= Sleepstream, Adolf plays the jazz @ Εightball Club Thessaloniki, 08-03-13
Συναυλίες

loogoo

Sleepstream, Adolf plays the jazz @ Εightball Club Thessaloniki, 08-03-13

 
   Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου των Sleepstream “They Flew in Censored Skies” είχαμε και την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε ζωντανά στη σκηνή του 8ball το περασμένο Σάββατο, παρέα με τους εξ Αθηνών καλεσμένους Adolf plays the jazz. Φτάνοντας στην είσοδο του 8ball, γρήγορα έπεσε στην αντίληψη μου ένα μικρό λαθάκι, αφού στην αφίσα η τιμή της εισόδου αναγραφόταν στα 5 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 6. Πάρα ταύτα εύκολα κανείς το παραβλέπει μετά από ένα τέτοιο live.
 
adolf   Γύρω στις 22:15 λοιπόν, κι ενώ κόσμος συνέχιζε να καταφθάνει, τα 8 μέλη των Adolf plays the jazz, που μετράνε ήδη δώδεκα χρόνια στο χώρο, πήραν τη θέση τους στη σκηνή. Κατά τη διάρκεια του performance τους, το οποίο κράτησε κάτι παραπάνω από μία ώρα, ακούσαμε ενδιαφέρουσες συνθέσεις, τόσο από μερικές από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές τους (Form follows function-2012, Dirty Waters-2009), όσο και από τον επερχόμενο δίσκο τους, με τον ήχο ωστόσο σε στιγμές να γίνεται ίσως λίγο παραπάνω διατρητικός, για τα δικά μου τουλάχιστον ευαίσθητα (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) αυτιά. Με τον ήχο τους να δυναμώνει προς το τελευταίο μέρος του προγράμματος και με τον ντράμερ να τραβάει τα βλέμματα, αρκετά ήταν τα κεφάλια που κινήθηκαν στους ρυθμούς τους, και η ώρα για το τελευταίο τους κομμάτι, “Tendency to fall”, έφτασε. Από το ομώνυμο single λοιπόν, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι προμηνύοντας τον καινούριο δίσκο, το κομμάτι, πλαισιωμένο με αποσπάσματα από την ταινία “The tenant” του Polanski, κράτησε αμείωτη την προσοχή, αφήνοντας εκτός των άλλων τις καλύτερες εντυπώσεις για όσα πρόκειται να ακούσουμε στο μέλλον.
 
sleeps   Οι Sleepstream πήραν τα ηνία γύρω στις 00:00, με την ανυπομονησία να ακούσουμε τη νέα τους δουλειά να δίνει τη θέση της στην απόλυτη καθήλωση, και κάπως έτσι το ταξίδι άρχισε! Και μπορεί οι φαν της μπάντας να περίμεναν λίγο περισσότερο από δύο χρόνια για τον διάδοχο του “A Waltz With The Seventh Crane”, είμαι ωστόσο σίγουρη πως μετά από ό,τι ακούσαμε, θα συμφωνήσουν ότι η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Οι ευδιάκριτοι ήχοι, με το κάθε όργανο να βάζει τη δική του πινελιά, το ατμοσφαιρικό βιολί σε συνδυασμό με τον πλούσιο ήχο του τσέλου, διαδεχόμενα από δυνατές κιθάρες με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εναλλαγές, αλλά και τα βίντεο που συνόδευαν τη μουσική, συνετέλεσαν σε ένα καθόλα προσεγμένο οπτικοακουστικό θέαμα. Πάνω από όλα ωστόσο, πιστεύω ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι αντιληφθήκαμε την αφοσίωση αλλά και το συναίσθημα που έβαλαν αυτά τα παιδιά τόσο στη σύνθεση του νέου δίσκου, όσο και στην απόδοσή τους επί σκηνής . Ανάμεσα στην παρουσίαση του δίσκου ακούσαμε και τρία αγαπημένα κομμάτια από τον πρώτο τους ενώ γύρω στη 01:30 το “Cycle 24”, το τελευταίο κομμάτι του “They Flew in Censored Skies”, ήταν αυτό που έκλεισε και το performance της μπάντας. Προσωπικά, όχι ότι περίμενα και κάτι λιγότερο βέβαια, τους απόλαυσα ιδιαίτερα, αν και δυστυχώς δεν είχαν στα χέρια τους το νέο τους δίσκο και εικάζω πως ουκ ολίγοι ήμασταν αυτοί που τελειώνοντας το η συναυλία θέλαμε να αποκτήσουμε μια κόπια. Will do, ωστόσο… Will do.
 
Μαρίνα Ξυπολυτοπούλου
 
Setlist
Adolf plays the jazz
Woven Cloud
Care
Collapse
Form Follows Function
Drive
Words
Tendency to Fall
Sleepstream
Live Intro
The Sail of Mary Celeste
They Flew in Censored Skies
A Waltz With The Seventh Crane
Cirrus Formed Antennae
The Narce Top of The Sky
The Spirit
Chemtrail Borders I
Chemtrail Borders II
The Light
Lucy’s Dream’s An Overdose
Cycle 24
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες