= SiXforNinE, Mask Of Prospero, EIEN LiVE @ Gagarin 205
Συναυλίες

loogoo

SiXforNinE, Mask Of Prospero, EIEN LiVE @ Gagarin 205

 
   Πρώτη συναυλία για το 2020, το release party των SiXforNinE στο Gagarin 205. Από το πρώτο τους άλμπουμ “Sixfornine” είχαν κάνει αισθητή τη παρουσία τους στο μουσικό στερέωμα. Όχι, δεν ανακάλυψαν τον τροχό, αλλά έδωσαν τη δική τους ταυτότητα και κατάφεραν να «παντρέψουν» αγαπημένους ήχους σε κάτι νέο και ξεχωριστό. Το δεύτερο τους άλμπουμ “Parallel Universe” εδραίωσε στηn καρδιά και το μυαλό μας τους SiXforNinE. Μαζί τους σε αυτή τη γιορτή είχαν τους Mask Of Prospero, αγαπημένη μπάντα, που έχω δει αρκετές φορές ζωντανά, όπως και τους EIEN που θα έβλεπα για πρώτη φορά.
 
six2061
   Πρώτοι στη σκηνή οι EIEN. Γεμάτοι ενέργεια ξεκίνησαν να «ξεδιπλώνουν» μπροστά μας το άλμπουμ τους “In This Game”, που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο. Πολύ καλή παρουσία, τόσο σκηνικά όσο και μουσικά. Ενδιαφέρουσα η νέα τους δουλειά, με μοντέρνο μεταλλικό ήχο, συνδυασμένο με αμερικανικούς groove και alternative ρυθμούς. Κάποια στιγμή προς το τέλος του setlist τους ανέβηκε και η Χρύσα Τσαλταμπάση, που έχει βοηθήσει φωνητικά τους EIEN στο τελευταίο τους άλμπουμ και τραγούδησε μαζί με τον Mike τα “Where I Belong?” και Seize The Day. Εξαιρετικό performance και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα.

Siege (Intro), Lost In The Silence, Thought Criminal, Down This Road, Asleep, The Sickening, Where I Belong, Seize The Day
 
six2062
    Επόμενοι στη σκηνή οι Mask Of Prospero. Είναι πάντα εξαιρετικά προβαρισμένοι και η μουσική τους «αφουγκράζεται» τις ανησυχίες μικρών αλλά και μεγάλων οπαδών της metal μουσικής. Η Ελένη στα τύμπανα έδωσε για άλλη μια φορά ρεσιτάλ και ο Χρήστος μας άφησε για άλλη μια φορά με ανοικτό στόμα με τις φωνητικές του ικανότητες. Τα παιδιά αυτά είναι πραγματικά χαρισματικά και το «είδος» που υπηρετούν, ένα αμάλγαμα μοτίβων, που φτάνει μέχρι και το progressive, έχει φαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Μας προϊδέασαν με ένα τραγούδι από τη νέα τους δουλειά και κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους, παρόλο που κάποιες, μικρές ευτυχώς, στιγμές η ηχοληψία «βοηθούσε» για το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα… Τους ευχόμαστε τα καλύτερα και αναμένουμε τη νέα τους δουλειά που όλα δείχνουν ότι θα είναι εξαιρετική.

The Observatory, Frozen In Time, The Portrait, The Way Back Home, Ignorance, This Road Leads To Desolation, Lament, Drown In Grey, In Exile
 
six2044
   Στην ώρα τους ανέβηκαν και οι SiXforNinE, με ένα διαφορετικό τρόπο. Στη σκηνή μπροστά υπήρχαν τρία kit κρουστά και μπροστά από αυτά ο Φώτης, ο Ηρακλής και ο Γιώργος. Ο Πέτρος βρισκόταν πίσω στα τύμπανα. Και εκεί ξεκινά ένα υπέροχα συντονισμένο intro για το “Every Cloud Has A Silver Lining”. Εντυπωσιακό ξεκίνημα που έδωσε τη σκυτάλη σε μια απίστευτη σκηνική αλλά και μουσική παρουσία και ξεσήκωσε όλο τον κόσμο που βρισκόταν στο Gagarin. Από την αρχή στη σκηνή υπήρχαν δυο drum kit. Κάπου τη μέση του set ο Φώτης άφησε το μικρόφωνο και πήρε θέση πίσω από το σετ. Μαζί με τον Πέτρο έκαναν ένα εκπληκτικό αλλά και μεγαλόπρεπο τζαμάρισμα που μας άφησε άφωνους. Ο Φώτης ήταν στη καλύτερη του φάση, εντυπωσιακός σε όλα και η μπάντα προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Παρακολουθήσαμε ένα live προδιαγραφών εξωτερικού και μπράβο τους για την τόσο καλή δουλειά!
 
six2045
   Highlight είχε και άλλα η βραδιά. Τη γλυκιά αφιέρωση του Φώτη στη σύζυγό του Πηνελόπη, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να είναι εκεί αλλά και το ανέβασμα στη σκηνή δύο εξαιρετικών παιδιών, της Μαρίας Κουρούπη και του Αλέξη Basman για το “Counting Stars”. Λίγο μετά τις έντεκα και μισή τελείωσε η πρώτη μουσική «γιορτή» του 2020 και ενώ οδεύαμε προς την έξοδο όλοι «φορούσαμε» ένα υπέροχο χαμόγελο καθώς είχαμε παρακολουθήσει ένα εκπληκτικό live που γέμισε τα αυτιά, τα μάτια μας αλλά και τις ψυχές μας.

   Ευχόμαστε σε όλες τις μπάντες τα καλύτερα για τη νέα χρονιά και θα είμαστε πάντα εκεί να τις απολαμβάνουμε και να τους στηρίζουμε.
 
six2054
Μαίρη Ζαρακοβίτη

Every Cloud Has A Silver Lining, Life Devouring Demons, More Than Words Can Say, Out Of The Blue, All My Heroes Dead, Bullet Off Its Course, Out Of Line, Never Ending Road, Save Me, Sound Of Perfection, Counting Stars (A Parallel Universe), Sea Of Lies
 
six2055
   Αντί για χρόνιαπολλάΦώτη: όλα συμβαίνουν λίγο πριν εξαπολυθεί το “Never Ending Road”. Η σπουδαία μπάντα που ακούει περήφανα στο όνομα SiXforNinE παίζει για λίγο το θεόρατο “Baba O’Riley”… Μερικοί φίλοι είναι λίγο πιο πέρα και ενθουσιάζονται σαν μικρά παιδιά. Προσυπογράφουμε! Ο θαυμασμός μας είναι τόσο πολύς για αυτά τα πλάσματα επί σκηνής, που ό,τι και να γράψουμε λίγο θα ήταν… Ο τρόπος επικοινωνίας, η υψηλότατη τεχνική και η πραγματικά ΑΓΑΠΗ για τη μουσική συνηγόρησαν σε ένα θέαμα άρτιο για τα μάτια και υπέρ-επαρκές για την ψυχή. Αξίζουν πολλά μπράβο και στα τρία συγκροτήματα για την παρουσία και αξίζει απόλυτα τον κόπο να ασχοληθείτε μαζί τους. Θυμηθείτε μόνο πως εκείνη η ασημένια γραμμή μας περιμένει… μαζί με την ιστορία της ζωής μας…

Κώστας Κούλης
 
six2057
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες