Συναυλίες

The Silent Wedding, Fragile Vastness, Mask Of Prospero LiVE @ Temple

 
   Και η Κυριακή ήτο συναυλιακή. Όταν έφτασε το δελτίο τύπου ένα μήνα πριν, έσκασα ένα τεράστιο χαμόγελο. Στις 11 Μαρτίου ξαναβρήκα στη σκηνή τους αγαπημένους μου The Silent Wedding, παρέα με τους Fragile Vastness και τους Mask Of Prospero. Τρίμπαντη η ευτυχία λοιπόν και αφού ακύρωσα την εκπομπή “Metal Giafka” που κάνω στο Radio Diabolus (σ. α/σ: και γκρίζα διαφήμιση, Μαιρούλα;) έφτασα στο Temple λίγο μετά τις εννέα. Έφτασα πάνω στην ώρα που ανέβηκαν στη σκηνή οι Mask Of Prospero. Δημιουργήθηκαν τέσσερα χρόνια πριν. Είναι μια παρέα ασυμβίβαστων παιδιών που έχουν πολλά να πουν. Μετά το EΡ τους "In Absence" το 2015, η παρέα των ασυμβίβαστων του ατμοσφαιρικού metal μας παρουσίασε τραγούδια από την επερχόμενή τους δουλειά, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Από τα δείγματα που πήραμε μείναμε πλήρως ικανοποιημένοι και θαρρώ πως θα περιμένουμε με ανυπομονησία το παρθενικό τους άλμπουμ. Μέσα σε μισή ώρα που διήρκησε το setlist τους ακούσαμε το εύρος της αναρχικής φωνής του Χρήστου Κοντούλη αλλά και τη συνθετική παραγωγή της μπάντας. Μπράβο παίδες και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!
 
maskofprospero
Dust In The Sky, Drown In Grey, Portrait, Frozen In Time, The Way Back Home, The Observatory, Ignorance

   Επόμενοι στη σκηνή οι progressάδες Fragile Vastness. Από το 2000 στο κουρμπέτι, με διάφορα διαλείμματα αλλά και περιόδους πλήρης άνθησης, η μπάντα πέρασε σε νέο επίπεδο τον Απρίλη του 2017, όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Perception”. Με γυναικεία πλέον φωνητικά, διαφορετικές δημιουργικές ροπές, μας γνώρισαν μέσα σε ένα πενηνταπεντάλεπτο το νέο τους άλμπουμ. Πολύ καλή δουλειά και ώριμη θα τολμήσω να πω. Τα παιδιά εξελίσσονται και αυτό είναι το ζητούμενο. Βαρεθήκαμε τα τετριμμένα και τις ίδιες κοψιές. Καιρός να ανθίσει ο χώρος του metal, να ξεφύγει από τα γεροντικά του όρια. Εξαιρετική η φωνητική παρουσία της Έλενας Στρατηγοπούλου, δεν την είχα ξανακούσει. Η φωνή της έχει ένα μαγευτικό εύρος και ελίσσεται περήφανα ανάμεσα στις μουσικές πανδαισίες του Γιαλαμά. Για άλλη μια φορά απέδειξαν τι μπαντάρα είναι και πόσα μπορούν να κάνουν αν βάλουν στόχο.
 
fragile
I Am Fire, Heaven On Mars, World Distorted, Daydreams, The Portal, Frequencies, A Wall Of Glass, A Face In The Mirror, Perception, Vivacious Turns Of Thought, Weep No More, From East To West

   Όχι, δεν θυμάμαι τι ώρα είχε πάει, θυμάμαι ότι στα πέρα - δώθε, μοντάρω – ξεμοντάρω, για να κατέβουν οι Frag για να ανέβουν οι Silent, έκανα τα κουμάντα μου, μπύρες κτλ, για να μην χρειαστεί να αναλώσω ούτε ένα δευτερόλεπτο και να απολαύσω την αγαπημένη μου πλέον μπάντα.
 
silent
   Το 2013, τους γνώρισα μέσα από το άλμπουμ τους “Livin Experimens”. Μοναδική εμπειρία και η αγάπη μου γι’ αυτούς βάρεσε κόκκινα όταν ήρθε στα χέρια μου ένα χρόνο πριν το νέο άλμπουμ “Enigma Eternal” και έκανα την κριτική του. Θαμπώθηκα πραγματικά. Μια μοναδική δουλειά και ένα άλμπουμ που θα ξεχωρίζω πάντα.

   Έβαλαν τη μουσική τους σφραγίδα και σάρωσαν τον κόσμο μας. Έτσι συνέβη και στο Temple τη Κυριακή. Λατρέψαμε το άλμπουμ για άλλη μια φορά, καθώς και τα μοναδικά cover που ενίοτε μας παραδίδουν. Με δύο πρόβες και έβγαλαν το “Roll Τhe Fire”; Δεν έχω λόγια! Έπαιξαν με την ψυχάρα τους τραγούδια και από τα δύο άλμπουμ και έκαναν τον κόσμο να μην θέλει να σταματήσουν! Θα δηλώναμε ασθένεια, βρε τη Δευτέρα, ας το πηγαίνατε μέχρι το πρωί. Το εξηνταπεντάλεπτο δεν ήταν αρκετό αλλά με το “Hands Οf Fate” είχε σημάνει το τέλος μιας εξαιρετικής εμφάνισης. Δεν καθαρίσατε - να ξέρετε - μαζί μας. Αναμένουμε νέα εμφάνιση, σύντομα και δίωρη αυτή τη φορά.

Με αγάπη, το κοινό σας!
Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτογραφίες: George Tsiakmakis - Ευχαριστούμε πολύ,  George!
 
silent2
 
A Living Experiment
Shadows and Dust
The Return (To Ithaca)
The Endless Journey
What Lies Beyond
Closer to the End
Roll the Fire (Conception cover)
I Am You
Loneliness
Silence
The Tale of Strahd
Gutter Ballet (Savatage cover)
Insanity
Hands of Fate
 
silent4
Joomla Social by OrdaSoft!