= September Code Live@Σταυρός του Νότου Club 16/12
Συναυλίες

loogoo

September Code Live@Σταυρός του Νότου Club 16/12

SeptemberCodeLive2

Η πρόσκληση έλεγε πως οι πύλες ανοίγουν κατά τις 21:30, οπότε φρόντισα να βρεθώ στο Club του Σταυρού του Νότου λίγο μετά την προκαθορισμένη ώρα. Η προσέλευση του κόσμου δεν θα έλεγα πως ήταν αθρόα αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα στην πορεία. Οι September Code, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μια progressive rock μπάντα, η όποια τίμα τους προπάτορες της prog rock σκηνής (π.χ. Rush), αλλά έχουν εισάγει επιτυχώς και πιο μοντέρνα στοιχεία στον ήχο τους. Η αλήθεια είναι πως από το συγκεκριμένο δίσκο, το “Remembering Mirrors”, είχα πάρει μια γεύση καθώς χιλιάδες κόπιες αυτού κυκλοφόρησαν σαν ένθετο σε γνωστό εγχώριο περιοδικό του σκληρού ήχου. Η αλήθεια είναι πως αυτές οι φορές που το είχα ακούσει μου είχαν εξάψει την περιέργεια πως θα ηχούσαν αυτά τα κομμάτια on stage, καθώς η υψηλή τεχνική κατάρτιση, τα πολλαπλά ακούσματα και το μεράκι των μουσικών έρεε από κάθε μουσική νότα του album αυτού.

Επί της παρουσίασης δίσκου, λοιπόν, οι September Code ανέβηκαν στο stage γύρω στις 22:15, μετά από ένα concert intro βίντεο από τον Γιώργο Χατζή, το όποιο δημιουργήθηκε με σκοπό να ανοίγει τις συναυλίες της μπάντας. Τα choir που ακούγονταν έμαθα πως είχαν ερμηνευτεί από τον lead singer, Δημήτρη Κοσκινά. Μπήκαν με το “Humanize” (ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισα και προσωπικά), ένα δυνατό κομμάτι που ωστόσο εμπεριείχε πολλές δόσεις λυρισμού. H ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση και ομολογουμένως ένθερμη. Επίσης, τα κομμάτια αποδίδονται αρκετά πιο heavy ζωντανά. Στη συνεχεία τίμησαν το προηγούμενο album τους με το “Sirens”, και επέστρεψαν στο τελευταίο πόνημα με το “Beautiful As A Sin”. SeptemberCodeLive3

Οφείλω να παρατηρήσω πως έδιναν την εντύπωση μιας τρομερά καταρτισμένης μπάντας, αλλά παρόλα αυτά ήταν πολύ χαλαροί πάνω στο stage και το διασκέδαζαν δεόντως, είτε πειράζοντας ο ένας τον άλλον είτε χαριτολογώντας με το κοινό. Το setlist συνεχίστηκε και το club του Σταυρού του Νότου γέμισε. Η θεατρικότητα στη φωνή με εξέπληξε, καθώς και οι δυο κοπέλες στα φωνητικά… Έκαναν εξαιρετική δουλειά (αρκεί να ήταν λίγο πιο ψηλά τα μικρόφωνά τους, γιατί μερικές φορές μετά βίας τις άκουγα, αλλά ίσως να έφταιγε και η γωνία που βρισκόμουν). Διασκευάσανε και μία «αδυναμία» τους, το “Tom Sawyer” από Rush, ενώ έπαιξαν και διασκευές από Audioslave , King Crimson και Pink Floyd (“Show Μe Ηow Τo Live”, “Three Of A Perfect Pair” και “Comfortably Numb” αντίστοιχα).

Το υπόλοιπο της βραδιάς συνεχίστηκε με κομμάτια και από το “Remembering Mirrors” (ο οποίος αποτελεί ενιαίο θεματικά δίσκο), καθώς και από το προηγούμενο album τους “Two Smiles Ago”. Το, ετερόκλιτο ηλιακά, κοινό τούς ακλουθούσε κατά πόδας, είτε θαυμάζοντας την επιδεξιότητά τους σαν μουσικοί, είτε “χτυπιότανε” στα heavy περάσματα, είτε αφηνόταν στο λυρισμό κομματιών όπως το “D-day”. Υπέροχη νύχτα από μία πολλά υποσχόμενη μουσική προσπάθεια. Σίγουρα θα ακούσουμε νέα από τους September Code πολύ σύντομα. Παραθέτω το setlist:

Sub-care (intro), Humanize, Sirens, War, Beautiful as a sin, Another but, Tom Sawyer (Rush cover), Echo Virus, Show me how to live (Audioslave cover), Before you (Be for you), Skeptic, D-day, Ordinary Orbit, Comfortably Numb (Pink Floyd cover), Three of a perfect pair (King Crimson cover), Physical, Remembering Mirrors, 2 Smiles Ago, Nova Ride, Damn Your Eyes (Etta James cover), Guns For Lovin’, XeCute, Self- Crisis – 21th Century

 

Κείμενα: Παναγιώτης Παππάς

Φωτό: Κυριάκος Χατζής

 

SeptemberCodeLive5

 

SeptemberCodeLive8

Joomla Social by OrdaSoft!