= Sabaton, Accept, Twilight Force LiVE @ Piraeus 117 Academy
Συναυλίες

loogoo

Sabaton, Accept, Twilight Force LiVE @ Piraeus 117 Academy

 
   Αυτό το live το περίμενα πολύ καιρό. Οι Sabaton είναι μια μπάντα που μας έχει κερδίσει με το πείσμα της, τη μεθοδικότητά της και την αγάπη της για την ιστορία και ιδιαίτερα για την ιστορία της χώρας μας. Όσο για τους Accept, τα λόγια φαντάζουν λίγα μπρος σε αυτούς τους θρύλους του metal. Όταν επισκέπτονται τη χώρα είναι για εμάς εθνική γιορτή. Μεγαλώσαμε μαζί τους, περπατήσαμε τα μονοπάτια της μουσικής τους, γαλουχηθήκαμε με τις μελωδίες τους. Τώρα για τους Twilight Force, ήτο για μένα διακαής πόθος να τους δω ζωντανά, να ανακαλύψω τη μουσική τους και να επιβεβαιώσω την αρχική μου γνώμη ότι αυτά τα παιδιά πατάνε σταθερά και κινούνται προς την κορυφή.
 
twilight2
   Δέσποζε στο χώρο το «μαγαζάκι» των merchandise. Πρώτη φορά είδα τόση ποικιλία, συνήθως όταν οι μπάντες φτάνουν σε εμάς λίγα πράγματα έχουν απομείνει προς πώληση. Μπράβο στις μπάντες που μερίμνησαν για τους Έλληνες οπαδούς τους.

   Για άλλη μια φορά πρέπει να δώσω τα εύσημα στη διοργάνωση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το θέμα δεν είναι να φέρεις δύο, τρεις, πέντε, δέκα μπάντες, το θέμα είναι να είσαι οργανωμένος, να στηρίζεις αυτό που κάνεις, να τηρείς τους κανόνες και το πρόγραμμα. Αυτό που λαμβάνει, βλέπει, παρακολουθεί, αισθάνεται ο θεατής έχει να κάνει και με τις μπάντες αλλά και με την ομαλή διεξαγωγή μιας συναυλίας.
 
accept3
   Όλα λοιπόν πήγαν ρολόι και ακριβώς στην ώρα τους εμφανίστηκαν οι Twilight Force μέσα στο κατάμεστο Piraeus Academy. Το κοινό τους καλωσόρισε θερμά και ξεκίνησε το ταξίδι στο χώρο της φαντασίας. Το setlist: “Battle of Arcane Might”, “To the Stars”, “Riders of the Dawn”, “Flight of the Sapphire Dragon”, “Gates of Glory”, “The Power of the Ancient Force”, “Knights of Twilight's Might”. Χορταστικό το set, τα παιδιά έσφυζαν από ενέργεια, ήταν εκπληκτικός ο τρόπος απόδοσης των τραγουδιών τους. Η φωνή του πληκτρά, σαν από άλλη εποχή, μας έκανε και ανατριχιάζαμε, κέρδισε εύκολα στην κόντρα τραγουδιστής ή πληκτράς. Τι το ήθελες και συ, βρε Christian; Εκπληκτική φωνή έχεις δεν λέω, αλλά ο Blackwald έχει αυτό το σκοτεινό, αυτό το βαθύ μυθικό στη φωνή που σε καθηλώνει. Είμαστε ποζέρικο κοινό, τι να σου πω. Δεν έχω άλλη δικαιολογία να σου δώσω. Μια εξαιρετική εμφάνιση και ειλικρινά τους περιμένουμε ξανά, αυτή τη φορά με μεγαλύτερο setlist.
 
accept2
   Λίγη αναμονή για τις απαραίτητες αλλαγές και η σκηνή ανήκει στους θρύλους Accept. Πανικός, χτύπημα μέχρι τελικής πτώσεως και οι αγαπημένοι μας Accept να παραδίδουν μαθήματα heavy metal. Τις περάσαμε τις εξετάσεις θέλω να σας πω. Με άριστα κιόλας, διότι δεν υπήρχε κανείς που να μην τραγουδούσε αυτή τη μια ώρα που έπαιξαν. Επειδή ο χώρος ήταν γεμάτος και από τη νέα γενιά, ήταν εκπληκτικό να βλέπεις τα αμούστακα να τραγουδάνε με πάθος τα “Stampede”, “Stalingrad”, “Restless And Wild”, “London Leatherboys”, “Final Journey”, “Princess Of The Dawn”, “Fast As A Shark”, “Metal Heart”, “Teutonic Terror” και “Balls To The Wall”. Υπάρχει ελπίδα λοιπόν, δεν θα καταντήσουμε γραφικοί, ούτε έρμαια της μπουζουκοβλακείας.

   Να σας πω πως φυσικά και ξαναθέλουμε να δούμε Accept; Να σας ομολογήσω ότι ο Mark Tornillo κρατά φωνητικά τη σημαία ψηλά; ΔΕΝ χρειάζεται! God Bless You!
 
accept1
   Οι Sabaton πέρασαν στην αντεπίθεση με ένα γερό show. Ακούγεται από τα μεγάφωνα το “In The Army Now” ‎και εμφανίζονται φαντάροι στη σκηνή, τα πέπλα πέφτουν, το τανκ «πολυμηχάνημα» εμφανίζεται, το video wall ενεργοποιείται. Υπερπαραγωγή τα παιδιά. Τσάμπα κουβαλάνε τρία κοντέινερ λέτε;

   Είχαν αποφασίσει να δώσουν ένα γερό show στην Ελλάδα και τα κατάφεραν. Tο video wall ανάμεσα αλλά και κατά τη διάρκεια των τραγουδιών να δείχνει τις φρίκες του πολέμου, τη φωτιά που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

   Οι Σπαρτιάτες που εμφανίστηκαν στη σκηνή με το ξεκίνημα του “Sparta”, o Joakim σε τρελά κέφια να πειράζει το νεοφερμένο Tommy Johansson… Του μάθαινε Ελληνικά, τι νομίζατε… Τα πειράγματα του Joakim συνεχίστηκαν και κάπου στο μέσο της συναυλίας, όταν παίρνει τη κιθάρα και αναφερόμενος στο κοινό ισχυρίζεται ότι θα έπαιζαν Michael Jackson για την επόμενη ώρα. Γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας το σοκ που έπαθε όταν σύσσωμο το κοινό χειροκροτούσε με μανία (Δεν μασάμε Joakim, εσύ δεν τα θυμόσουν τα τραγούδια, χα χα).
 
sabaton2
   Ο ντράμερ των Sabaton, Hannes Van Dahl, έλειπε από το σετ, έγινε πατέρας (να σας ζήσει!) και τη θέση του επάνω στο τανκ είχε πάρει επάξια ο ντράμερ των Twilight, De'Azsh.

   Για μιάμιση ώρα οι Σουηδοί μας είχαν στη τσίτα, έπαιξαν παραδειγματικά (είναι γνωστός ο επαγγελματισμός αυτών των ανθρώπων), μας χάρισαν αλησμόνητες στιγμές και πιστεύω πως αυτό το live τους είναι ό,τι καλύτερο έχω δει από τους Sabaton μέχρι τώρα. Τελειώνοντας πανηγυρικά με το “To Hell and Back” και αμέσως μετά, με μουσική υπόκρουση των Dead Soldier's Waltz / Masters of the World, χαιρετούσαν το κοινό, ενώ ο Par Sundstorm, πωρωμένος πάνω στο τανκ, ανέμιζε την ελληνική σημαία.
 
sabaton3
   Η συναυλιακή metal χρονιά ξεκίνησε γερά, πήραμε τόνους ενέργειας, παρακολουθήσαμε μια υπερπαραγωγή που κάλυψε και τους πιο απαιτητικούς. Οι Sabaton θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν όσα χρόνια και αν περάσουν. Είναι τελειομανείς και δεν επαναπαύονται.

   Ραντεβού στην επόμενη!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
sparta1
Setlist
In the Army Now - (Bolland & Bolland song)
The March to War
Ghost Division
Sparta
Blood of Bannockburn
Swedish Pagans
The Last Stand
Carolus Rex
Union (Slopes of St. Benedict)
Diary of an Unknown Soldier
The Lost Battalion
Dominium Maris Baltici
The Lion From the North
The Final Solution (Acoustic)
Resist and Bite
Night Witches
Winged Hussars
Primo Victoria
Shiroyama
Coat of Arms (Tour dedut)
To Hell and Back
Dead Soldier's Waltz / Masters of the World
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες