνούν αδιάφορα, αλλά σήμερα όχι.
 
   Δυστυχώς όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Κάτι λίγο παραπάνω από τέσσερις ώρες και ήθελα κι άλλο. Ναι, ήθελα κι άλλο. Μην κάθεστε! Όσοι δεν ήσασταν στο live αυτού του Σαββάτου, τρέξτε για εισιτήρια. Στις 20 του μήνα πάλι εδώ θα είναι και θα σας περιμένει.
 
   “Όποιος φοράει τη θλίψη στέμμα, ίσως ποτέ του δε θα μάθει, τι δρόμο ανοίγει ένα βλέμμα, τι μέλι κρύβει το αγκάθι”...
 
Κείμενο: Γεωργία Σάλιαρη
Φωτογραφίες: Δόμνα Δημαρχοπούλου
 
 
Συμμετείχαν
 
Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες