Συναυλίες

loogoo

SL Theory - Chrysilia LiVE @ Αρχιτεκτονική

 
slt592
 
   Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά που θα ανεχθείτε τις παρακάτω γραμμές, οι οποίες προσπαθούν να περιγράψουν αυτά που γεύτηκαν τα μάτια και τα αυτιά μου την Κυριακή που μας πέρασε. Δεν ήταν πρόθεσή μου να καλύψω τη συγκεκριμένη συναυλία, θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς μεν, δεν θα έγραφα τίποτα δε. Απλά, μεσολάβησε ένα τηλεφώνημα από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού αυτού, μου ζητήθηκε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και μια που για τη γνωριμία μου με το υλικό και των δύο σχημάτων και τη συμπάθειά μου προς αυτά «φταίει» αυτός, δεν υπήρχε περίπτωση να πω όχι.

   Αρχιτεκτονική… Θεωρείται από τους πλέον σοβαρούς χώρους για συναυλίες στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν παρελάσει διάφοροι μουσικοί από όλα τα «είδη». Επιτρέψτε να έχω τις επιφυλάξεις μου για τη διατήρηση της ποιότητας, έχω την εντύπωση πως ένα φρεσκάρισμα χρειάζεται. Ευτυχώς όμως, οι δύο μπάντες που εμφανίστηκαν ήταν από μόνες τους το απαύγασμα της φρεσκάδας.
 
slt593
   Το ντεμπούτο των Chrysilia ήταν για μένα ένα άλμπουμ έκπληξη! Διάβασα εδώ για τα της «κατασκευής» και φρόντισα να το αποκτήσω άμεσα. Το ‘Et Ιn Arcadia Εgo’ και η LiVE εμπειρία αποδόθηκαν μοναδικά από ένα συγκρότημα που ξέρει να μεταφέρει την ανατριχίλα του στουντιακού περφεξιονισμού στο σανίδι της σκηνής. Δεν υπάρχουν και πολλά που θα μπορούσα να πω για αυτούς εδώ τους εξαίρετους μουσικούς. Η Χρυσώ Σταματοπούλου και η αψεγάδιαστα δομημένη ομάδα της φρόντισαν να έχουμε ένα ονειρεμένο βράδυ. Τα τραγούδια παίχτηκαν με τον πλέον βιρτουοζιτέ τρόπο, η ίδια φρόντισε πολλές μα πολλές φορές να φέρνει το κοινό στην ίδια γραμμή, στο ίδιο μήκος κύματος με τις μουσικές δονήσεις του Folk-και-πέρα οχήματός της.
 

   Με κύριο χαρακτηριστικό τον απόλυτο σεβασμό των Chrysilia προς τη μουσική τους και τη νοημοσύνη μας, απολαύσαμε το βιολί, το συμπαγές της μουσικής τους πρότασης, το μαύρο φόρεμα, τις υψηλές συχνότητες και το θεατράλε πορτραίτο μιας αξιοθαύμαστης φωνής. Πραγματικά εύχομαι να ισχύουν αυτά που διάβασα για εμφάνιση/εμφανίσεις εκτός συνόρων.
 
slt594
 
slt588
 
   Οι SL Theory δεν αποποιούνται τον τίτλο του σούπερ-γκρουπ. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού εξ ορισμού πιστοποιούν την ιδιότητα αυτή; Η μάζωξη μερικών από τους καλύτερους μουσικούς που ζουν στη χώρα μας, η «εναπόθεσή» τους κάτω από την ίδια στέγη, η μεταξύ τους χημεία και η ίδια τους η μουσική… Ο Σωτήρης Λαγωνίκας και οι πανάξιοι μουσικοί που το συντροφεύουν σε αυτές του τις μελωδικές εξορμήσεις… Μόνο διθυραμβικές κριτικές και επαίνους θα μπορούσαν να αποσπάσουν. Μεγάλο το στοίχημα για το δεκαμελές και η αποδοχή του σημαίνει την ταυτόχρονη υπεροχή των SLT και τη θεαματική θεματική τους. Με τρόπο που παραπέμπει σίγουρα σε μεγαμπάντα και την υλικοτεχνική υποδομή για ιπτάμενες πραγματικά μουσικές, οι SLT έχουν τα εχέγγυα, τα εφόδια και σίγουρα τον οίστρο για μεγαλουργήματα στο εγγύς μέλλον. Υποθέτω πως ο δαιμόνιος κοντοστούπης που τρέχει το μαγαζί στο οποίο φιλοξενούμαι, έχει ήδη κατά νου να δημοσιεύσει κριτική για το LiVE άλμπουμ τους και περιμένω διακαώς να απολαύσω ξανά το γκρουπ μαζί με τους Thunder τον ερχόμενο Μάιο. Φαντάζομαι ότι θα μας απασχολήσουν ξανά μέχρι τότε. Όσο για την πιο γλυκιά στιγμή της συναυλίας… Πόσοι από εσάς δεν λάτρεψαν την «εκδήλωση» με την τούρτα για τα επερχόμενα γενέθλια του Γιάννη Νιγδέλη;
 
slt589
   Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία! Μου άρεσε πολύ, θα χαρώ ιδιαιτέρως αν επαναληφθεί.

Άνθιμος Καραγάνης
 
Οι φωτογραφίες των SL Theory προέρχονται από την FB σελίδα του συγκροτήματος.
 
slt591
 
 
slt590

Συναυλίες

Facebook Comments