= SL Theory LiVE @ Passport Κεραμεικός
Συναυλίες

loogoo

SL Theory LiVE @ Passport Κεραμεικός


   Οι SL Theory είναι το καλλιτεχνικό παιδί του Σωτήρη Λαγονίκα (Drums), που μετρά ήδη μια στουντιακή δουλειά (SL Theory – I) . Μετά από οκτώ χρόνια ύπαρξης, οι SLT κάνουν ένα πολύ μεγάλο βήμα για τα ελληνικά δεδομένα. Αποφασίζουν να παρουσιάσουν το δεύτερο album τους μέσω ενός μεγαλεπίβολου live project, που περιέλαβε πέραν της μπάντας μια κλασσική ορχήστρα εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνόπουλου και μια mini χορωδία. Οι Progressive καταβολές των SLT κλήθηκαν να μετέχουν σε όλο αυτό το εγχείρημα που βρήκε σπιτικό στην υπέροχη σκηνή του Passport Κεραμεικός.
 
sl148
   Ο χώρος πραγματικά ήταν μια εξαιρετική επιλογή από πολλές απόψεις. Φιλικότατος προς το κοινό από πλευράς αισθητικής αλλά και ηχητικής. Πώς θα μπορούσε αλλιώς, άλλωστε, να επενδύσει η μπάντα σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση μιας δουλειάς που σίγουρα έκρυβε πίσω της ατελείωτες ώρες που επενδύθηκαν σε όλο το στήσιμο αυτής της βραδιάς. Οι Sl Theory μοίρασαν το setlist σε δύο βασικά μέρη. Σε αυτό που αφορούσε στην από κοινού παρουσία της ορχήστρας και της μπάντας επί σκηνής, με ενορχηστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν ειδικά για αυτή την εμφάνισή τους και σε αυτό το μέρος που οι SLT συγκέντρωσαν τα στοιχεία δυναμικής τους και έθεσαν τον εαυτό τους “απογυμνωμένο” ενώπιον του κοινού.

   Το “Progressively Dark”, όπως τιτλοφορείται η νέα δουλειά της μπάντας, έλαβε το βάπτισμα του πυρός μέσω ενός τέτοιου concept, που θα περίμενε κάποιος να έχει μια επετειακή διάσταση και όχι μια τέτοια παρουσίασης. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για τους SL Theory, που όμως δεν είχε, όπως κρίνεται εκ του αποτελέσματος, αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους. Οι Progressive συνθέσεις και οι λεπτομερέστατες ενορχηστρώσεις φέρουν μαζί τους δυο βασικά αποτελέσματα. Την αδυναμία του ακροατή στο να παρακολουθήσει μια τέτοια πολύπλοκη ακολουθία μουσικών συμβάντων δίχως να του έχει δοθεί η δυνατότητα πρότερης γνωριμίας κι εξοικείωσης με αυτές, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιάζεται με το ίδιο το γεγονός έχοντας μια γενική οπτική του. Το δεύτερο δεν θα μπορούσε να ισχύσει με τίποτα σε περίπτωση ενός μέτρια προετοιμασμένου event ή δίχως να μιλάμε για μουσικούς τέτοιου επιπέδου όπως αυτοί που βρέθηκαν επί σκηνής.
 
sl146
 
sl147   Η πολύ δύσκολη δουλειά των τεχνικών στο να υποστηρίξουν τον τελικό ήχο επετεύχθη σχεδόν στο απόλυτο και αυτό το γεγονός αποτελεί άλλο ένα στοιχείο επαλήθευσης του οράματος των SL Theory. Η μόνη ίσως μικρή αντίρρηση του υπογράφοντα έχει να κάνει με μια σημαντικότατη θέση επί σκηνής όπως είναι αυτή του βασικού τραγουδιστή. Μια progressive μπάντα τέτοιου επιπέδου, όταν μάλιστα καλείται να συνεργαστεί και με μια ορχήστρα, έχει εκ προοιμίου έναν πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στην ηχητική της προσέγγιση. Είναι επίσης ένα μεγάλο στοίχημα για τον εκάστοτε τραγουδιστή να υποστηρίξει τη θέση του επί σκηνής όταν ουσιαστικά ανταγωνίζεται άπειρα τελούμενα, συχνότητες, μελωδικές γραμμές και εντάσεις. Ο Μιχάλης Καρασούλης απέδειξε ότι είναι ένα παιδί με τεράστιες φωνητικές δυνατότητες, που όμως θα μπορούσαν να υποστηριχτούν πολύ καλύτερα από πλευράς ηχοληψίας και στησίματος της “παραγωγής” του. Στο δεύτερο μισό του προγράμματος, όπου τα πράγματα ήταν πολύ πιο άμεσα και προφανή, η μπάντα ενσωμάτωσε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις φωνητικές γραμμές, που ασφαλώς υποστηρίχτηκαν υπέροχα καθόλη την διάρκεια της συναυλίας και από τις δεύτερες φωνές, ιδιαίτερα σε τραγούδια όπως τα “Ghostly Train” και “If Only”.
 
   Οι επιρροές της μπάντας ήταν εμφανείς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του Live, με τις δύο κιθάρες των Alex Flouros (Seduce The Heaven / Fragile Vastness / What’s The Buzz?) και Giannis Nigdelis (Double Treat) να εναλλάσσονται πανέξυπνα στα soliστικά και τα ρυθμικά σημεία και να ακροβατούν ανάμεσα στις μελωδικές μπάντες των 80's και στην progressive Metal σκηνή. Τραγούδια όπως το “Time Won't Matter” έδωσαν μια musicalikη διάσταση, που σε συνδυασμό με το οπτικό υλικό υπέβαλαν το κοινό, ενώ δεν έλειπαν οι ακουστικές και μελωδικές στιγμές όπως το υπέροχο “Goodbye Sail On”.
 
sl145
   Οι Sl Theory επέλεξαν μια ιδιαίτερη παρουσίαση υλικού που πολύ λίγες εγχώριες κι όχι μόνο μπάντες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν. Ο κόσμος αγκάλιασε το εγχείρημα αλλά η επιλογή της δημιουργίας ενός τέτοιου event χωρίς μια διαδικασία προώθησης της μπάντας και του ονόματος μέσα από μικρότερα events στέρησε από το μέσο Έλληνα ακροατή το δικαίωμα να γνωρίσει τους SL Theory και να βρεθεί τελικά σε μια τέτοια εκπληκτική για τα ελληνικά συναυλιακά δεδομένα βραδιά.
 
Δημήτρης Μπάρμπας
Φωτό: Κική Εμμανουήλ
 
Setist
SL Theory and String Orchestra
Sickening My Mind
Holding Tight
Ghostly Train
On My Way
See
If Only
Time Won't Matter
Need To Be Born Again
Goodbye Sail On
Where Is My Life
Afterlife
 
SL Theory
Saintz n Sinnerz
Now
The Beat Of My Heart
Two Kings
It Hurts
Next Life
Real World
Counting My pieces
Supersonic
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες