Συναυλίες

Selefice, Piranha, Drama Noir LiVE @ Crow

 
   To Crow δίνει βήμα! Οι ελληνικές μπάντες έρχονται και ξανάρχονται και παίζουν και το ευχαριστιούνται και μαζί τους κι εμείς. Οι Selefice συνάντησαν ένα θεό και θεώρησαν καλό να μοιραστούν την εμπειρία μαζί μας. Είχαν καιρούς να βγάλουν δίσκο και όταν εκείνος βγήκε έτυχε και της δικής μας φιλοξενίας. Το να καλύψουμε την επόμενη κίνησή τους επί σκηνής ήταν μάλλον το αυτονόητο, ενώ θα ακολουθήσει και συνέντευξη. Ναι, τόσο απλά είναι τα πράγματα. Παρέα με δύο σπουδαίες μπάντες, τα παιδιά φρόντισαν να φύγει το Σάββατο δυναμικά και να μπει η Κυριακή κάφρικα και μάλιστα υπερήφανα κάφρικα.
 
drama1944 
   Ξεκινούν οι Drama Noir. Είχαμε παρουσιάσει το άλμπουμ τους “Princess Airam” πέρυσι και χαιρόμαστε πραγματικά που τα παιδιά από την Κόρινθο ήλθαν κατά δω για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Μέταλ κατάσταση, μαύρη κατάσταση, με τα ξυραφοκίθαρα να γδέρνουν και το σχήμα να δείχνει ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα επί σκηνής. Η ατμόσφαιρα ζεσταίνει, το σχήμα καθιστά σαφές από νωρίς ότι ήλθε να πάρει κεφάλια και θα πρέπει να πω εδώ ότι περιμένουμε το επόμενο δισκογραφικό τους χτύπημα. Μίλησα για λίγο με τον Παύλο Παπαθανασίου και εκτιμώ ότι θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα. Πολλά μπράβο στα παιδιά!

Intro, The Impaler, Lost Souls, The Curse Of Seth, The Forgotten Warrior, Saturn Unlock Avey's Son (Rotting Christ), Princess Airam

   Έπονται οι Piranha… Τι νταλκάς είναι αυτός, ρε φίλε! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν ο φίλος και γκουρού του ελληνικού Μέταλ, Γιώργος “Blitzkrieg” Μαθιουλάκης, μου είχε στείλει από την Κρήτη μια κασετούλα με διάφορα σχήματα τότε και ήταν κι εκείνοι μέσα. Τα χρόνια πέρασαν, η μπάντα υπάρχει ξανά από το 2017, παίζει ζωντανά και διασκεδάζει απίστευτα. Παρουσίασε ένα σύνολο κομματιών που έκανε τους παλιούς να ψαχτούν λιγάκι, να φρεσκάρουν τις θύμησες, να συγκινηθούν… Εξαιρετική απόδοση, με μετρονόμο και προ-ηχογραφημένα, με σταθερότητα και αγνή πώρωση! Οι τυπάδες καλά θα κάνουν να ετοιμάσουν τον πέμπτο δίσκο τους και μάλιστα σύντομα. Τους αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα που έχουν βάλει τη μουσική τους πάνω από το χρόνο και τα καμώματά του και που παίζουν με τόσο εντυπωσιακό τρόπο.
 
piranha1953
Worlds Grave, Endless Dream, Nuclear Disease, Human Fear, Eternal Night, Cancer, Unholy Lie, Rotten Mind

   Οι Selefice έδωσαν ένα show βασισμένο στη μουσική και την πρόζα. Είναι μόλις δεκαεννιά μήνες που έχουν επανασυνδεθεί και το εκπληκτικό είναι πως αντικρύσαμε στη σκηνή ανθρώπους που ήταν λες και δεν το είχαν διαλύσει ποτέ. Η τετράδα ξεκίνησε να παίζει και το μοτίβο ήταν «Οκτάχρονο σε μαγαζί με σοκολατοκαραμέλες». Και παρά το ότι δεν είμαι οπαδός του ακραίου ήχου, το καταχάρηκα, το γούσταρα και το ξαναβλέπω άνετα όλο αυτό. Έπαιξαν από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους και παλιό υλικό, αστειεύτηκαν, έγιναν φίλοι με όλους μας και οδήγησαν τη βραδιά μοναδικά. Το είπα και στον Πέτρο, με τον οποίο έχουμε επικοινωνία, ότι ήταν για μένα φοβερή ιδέα που πέρασαν στίχους από το «Δημοσθένους Λέξις» σε κομμάτι τους. Ακούστηκε υπέρ-συμπαντικό και μακάρι να υιοθετηθεί. Το κουαρτέτο ένιωσε τη μουσική του κάθε δευτερόλεπτο παραμονής του στη σκηνή. Αξίζει κι εκείνο τον αμέριστο θαυμασμό μας.
 
selefice1955
   Συνηθίζω να γράφω «Αυτά, είναι παιδιά μου!» και να χαμογελάω όταν βλέπω τη φράση αυτή πληκτρολογημένη. Την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και θα τη χρησιμοποιήσω πολλές ακόμα. Μπήκα σε ένα ΚΑΛΟ χώρο για συναυλίες, είδα και άκουσα τρεις καλοβαλμένες και καλοκουρδισμένες μπάντες, ήμουν αυτήκοος μάρτυς διαφόρων ευχών και κομπλιμέντων με αποδέκτη το Σάββα Μπετίνη, μια και ο mastermind των Acid Death έχει επιμεληθεί την παραγωγή στο “I Met A God”, ενώ έχει κάνει και πράγματα με τους Piranha και έφυγα με τη σκέψη «Έχουμε τις καλύτερες μπάντες στο Μέταλ στην Ελλάδα. Αυτά είναι, παιδιά μου»!

Κώστας Κούλης

Intro (Selefice), Drop Dead, Nothing But Freedom, Damned, Die, Where Is The Heaven, Mora, Prayer, I Met A God, I Will Die By Evil Ways, Gates Of Dawn, Kol Haneshama, Innsmouth
 
drama1945
 
Joomla Social by OrdaSoft!