= Red Snapper live @ Principal Club Theater, 16-01-2015
Συναυλίες

loogoo

Red Snapper live @ Principal Club Theater, 16-01-2015

RedSnap2
 
   Πριν περίπου ένα χρόνο είχα μείνει έκπληκτός με την σκηνική παρουσία και το μουσικό αποτέλεσμα που πρόσφεραν οι Red Snapper σε ζωντανή εμφάνιση, με αποτέλεσμα να υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι όποτε μου δοθεί η ευκαιρία να τους ξαναδώ, να μην την αφήνω να φύγει. Μια φοβερή μπάντα με εικοσαετή πορεία στην δισκογραφία, που με ευκολία αποδεικνύει την ακόμα μεγαλύτερη αξία της επάνω στην σκηνή.

RedSnap3   Η βραδιά ξεκίνησε με τους Lemonostifel, που αν και είχε τύχει να τους ακούσω λίγο στο παρελθόν, δεν τους είχα δώσει την απαραίτητη προσοχή. Η επταμελής μπάντα απέδειξε πως η ζωντανή τους εμφάνιση είναι ανώτερη από αυτό που ακούς ηχογραφημένο, όπως κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να ισχύει για κάθε συγκρότημα. Πρωτότυποι ήχοι (κυρίως για τα ελληνικά δεδομένα) από τη Θεσσαλονίκη, που με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα που έχει να δώσει αυτή η πόλη, καθώς και ότι ίσως ήταν η ιδανικότερη επιλογή για να ανοίξει το συγκεκριμένο event. Πληθώρα φυσικών οργάνων αλλά και ηλεκτρονικών ήχων που εναλλασσόταν αρμονικά δίνοντας ένα ατμοσφαιρικό και πολύ ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα.
 
   Μέτα από αυτό το ταιριαστό και γεμάτο opening, έφτασε η ώρα να ανέβουν στην σκηνή οι Red Snapper. Ένα συγκρότημα με μοναδικό και καινοτόμο ήχο, που έχει καταφέρει να παραμείνει επίκαιρο και διαχρονικό, διατηρώντας όμως το προσωπικό του στυλ. Με επιρροές από trip-hop, jazz, hip-hop και electronica διαμορφώθηκε ένα από τα σημαντικότερα μουσικά ονόματα της τελευταίας εικοσαετίας.
 
RedSnap   Η παρουσία τους στην σκηνή ήταν συμπαγής, και μετέδιδε ασταμάτητα την ένταση της μουσικής τους στον κόσμο, ο οποίος ανταποκρινόταν με θέρμη σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν να καταχειροκροτήσει τους μουσικούς. Drums, κιθάρα, πνευστά (σαξόφωνο και κλαρινέτο) και φυσικά οι επιβλητικές μπασογραμμές από το κοντραμπάσο του frontman του σχήματος. Από τεχνικής και μουσικής άποψης δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πει κανείς. Είναι άψογοι μουσικοί και το αποδεικνύουν στο εκατό τοις εκατό όταν βρίσκονται στην σκηνή. To tracklist αποτελούταν από μια αναδρομή σε όλη τους την δισκογραφία, αλλά και από κομμάτια από τον νέο τους δίσκο, που έχει τον τίτλο "Hyena". Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιες συγκεκριμένες στιγμές από το live μιας και όλα τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν αψεγάδιαστα, αλλά και όλη η παρουσία τους επίσης τέλεια. Funk και hip-hop ρυθμοί συνδυασμένοι με jazz, και μια δόση ηλεκτρονικών ήχων έδωσαν το μοναδικό μουσικό αποτέλεσμα που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στο Principal Club Theater στις 16 του μήνα.
 
RedSnap4   Η διάρκεια της εμφάνισης των Red Snapper κράτησε παραπάνω από μιάμιση ώρα, συμπεριλαμβανομένου και του encore, που οδήγησε το συγκρότημα πίσω στην σκηνή μετά από την έντονη απαίτηση του κοινού. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική, καθώς και η ανταπόκριση του κατά την διάρκεια της συναυλίας ήταν έντονη και ενθουσιώδης. Συνολικά μιλάμε για ένα πολύ καλό live από όλες τις απόψεις. Από το opening act, τον ήχο, τον κόσμο και φυσικά το μουσικό μεγαλείο των πρωταγωνιστών της βραδιάς, ήταν ένα event το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, και αυτό το αίσθημα της πληρότητας που μόνο μια καλή συναυλία μπορεί να σου προσφέρει. Οι Red Snapper είναι αυτό που λένε "εγγύηση" όταν βρίσκονται στην σκηνή, και συστήνω ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε του δοθεί η ευκαιρία να τους δει ζωντανά, να μην την χάσει.
 
Κείμενο: Γιώργος Βαβαλίδης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σαράκης
 
 
Δισκογραφία:
-Reeled And Skinned (1995)
-Prince Blimey (1996)
-Making Bones (1998)
-Our Aim Is To Satisfy Red Snapper (2000)
-Redone (2003)
-Red Snapper (2003)
-Key (2011)
-Hyena (2014)
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες