= The Silent Wedding, Illusory, Rhodium LiVE @ Temple
Συναυλίες

loogoo

The Silent Wedding, Illusory, Rhodium LiVE @ Temple

 
The Silent Wedding, Illusory, Rhodium LiVE @ Temple Athens, 23-9-2018

   Κυριακή… Μέρα πλήρους αποσύνθεσης, μέρα που λες θα ξεκουραστώ, θα κάνω καμιά δουλειά, θα αράξω γενικώς και αορίστως. Βέβαια όλα αυτά μέχρι να έρθει ένα δελτίο τύπου, όπου διαβάζεις ότι οι The Silent Wedding με τους Illusory και τους Rhodium παίζουν στο Temple. Εκεί το πρόγραμμα αλλάζει και η Κυριακή γίνεται συναυλιακή.

   Οι The Silent Wedding ξεκινούν ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Threshold τον Οκτώβριο και είπαν να κάνουν ένα «ζέσταμα» παρέα με τους Illusory, που κάνουν ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις για το τρίτο άλμπουμ, ενώ οι Rhodium, έχοντας κυκλοφορήσει την πρώτη τους δουλειά, ήθελαν να την «γνωρίσουμε» και ζωντανά.

   Η νέα σεζόν, θέλω να τονίσω, έφερε και μεγαλύτερη υπευθυνότητα, πολύ καλύτερες εκδηλώσεις και σεβασμό στον θεατή, καθώς το πρόγραμμα τηρείται σχεδόν κατά γράμμα και τις καθημερινές ειδικά τελειώνει ένδεκα με ένδεκα και μισή, ώστε να μπορούμε να γυρίσουμε χωρίς άγχη και περιπέτειες σπίτια μας. Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί. Επαγγελματισμός είναι η σωστότερη λέξη και θέλω να δώσω τα εύσημα σε όλους τους διοργανωτές.

   Γυρνώντας πίσω στο Temple λοιπόν… Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Rhodium. Το άλμπουμ τους ονομάζεται “Scream Into The Void” (σε μερικές μέρες θα υπάρξει και το review του άλμπουμ) και περιλαμβάνει δέκα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Νεοϋορκέζος Billy Vass. Στο Temple είδαμε στα φωνητικά το Μιχάλη Λίβα.
 
kyriaki525

   Δυναμικό σχήμα, με πολύ όμορφα θέματα και αστείρευτη ενέργεια. Το κοινό τους αγκάλιασε από την αρχή και μετά το τέλος της εμφάνισής τους δέχτηκαν θερμά χειροκροτήματα. Από το debut άλμπουμ έπαιξαν τα “Scream Into The Void”, “The Fall”, “A Memory Of Light”, “Lucid Dream”, “Tower Of Despair” και “Lovespell”. Πολύ καλή πρώτη εμπειρία και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.

   Επόμενοι οι Illusory, έχοντας στο ενεργητικό τους δύο άλμπουμ που αγαπήθηκαν πολύ από όλους μας, ανέβηκαν στη σκηνή του Temple λίγο πριν τις δέκα και επέλεξαν να ξεκινήσουν με το αγαπημένο μου τραγούδι από το πρώτο τους άλμπουμ, το “Pale Moonlight”. Επόμενο το “Polysyllabic Thoughts” από το δεύτερο τους άλμπουμ και το “Bleak”, που σάρωσαν με δυναμισμό το κοινό. Άφησαν τη σκηνή με τελευταίο τραγούδι το “Ivory Tower”. Θα τους δούμε σύντομα στο Rainfest.

   Ήταν επικοινωνιακοί, έπαιξαν με την ψυχάρα τους και αποθεώθηκαν από το κοινό. Ετοιμάζουν νέο άλμπουμ και αναμένουμε το επόμενο τους διαμάντι ανυπόμονα (άντε παιδιά, μην αργείτε).

Shades Of Me (intro), Pale Moonlight, Polysyllabic Thoughts, Bleak, A New Beginning, Odd-Y-Sea, DreamShade, Ivory Tower.
 
kyriaki522

   Μετά τις απαραίτητες αλλαγές ανέβηκαν στη σκηνή οι The Silent Wedding. Φυσικά και δεν έκατσαν ήσυχα. Αυτά τα παιδιά έχουν καταφέρει να ακουστούν και πιο έξω. Το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο “Enigma Eternal”, ήταν ένα από τα αγαπημένα άλμπουμ που έκανα παρουσίαση το 2017.

   Τους έχω δει αρκετές φορές, είναι η αλήθεια, αλλά κάθε φορά εντυπωσιάζομαι σαν να είναι η πρώτη φορά. Είναι εξαιρετικοί, έχουν τελειοποιήσει και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Παίζουν σαν πρωτοκλασσάτη μπάντα. Έχουν μεθοδικότητα και πάθος για αυτό που κάνουν και πάντα το αποτέλεσμα σε αφήνει άφωνο (θα πάθουν πολλά εγκεφαλικά στο εξωτερικό όσοι τυχεροί τους δουν). Η φωνάρα του Μάριου είναι όπως πάντα ανατριχιαστική. Ανεβάζει κατευθείαν τους παλμούς στη καρδιά. Η μουσική τους καταφέρνει να ενώσει αρκετά είδη metal με μοναδικό τρόπο. Είναι από τις μπάντες που ήρθαν για να μείνουν και να αναδειχθούν μαζί με άλλες πιο πέρα από την Ελλάδα. Άλλωστε, τους αξίζει.
 
kyriaki527

   Μπορεί το Temple να μην ήταν γεμάτο αλλά ο κόσμος ήταν εκρηκτικός στις εκδηλώσεις του. Ήταν άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν την ελληνική σκηνή και δεν πάνε σε συναυλία λίγο πριν βγει το ξένο συγκρότημα (όχι δεν είναι σπόντα, είναι κανονικότατο κάρφωμα). Που επιλέγουν να δουν μια συναυλία και να γνωρίσουν καλά και τις εντός μπάντες.

   Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά, ακούσαμε εκπληκτική μουσική και από τις τρεις μπάντες και αγαπήσαμε πιο πολύ τις προσπάθειες τους να ξεχωρίσουν.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτό: ΕΜΑΝΟΝ, Alexandra Alexiou Aireloth

Setlist:
Intro: A Living Experiment
Shadows And Dust
The Endless Journey
The Return (To Ithaca)
What Lies Beyond
A Dream Of Choices
Catharsis
Loneliness
Silence
The Tale Of Strahd
Insanity
 
 kyriaki528
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες