Συναυλίες

Rock'N'Roll Children - LiVE streaming from MBS Studios

 
   Μαζευτήκαμε λοιπόν… Μέτρησα πάνω από χίλια τριακόσια άτομα… Χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο venue. Ένα μεγαλύτερο χώρο… Το διαδίκτυο καλό μου φαίνεται. Για τούτο τον σκοπό και για τούτο το συγκρότημα. Οι Rock’N’Roll Children εξέπεμψαν LiVE από τα MBS Studios, από την Αθήνα μας, από την Ελλάδα μας. Η πανδημία κατάφερε να κλείσει τον πολιτισμό. Η πολιτεία κατάφερε να αδιαφορήσει γι’ αυτόν. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που νοιάζονται. Που επιμένουν. Που θέλουν να προσφέρουν. Στον πρόλογο του streaming, στους παρουσιαστές του όλου LiVE, Χάκο Περβανίδη και Κώστα Χρονόπουλο, ο γιατρός/κιθαρίστας/πάνωαπόλαάνθρωπος Μανόλης Τσίγκος είπε πως ο βασικός σκοπός του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη, είναι να προσφέρει. «Όλα τ’ άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε»…
 
rnrc2147
   Επειδή λοιπόν από λόγια έχουμε χορτάσει, η μπάντα που καταφέρνει εδώ και χρόνια να ενώνει ανθρώπους, μουσικούς και γενικά ψυχές, με το φοβερό και τρομερό Rock In Dio κάθε χρόνο (το οποίο πέφτει και πάνω στη Eurovision κι έτσι μπορούμε να λοιδορούμε το «θεσμό», αποφεύγοντάς τον), αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Τους μήνες του lockdown, το streaming αποδείχτηκε ένας τρόπος επικοινωνίας της μουσικής των σχημάτων. Από τη φαντασμαγορική συναυλία των KISS στο Ντουμπάι μέχρι τις εμφανίσεις διαφόρων σχημάτων ανά την υφήλιο, το streaming έκανε τον μεσάζοντα όπως έπρεπε και πολλοί καλλιτέχνες ξεμούδιασαν και πολλοί οπαδοί φρεσκάρισαν τα ακούσματά τους.
 
rnrc2149

   Πέρα από τις εν λόγω εμφανίσεις όμως, υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Υπάρχει ο άνθρωπος και η ανάγκη στήριξής του από τον συνάνθρωπό του. Και οι RNRC το πράττουν αυτό χωρίς την παραμικρή απόκλιση. Ό,τι μαζευτεί από το streaming θα πάει στα παιδιά. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ο κοινωφελής οργανισμός που θα στηριχτεί φέτος. Μέχρι να έλθει ο Μάιος, μέχρι να ελευθερωθούμε και να ξαναγίνει το Rock In Dio, όπως ακριβώς έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Και τότε θα στηριχτεί κάποιο άλλο ίδρυμα. Και πάει λέγοντας. Και παίζοντας…
 
rnrc2153
   Προφανώς και δεν θα αναλωθώ στο πώς παίζουν ή πώς έπαιξαν τα παιδιά. Οι μουσικοί που απαρτίζουν αυτό το σχήμα είναι επαγγελματίες στο παίξιμό τους, είναι πάντα καλοκουμπωμένοι και προβαρισμένοι και απόψε φάνηκε ξανά αυτό. Με σπουδαίο ήχο για σύμμαχο και την αγνή τους πώρωση για να αποδώσουν ακόμα μια φορά τα τραγούδια του καλύτερου Μέταλ τραγουδιστή ΟΛΩΝ των εποχών και του μοναδικού καλλιτέχνη που ΕΠΕΛΕΞΕ να γίνει αθάνατος, οι πέντε τους έπαιξαν όπως πρόσταξε η καρδιά τους και η τεχνική τους. Ο Γιάννης Παπανικολάου, ο Γιάννης Τσιμάς, ο Γιώργος Γεωργίου, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο γιατρός της παρέας, μας κράτησαν συντροφιά για τρεις ώρες και είκοσι πέντε τραγούδια, από διάφορες εποχές, σχήματα και δουλειές του Ronnie James Dio.
 
rnrc2148

   O κόσμος συμμετείχε με μηνύματα, με φασαρία στο διαδίκτυο, με κάθε τρόπο που έδειχνε αγάπη και ζεστασιά. Να σας πω κάτι; Πολύ λίγο με ενδιέφερε που απολάμβανα από τον υπολογιστή μου και όχι από κοντά. Θα έλθει και το «από κοντά» και θα έλθει σύντομα. Θα έλθει από μόνο του. Δεν θα το προκαλέσω να έλθει. Απλά θα το διευκολύνω. Με τη μάσκα μου και τη σύνεσή μου.
 
rnrc2154

   “Gotta get away… get away”. Υπάρχει μια αλήθεια που είναι σκληρή σαν ατσάλι. Καθώς το “Holy Diver” πάλλεται, το μυαλό ταξιδεύει. Το μοναδικό solo του Vivian Campbell, η ευλαβική απόδοσή του, τα άπειρα «Ευχαριστούμε» του Παπανικολάου, τα δευτερόλεπτα που ήθελε η κιθάρα για να κουρδιστεί, τα γέλια της ομάδας υποστήριξης, τα σχόλια της ίδιας της μπάντας, οι διαγωνισμοί στο ενδιάμεσο, τα δώρα που πολλοί φίλοι και φίλες που παρακολούθησαν θα κερδίσουν, οι ερωτήσεις για τις επερχόμενες δουλειές των ελληνικών συγκροτημάτων και το νέο της βραδιάς. Τι, να σας το πούμε από δω; Να το μοιραστούμε μαζί σας λοιπόν. Το συγκρότημα αυτό θα μπει στο στούντιο και θα ηχογραφήσει. Πρωτότυπο υλικό! Αμέ! Νομίζατε ότι θα σας αφήσουμε χωρίς ρεπορτάζ; Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση! We Rock!
 
rnrc2152
   Είναι φυσικά το αυτονόητο, αλλά οφείλουμε να το γράψουμε. ΟΛΑ τα παιδιά που ήταν παρόντα απόψε στα MBS Studios έκαναν τεστ για Covid, για να μην σημειωθεί το παραμικρό. Αυτές τις μέρες τις γιορτινές έτυχε να δω trailer για εορταστικές εκπομπές και οι παρουσιαστές τους διατυμπάνιζαν πως όλοι οι συμμετέχοντες ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που για μία τέτοια συναυλία, με τέτοιο χαρακτήρα, δεν υπήρξε κόλλημα, χαίρομαι που έγινε από ιδέα εφαρμογή. Να είστε καλά, παιδιά! Καλή χρονιά, με ΥΓΕΙΑ και καλή αντάμωση το Μάη, υγιείς και ασφαλείς και ελεύθεροι!

Κώστας Κούλης

H μπλουζίστικη εκτέλεση του "Temple Of The King" ήταν πραγματικά βασιλική.
 
Θέλετε να στηρίξετε κι εσείς το Χαμόγελο του Παιδιού; Δεν καταφέρατε να συνδεθείτε και να δείτε το LiVE; Μη φοβού, εδώ είμαστε εμείς. Οι λογαριασμοί του Οργανισμού.

ALPHA BANK
144-00-2001-000011
GR4601401440144002001000011
(BIC) CRBAGRAA

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
116/296076-12
GR8101101160000011629607612
(BIC) ETHNGRAA

Ο κωδικός για τις καταθέσεις: Ε004592
Joomla Social by OrdaSoft!