= Rotting Christ, Death Courier, Abyssus, Cursed Blood LiVE @ Piraeus 117 Academy
Συναυλίες

loogoo

Rotting Christ, Death Courier, Abyssus, Cursed Blood LiVE @ Piraeus 117 Academy

 
rc2012
 
   Ξεκίνημα με τους Cursed Blood. Είναι ενθουσιασμένοι που βρίσκονται στη σκηνάρα του Piraeus Academy, είναι μπριζωμένοι και παίζουν Death με ό,τι αυτό έχει στα κιτάπια του. Ταχύτητες, αργά σημεία, ανίερα φωνητικά και πολύ μα πολύ τσαμπουκά. Μου ξερίζωσαν τα αυτιά όταν μπήκα στο photopit και πολύ καλά έκαναν. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που έσπασαν τα τύμπανά μας, πιο πολλή εντύπωση όμως μου έκανε η ευγένειά τους. Ο τρόπος που ευχαρίστησαν, ο τρόπος που προέτρεψαν να χειροκροτήσουμε τις επόμενες μπάντες… Κάτι που υιοθετήθηκε από ΟΛΑ τα σχήματα της βραδιάς. Οφείλω να πω ότι ήταν ένα ιδανικό αρχικό κλωτσομπουνίδι, μίας εξίσου ιδανικής φασαριόζικης νυχτιάς.
 
rc2001
The World Of Madness, Thorns And Nails, Nailed, Taker Of Life, Silent Era, Sodomic Damnation, Backlash Rampage
 
rc2002
   Οι Abyssus έπονται και η Deathίλα που μας έχει κατσικωθεί από το πρώτο δευτερόλεπτο δεν λέει να φύγει. Ούτε και πρόκειται. Και ούτε θα θέλαμε. Ναι, εννοείται πως αυτοί που θέλουν να λοξοκοιτάξουν, επειδή «δεν είμαι οπαδός του είδους», έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Ας μου κάνουν όμως άλλη μία χάρη. Ας με ρωτήσουν πόσα χρόνια ακούω και πόσες συναυλίες έχω δει. Για τις μπάντες τις ελληνικές μιλάω φυσικά. Το κουιντέτο τρέχει, καργάρει, χαμηλώνει κάπου-κάπου, επανέρχεται με βρυχηθμούς και ταρακουνά με βία τη σκηνή. Ο drummer της παρέας είναι της γνωστής συνομοταξίας των οκταποειδών και το αυτό ισχύει για όλους τους drummer της βραδιάς, οι οποίοι τσάκισαν τα kit τους και έδειξαν πως μελετούν σαν παλαβοί, κάτι που πιστοποιείται χωρίς πολλά-πολλά για κάθε μουσικό στις εν λόγω μπάντες. Όπως στο Μέταλ γενικότερα, έτσι και στο Death/Black και γενικά στον ακραίο ήχο, η Ελλάδα είναι η Μέταλ πρωτεύουσα της Ευρώπης και άνετα μάλιστα.
 
rc2003
Into The Abyss, Enthrone The Insane, Summon The Dead, Sacrifice, Operation Ranch Hand, Unleash The Storm, Metal Of Death, Visions Of Eternal Pain, Those Of The Unholy
 
rc2004
   Οι Death Courier υπάρχουν από το 1987. Ο φίλος μου και γκουρού της ελληνικής ΜΕΤΑΛ σκηνής, Γιώργος “Blitzkrieg” Μαθιουλάκης, μου έστελνε – καθόλη τη διάρκεια του ολοδικού μας tape trading – κασέτες και κασετούλες και κάπως έτσι έμαθα και για τα παιδιά αυτά εδώ. Τρίο που φτύνει φωτιές και καταστρέφει τοίχους, με συμπαγή ήχο, με εξωφρενικά τεχνικό και γρήγορο drumming και με πολλή δύναμη. Η στιγμή που αφιέρωσαν τραγούδι τους σε παλαιότερο μέλος της μπάντας, το οποίο – δυστυχώς – έφυγε νωρίς, ήταν από τις πλέον συγκινητικές της βραδιάς.
 
rc2005

Deprive The Deceased, Mindwarp, Devour The Moments, Rostov Ripper, Necrorgasm, Pillars Of Murk, Mourning Ecstasy, Swamplife, Feeding The Abyss, Demise
 
rc2006
    Οι Rotting Christ εξαπέλυσαν την επίθεσή τους στις δέκα και τέταρτο ακριβώς! Όπως έγραφε το πρόγραμμα. Το οποίο πρόγραμμα τηρήθηκε ευλαβικά. Από τις πιο οργανωμένες συναυλίες τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον, με πλήρως Ευρωπαϊκό αέρα και κόσμο που τίμησε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Από την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες, μέχρι που βγήκαν οι headliners, δεν σταματούσαν να εισέρχονται άνθρωποι στο venue. Στην επίσημη σελίδα τους οι RC κάνουν λόγο για τέσσερις χιλιάδες θεατές σε δύο μέρες! Είπε κανείς τίποτα για τη δύναμη του Σάκη και της παρεάρας του; Μακάρι οι οπαδοί να στηρίξουν έτσι και όλες τις υπόλοιπες ελληνικές μπάντες.
 
rc2014
 
   Με το που βγήκαν στη σκηνή, έχοντας το ύφος, τη νοοτροπία και το σκεπτικό ενός ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ συγκροτήματος, οι Rotting Christ έπαιξαν ένα show σαν να χανόταν ο πλανήτης την επομένη! Το timeline ονειρικό, η απόδοση εξαιρετική και η σκηνική παρουσία η πλέον ενδεδειγμένη. Ο Γιώργος στην κιθάρα και ο Van στο μπάσο έδειξαν ποιότητα και προσέφεραν ατελείωτο χτύπημα, ήταν καταιγιστικοί. Ο Θέμης παραμένει η μεγαλύτερη εγγύηση πίσω από τα τύμπανα, είναι ένας showman και πραγματικό θεριό. Και ο Σάκης, το μεγαλύτερο Metal icon στην Ελλάδα, από καταβολής του ιδιώματος και ένα από τα μεγαλύτερα στην παγκόσμια σκηνή, ήταν ξανά και ξανά και πάλι το φιλαράκι μας. Ο άνθρωπος που με μια του λέξη έκανε το Academy ένα μεγάλο moshpit, ο άνθρωπος που ούρλιαζε «ΞΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ» και Yeah Πυρί Μιχθήτω, ο άνθρωπος που πολύ ταπεινά μας ευχαρίστησε όλους, ευχαρίστησε τους καλεσμένους του, ευχαρίστησε τον κόσμο που στηρίζει την ελληνική σκηνή.
 
rc2015

   Όταν είχα πληροφορηθεί ότι «εκείνο» το LiVE άλλαζε τελικά ημερομηνίες, είχα πει από μέσα μου πώς «Κάθε εμπόδιο για καλό» και απλά περίμενα να περάσει ο καιρός, για να απολαύσω. Και ο καιρός δεν με γέλασε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλα τα παιδιά που μοιράστηκαν τη σκηνή και τις δυο μέρες και άλλο ένα – μπορεί και μεγαλύτερο – αξίζει στους Rotting Christ, που τόσα χρόνια γυρίζουν τον πλανήτη και κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφήμιση στις ελληνικές Μέταλ μπάντες. Που ορθώνουν το ανάστημά τους παντού. Που τη φράση «Δεν θα υπηρετήσω» την τιμούν με ιερό τρόπο. Ευχαριστούμε! Πολύ!

Κώστας Κούλης
Φωτογραφίες: Κώστας Κούλης, Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
rc2016
Feast Of The Grand Whore, Exiled Archangels, King Of A Stellar War, Archon, The Forest Of N'Gai, Societas Satanas (Thou Art Lord Cover), Ach Golgotha, The Old Coffin Spirit, The Nereid Of Esgalduin, Visions Of The Dead Lover, The Fourth Knight Of Revelation, The Sign Of Evil Existence, Transform All Suffering Into Plagues, Fgmenth, Thy Gift, Gloria De Domino Inferni, The Fifth Illusion, Non Serviam
 
rc2017      rc2018     rc2020
 
Joomla Social by OrdaSoft!