= Rockwave 2017 - Day 1
Συναυλίες

loogoo

Rockwave 2017 - Day 1

 
ROCKWAVE FESTIVAL 2017
Day1
Power Σατανικά Ναρκωτικά από το Χιλιομόδι...

Τι είδαμε;
 
rockw1701001
   Στην πιο ζεστή μέρα των τελευταίων ετών βρεθήκαμε μπροστά σε μερικές από τις σπουδαιότερες εγχώριες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Για τους Headliners της ημέρας, Rotting Christ, έχουν γραφεί άπειρες αράδες και σίγουρα δεν περιμένει κανείς το 2017 για να ανακαλύψει πόσο σπουδαίοι είναι. Για μένα προσωπικά όμως, που τίθεμαι απέναντί τους με κάθε ευκαιρία λόγω του νοηματικού τους backround, η χθεσινή βραδιά ήταν μια Αποκάλυψη, με τη βιβλική αλλά και την κοινωνική έννοια της λέξης. Η πρώτη μέρα του φετινού RockWave ήταν άκρως επιτυχημένη σε όλους τους τομείς, πέραν της προσέλευσης. Περίπου 4.000 άνθρωποι στο πληθυσμιακό peak της βραδιάς δε νομίζω ότι είναι ένας αριθμός αντάξιος των όσων προσφέρθηκαν από σκηνής. Ακόμα και η εφηβική αθωότητα των Bazooka χαίρει του σεβασμού μας, τη στιγμή που οι 43 βαθμοί έλουσαν την μπάντα η οποία υπεράσπισε στο έπακρο την αισθητική της. Κάτι ανάμεσα σε Παύλο Σιδηρόπουλο και Sex Pistols δηλαδή με ελληνικό στίχο βγαλμένο από την καθημερινότητα ενός ερωτευμένου και οργισμένου εφήβου των 90's.
 
rockw1701002
 
   Η μεγάλη σκηνή του Terra Vibe θα είναι πάντα ένα χώρος που αποτελεί δίκοπο μαχαίρι για όποιον πατάει πάνω του. Μια σκηνή τεραστίων διαστάσεων που είναι εμποτισμένη με το DNA Rock, Jazz, Pop, Soul, Funk θρύλων, η αύρα των οποίων εξυψώνει και κατακεραυνώνει κατά περίπτωση. Οι εκπληκτικοί και προσωπικοί αγαπημένοι της ημέρας Innerwish έχουν ένα τεράστιο όπλο στα χέρια τους, που είναι οι συνθέσεις του τελευταίου τους album. Με τη σιγουριά που τους δίνει αυτό το χαρτί και τη φωνή του Γιώργου Εικοσιπεντάκη κατέκτησαν τη μεγάλη σκηνή και το “Needles In My Mind” ανήκει σίγουρα στα Highlights της ημέρας. Η Back to Back εμφάνιση με τους Nightstalker δεν χωρά ασφαλώς κανένα σχόλιο συγκριτικής φύσης. Δύο φαινομενικά απόμακρες σκηνές που ήρθαν πλάι πλάι με τον Αργύρη να προσφέρει απλόχερα συμβουλές για τον καύσωνα. “Πίνετε υγρά κάνει ζέστη...”. Αυτές οι μπασογραμμές του Ανδρέα Λάγιου είναι μια βάση πάνω στην οποία το Stoner των Nightstalker γίνεται σαρωτικό για όποιον τους παρακολουθεί και η γνωστή φιγούρα του Argy προκαλεί από σκηνής για βιωματική προσέγγιση με κάθε τρόπο. “Dead Rock Commandos” και “Children Of The Sun” είναι ύμνοι του ελληνικού stoner που λειτουργούν καταλυτικά για την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας βραδιάς. Στην περίπτωση αυτή όμως ίσως και να λειτούργησαν σαρωτικά για τα νεότερα τέκνα της σκηνής, τους 1000Mods. Μια μπάντα που κερδίζει συνεχώς γιάρδες σε ελληνικό αλλά και όχι μόνο έδαφος. Οι 1000Mods είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν κάνει την πρότασή τους κι έχουν κερδίσει φανατικούς οπαδούς μέσω αυτής. Τα μεγάλα Instrumental parts και τα ατελείωτα τελειώματα προϋποθέτουν καθαρό μυαλό από τους εκτελεστές και ίσως αρκετά “θολωμένο” μυαλό από τους υπόλοιπους. Ένα σχετικά ετερόκλητο κοινό δεν είναι ο καλύτερος πυρήνας έκρηξης για τους 1000Mods, οι οποίοι έχουν ζήσει και πολύ καλύτερες ρυθμικές στιγμές απέναντι στο δικό τους κοινό.
 
rockw1701003
 
   Η εικόνα που μένεις από αυτή την πρώτη μέρα είναι ο Σάκης, των RT, που δεν χόρταινε να λέει ευχαριστώ ανάμεσα σε μερικές από τις πιο “σαρωτικές” στιγμές που έχεις ζήσει ποτέ στο Rockwave. H εμφάνισή τους αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι τόσα χρόνια τόσο “σημαντικός” αν δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει και να προσφέρει. Εντυπωσιακά ομαδικοί, ταυτισμένοι στο έπακρο, μια ομάδα με τις σατανικότερες προθέσεις ενός “γλυκύτατου” συνόλου. Αντιφατικότητα στο έπακρο δεμένη με ατελείωτο headbanging. Καλομελετημένες κινήσεις που αναβλύζουν αρμονικότητα και ρυθμικά που δεν μεταφράζονται από ανθρώπινη γλώσσα.
 
   Κάπως έτσι ετοιμάζουμε τις προμήθειες για το δεύτερο σημερινό μας ταξίδι...
 
Δημήτρης Μπάρμπας
 
rockw1701004
*Κι εδώ έρχεται μια απολογία που όμοιά της έχουμε βιώσει πολλάκις. Γνωρίζω την ποιότητα των Godsleep αλλά η ανακοίνωση της προπώλησης για τους Foo Fighters καθυστέρησε τις διαδικασίες εισόδου στο Tera Vibe και όσοι βρέθηκαν μαζί μου σε εκείνη την καυτή ουρά της Πανεπιστημίου θα με δικαιολογήσουν που δεν πρόλαβα την εμφάνιση του συγκροτήματος. Δεσμευόμαστε λοιπόν για την παρουσία μας στην επόμενη εμφάνιση των παιδιών.
 
rockw1701006
 
rockw1701007
 
rockw1701005
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες