Συναυλίες

Reboot


10-03-2012 Live @ Mamacas Club, ΑΘΗΝΑ

 
rebootmamacas   Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν από 6 μήνες, στα μέσα του καλοκαιριού, όταν πρωτοάκουσα το "Caminando". Το κομμάτι αν και εξαιρετικά περίεργο κατά ένα μοναδικό τρόπο γινόταν εθιστικό. Σε αυτό συνέβαλαν οι oldschool deep house πινελιές του Reboot που ξεχώρισαν αμέσως και μέσα σε μόλις ένα χρόνο ο Γερμανός μουσικός παραγωγός εκτοξεύθηκε στα πιο δυνατά live acts της Ευρώπης. Το όνομά του συνεχώς βρισκόταν μπροστά μου και τα reworks του περασμένου καλοκαιριού ήταν μια πολύ καλή ευκαρία να τον γνωρίσω και από κοντά. Προς έκπληξή μου όχι απλά τα πήγε καλά αλλά ξεπέρασε ακόμη και headliners του festival.
 
   Η επιστροφή του λοιπόν στην Ελλάδα και στην Αθήνα, που την είχε αφήσει μέχρι στιγμής έξω από τα σχέδιά του, ήταν αναμενώμενη και η παρουσία μου στο live set του πλέον δεδομένη. Με την ανακοίνωση λοιπόν από την blendathens πριν ένα μήνα περίπου για τον ερχομό του, είχα κλείσει κιόλας το συγκεκριμένο Σάββατό μου ρεζερβέ.

rebootmamacas8
rebootmamacas10   Φτάνοντας στο Mamacas γύρω στις 2, το μαγαζί όχι μόνο ήταν γεμάτο αλλά δεν υπήρχε κανένας που να μην λικνιζόταν στους σέξυ ρυθμούς. Στα decks έδειχνε να το ευχαριστιέται ιδιαίτερα ο Manolaco ενώ κουβέντιαζε ταυτόχρονα και με τον Reboot, που ετοιμαζότανε να πάρει θέση. Μπορεί ο κόσμος να ήταν αρκετά ευδιάθετος και να ανταποκρινόταν θετικά στις μουσικές επιλογές του Μanolaco, προσωπικά όμως βρήκα λίγο μονότονη την μουσική του καθώς οι λούπες που χρησιμοποιούσε ήταν πολύ απλές και με πολύ μικρές διαφορές η μία από την άλλη.

   Η ώρα όμως είχε περάσει και γύρω στις 3 και κάτι ήρθε η στιγμή που περίμενα και ο Frank Heinrich, ΑΚΑ Reboot, πήρε τα ηνία της βραδιάς. Ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με το intro του να κινείται σε deep house ρυθμούς και συνέχισε με την ίδια συνταγή και για το υπόλοιπο της βραδιάς. Μέσα σε 3 ώρες περίπου ο Γερμανός dj με δικές του αλλά και με ξένες συνθέσεις ξεσήκωσε ένα ολόκληρο Mamacas. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η διασκευή του Miguel Campbell στο εκπληκτικό "Something Special", ενώ το "Caminando" το κράτησε όπως ήταν αναμενώμενο προς το τέλος του set του.

   Άλλη μια όμορφη βραδιά για clubbing στην Αθήνα έφτασε στο τέλος της και αυτό που μου έμεινε στο μυαλό είναι ένα σχόλιο που άκουσα από έναν πιο μεγάλο σε ηλικία και αρκετά κορεσμένο από πάρτι και καλοπέραση, ότι θυμήθηκε τα νιάτα του! Πόσο καλύτερα να περιγράψει κανείς την βραδιά που μας προσέφερε ο Reboot;

Κείμενο & Φωτογραφίες : Γιώργος Γκουγκούδης


rebootmamacas16
Joomla Social by OrdaSoft!