= Sivert Hoyem Live @ Stage Volume I
Συναυλίες

loogoo

Sivert Hoyem Live @ Stage Volume I

 
   Η συναυλία έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, έχει ήδη κάνει ένα sold out και έχει προσθέσει άλλη μια μέρα λόγω μεγάλης ζήτησης. Οι Αθηναίοι τον αγαπάμε, τον περιμένουμε καιρό από την τελευταία φορά που ήταν πάλι στην χώρα μας, το Νοέμβριο του 2012 αν δεν με απατά η μνήμη μου. Τον πρώτο-ακούσαμε στο Νορβηγικό συγκρότημα Madrugada - συγκρότημα αγαπημένο για το Ελληνικό κοινό - συγκρότημα που μας είχε επισκεφτεί και το είχαμε απολαύσει live.
 
silverthoyem0156
 
   Ο ίδιος ο Νορβηγός, γεννημένος το 1976, είναι άρρηκτα δεμένος με το συγκρότημα Madrugada και δηλώνει ότι ποτέ δεν τον ενδιέφερε μια σόλο καριέρα. Εν τούτοις , μετά το χαμό του κιθαρίστα τους Robert Buras το συγκρότημα μπορεί να διαλύθηκε, ο ίδιος όμως συνέχισε, χαρίζοντάς μας τρία προσωπικά άλμπουμ, συμπεριλαμβάνοντας το τελευταίο που κυκλοφόρησε τώρα με τίτλο “Endless Love”.
Αγαπάει την Ελλάδα και κυρίως την Αθήνα. Η σχέση του με το ελληνικό κοινό δηλώνει ότι αποτελεί έμπνευση για τον ίδιο και μας έχει χαρακτηρίσει ως παθιασμένους, γενναιόδωρους και τρελούς. Κάθε φορά τον εκπλήσσει ο τρόπος που ο κόσμος ανταποκρίνεται στις συναυλίες του και έχει επισημάνει πόσο τυχερός νιώθει από την αγάπη που εισπράττει . Την σχέση του μαζί μας της έχει αποκαλέσει ως μεταφυσική, καθώς αντιλαμβανόμαστε τη μουσική του όπως και ο ίδιος, δεσμός που αναπτύχθηκε από την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, κοντά 10 χρόνια πίσω! Αγάπη εισπράττει – Αγάπη ανταποδίδει.
 
silverthoyem0161
   Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη και το Stage Volume 1 στο Μοναστηράκι άνοιξε τις πόρτες του στις 20:00. Ο κόσμος εισήλθε με γοργούς ρυθμούς. Στις 21:00 δεν έβρισκες χώρο να πλησιάσεις και τα δύο άνω πατώματα είχαν γεμίσει εξίσου. Ο ίδιος και το συγκρότημά του εμφανίστηκε στις 21:30, ακριβής, στην ώρα που είχε ανακοινώσει. Η αισθησιακή βαθιά φωνή του σε διαπερνά σαν σε ηλεκτροσόκ, και το πλήθος, που έχει μεταμορφωθεί σε μια μάζα λόγω του αδιαχώρητου που έχει δημιουργηθεί, λικνίζεται ομοιόμορφα και καθόλου δεν ενοχλείται με την κάπνα ή από το ποιος στέκεται δίπλα του. Τα τραγούδια που μοιράστηκε μαζί μας αφορούν παλιότερα άλμπουμ του, τραγούδια που είχε με τους Madrugada αλλά και από τον καινούργιο του δίσκο, όπως το «Endless Love» και το «Ride On Sisters».
 
   Κάποιοι άνθρωποι έχουν χάρισμα, η φωνή τους είναι καλύτερη και από cd και ακόμα κι όταν τα όργανα παύσουν να ακολουθούν και τους ακούς acapella θα έπαιρνες όρκο ότι κάποιος ρυθμός τους συνοδεύει, κάποιος τους συμπληρώνει!
 
   Κάποιοι μουσικοί είναι μάγοι, σε μεταμορφώνουν σε νότα και σε παίρνουν μαζί τους, σε ταξιδεύουν εκεί που οι αισθήσεις παύουν να υπάρχουν και γεννιούνται ξανά, σε συστήνουν άλλη μια φορά με τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου.
 
   Κάποιες συναυλίες δεν χωρούν σε λέξεις και σε εικόνες. Δημιουργούν έναν όρκο Omerta με τους παρευρισκόμενους και ό,τι και να ακούσεις, ό,τι και αν δεις, δεν θα καταλάβεις ούτε και θα νιώσεις ακριβώς εκτός και αν είχες βρεθεί εκεί.
 
   Για αυτό την περιγραφή αυτής της συναυλίας θα την κλείσω εδώ, παραθέτοντας μόνο την τελευταία μας εικόνα.Μιάμιση ώρα μετά έχει ολοκληρωθεί το θέαμα και ο Sivert Hoyem χαιρετάει και αποχωρεί από τη σκηνή κάτω από επευφημίες, κραυγές και χειροκροτήματα. Τα φώτα κάνουν να ανάψουν μα το πλήθος μένει ακίνητο στην θέση του. Ξάφνου όλοι, σαν σε συνεννόηση, αρχίζουν να φωνάζουν “WE WANT MORE” , “WE WANT MORE” , ρυθμικά, δυνατά… Το μαγαζί σείεται, λες και δέχεται επιδρομή από μια φυλή άγρια και διαφορετική.
 
silverthoyem0228
 
   Πέντε λεπτά και το πλήθος δεν αποχωρεί, ούτε σταματάει να φωνάζει “WE WANT MORE”.Τα φώτα έχουν χαμηλώσει - ο Sivert Hoyem και η μπάντα του επιστρέφουν. ”You want more, we heard you! We want more too“!
 
Moon landing !
 
   Στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο έχει γράψει ευχαριστήριο κείμενο για τα όσα έζησε και αποκαλύπτει ότι ήδη ετοιμάζει την επόμενη συναυλία του στην χώρα μας για την καινούργια χρόνια.
 
Κρατάμε τη μαγεία, τη μουσική και την υπόσχεση!WE WANT MORE!
 
Χάρις Μολυβιάτη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώση
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες