= Rockwave 2017 - Day 2
Συναυλίες

loogoo

Rockwave 2017 - Day 2

 
Rockwave Festival Day 2
 
Τι είδαμε;
 
rw17d0201
 
   Η δεύτερη μέρα του Festival, με ελαφρώς μειωμένη θερμοκρασία σε σχέση με την προηγούμενή της, μας βρήκε ακόμα σε κατάσταση σοκ από τους Headliners της Παρασκευής και περίεργους για τα μελλοντικά δρώμενα.
 
rw17d0202
 
   Ο χώρος του TerraVibe Park έτοιμος και πάλι να υποδεχθεί δύο εξαιρετικά αγαπημένα - του ελληνικού κοινού - ονόματα. Οι Placebo και ο Sivert Hoyem έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα δοτικοί στο κοινό της χώρας μας, με το δεύτερο να ανεβάζει διαρκώς τη δημοτικότητά του, ιδιαίτερα μετά την καταπληκτική περσινή του παρουσία στο Ηρώδειο και την αντίστοιχη ασφαλώς κυκλοφορία. Οι “δικοί” μας εκπρόσωποι της ημέρας Amnesia Pills, Tango with Lions και The Last International Playboys είχαν το εξαιρετικά δύσκολο έργο να ζεστάνουν ένα ηλιοκαμένο κοινό. Απόλυτα σεβόμενοι την απέραντη δυσκολία του εγχειρήματος αυτού και των συνθηκών, που είναι σχεδόν απαγορευτικές για οποιοδήποτε performance, μπορούμε μόνο ένα μεγάλο μπράβο κι ευχαριστώ να πούμε στα παιδιά. Η ελληνική σκηνή έχει εξαιρετικές μονάδες/μπάντες κι αν οι Tango With Lions είναι ίσως η πιο εξελιγμένη και δουλεμένη εκ των τριών, αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που μπορεί να καταρριφθεί πολύ άμεσα. Η υπέροχη φωνή της Kat και οι Folk/Indie μελωδίες των παιδιών ολοκλήρωσαν την ελληνική παρουσία της ημέρας.
 
rw17d0203
   Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή η ελληνική παρουσία έμοιαζε σαφώς ανώτερη από αυτό που είχαν να προσφέρουν οι Λονδρέζοι Fat White Family, που δεν μπόρεσαν ποτέ να “γεμίσουν” τη μεγάλη σκηνή του Terra Vibe με την προσέλευση του κόσμου να αυξάνεται βαθμιαία, με στόχο ασφαλώς τους δύο “μεγάλους” της βραδιάς. Οι Cigarettes After Sex που ακολούθησαν είναι μια μπάντα που έχει αρχίσει να εξελίσσεται ως σημαντικότατη πρόταση στο μελαγχολικό pop ήχο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μια μπάντα που μπορεί να λειτουργήσει στα πλαίσια ενός festival κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Σε μια εμφάνιση βασισμένη στην πολύ ιδιαίτερη φωνή ασφαλώς του Greg Gonzalez και της μινιμαλιστικής προσέγγισης των συνθέσεών τους οι CAS θα μου μείνουν ως η μπάντα που έκανε το “Keep On Loving You” των Reo Speedwagon ένα τραγούδι υπνωτικό με την ιατρική έννοια του όρου.
 
   Το γυναικοκρατούμενο Terra Vibe, εχτές το απόγευμα, είχε άκρως φεστιβαλικό χρώμα και οι δραστηριότητες των χορηγών άρχισαν φέτος να δημιουργούν μια αίσθηση αντικατοπτρισμού των μεγάλων Ευρωπαϊκών Festivals. Μέσα σε μια τέτοια ψευδαίσθηση ο Sivert Hoyem για άλλη μια φορά τίμησε τους παρευρισκόμενους με ένα μεγάλο δώρο. Αυτή την υπέροχη φωνή που φτιάχτηκε για να λέει ιστορίες. Με εκπληκτική άνεση και αμεσότητα πέρασε από ένα setlist αναμενόμενο και προσδοκώμενο με τα “Give It A Whirl”, “Sleepwalking Man” και “Your Majesty” να ξεχωρίζουν και να κάνουν την, πολύ μικρή κατά τα φαινόμενα, προσμονή μιας νέα συνάντησης, ανάγκη. Αν οι μόδες και τα Hypes θέλουν έναν τέτοιο καλλιτέχνη να μας επισκέπτεται κάθε δύο βδομάδες, τότε αυτό είναι μια συνήθεια που όχι μόνο είναι αποδεκτή αλλά και ζωοφόρος για τη συναυλιακή ζωή της χώρας μας.
 
rw17d0204
 
   Μέσα από μια πολύ μεγάλη λίστα εμφανίσεων επί ελληνικού εδάφους, οι Placebo έχουν χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το Αθηναϊκό κοινό, που χτες το βράδυ διατηρήθηκε σχετικά στο ακέραιο. Μπορεί να έλειψε το “Every Me And Every You”, μπορεί η απόλυτη επαγγελματικότητα της μπάντας επί σκηνής να δημιουργεί μια σχετική απόσταση με τον κόσμο αλλά η φιγούρα του Brian Molko, μετά από όλα αυτά τα είκοσι χρόνια, είναι τόσο οικεία πλέον, που δεν χωράει κανένα περιθώριο αποστασιοποίησης Τραγούδια όπως τα “Too Many Friends”, “Song To Say Goodbye” και “The Bitter End” αποκτούν μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος οπτική στη ζωντανή τους απόδοση με τους touring μουσικούς που πλαισιώνουν τους Molko και Olsdan να λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς το συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα. Μέσα σε μία ώρα και 25 λεπτά ακούσαμε μερικά από τα βασικότερα στοιχεία της 20χρονης αυτής καριέρας των Placebo και μας λείψανε πολλά. Αυτό μόνο σαν θετικό μπορεί να θεωρηθεί για την ίδια την μπάντα που έχει να προσφέρει περισσότερα από ένα μονομορφικό setlist. To “Running Up That Hill”, που ειπώθηκε μαζί με την multi-instrumentalist Angela Chan μας άφησε να ανέβουμε την ανηφόρα της Μαλακάσας με όμορφες αναμνήσεις.
 
Δημήτρης Μπάρμπας
 
rw17d0206
 
 
rw17d0205
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες