Συναυλίες

Πυξ Λαξ – 30 χρόνια LiVE @ ΟΑΚΑ

 
Πυξ Λαξ – 30 χρόνια LiVE @ ΟΑΚΑ, 12-7-2018

   Δεκατέσσερα χρόνια πριν οι Πυξ Λάξ έβαζαν τους τίτλους τέλους στο Λυκαβηττό. Επτά χρόνια πριν επανήλθαν για μια περιοδεία ως φόρο τιμής στο Μάνο Ξυδούς. Τον άνθρωπο που πίστεψε σε αυτούς στο ξεκίνημά τους. Στο δάσκαλο και φίλο που έφυγε νωρίς. Φέτος κλείνουν τριάντα χρόνια και το reunion της μπάντας είχε ανακοινωθεί από το 2016. Μαζί με αυτό οι Πυξ Λάξ ετοίμασαν και νέα δισκογραφική δουλειά. Το άλμπουμ «Μια Μέρα Πριν τον Χειμώνα» κυκλοφόρησε δύο μήνες πριν δίνοντας στους fan τη δυνατότητα να ακούσουν ένα πιο μεστό άλμπουμ, μια εκδοχή των Πυξ Λαξ πιο ώριμη και κατασταλαγμένη.
 
pyxlax01

   Το απόγευμα της Πέμπτης έφτασε και οι πόρτες του ΟΑΚΑ είχαν ανοίξει από νωρίς. Ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος. Περίμενε πολύ καιρό να ακούσει τους Πρίγκηπες. Οι fan που τους ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκεί. Ο κόσμος που είχε κλάψει στο Λυκαβηττό ήταν εκεί. Η αύρα του Μάνου ήταν και αυτή εκεί. Μπορεί να μην είχαν την προσέλευση της συναυλίας του 2011, αλλά ο σκληρός πυρήνας ήταν εκεί. Άλλωστε για μια μπάντα με τόσα χρόνια στη πλάτη δεν έχει σημασία αν ήταν 75.000 ή 25.000. Σημασία έχει ο κόσμος που βρίσκεται εκεί να μπορεί να μπει στο δικό τους δρόμο και να μπορούν μαζί να σεργιανίσουν σαν συνοδοιπόροι στο δικό τους μουσικό ταξίδι.

   Μέσα στην τρίωρη συναυλία τους ακούσαμε το νέο υλικό, περάσαμε στο παρελθόν και ατενίσαμε το μέλλον. Από τα παλιά ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Νίκος Γιαννάτος και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, έδιναν τη δική τους εκδοχή στην ιστορία των Πυξ Λαξ και συνυπήρχαν σαν ένας οργανισμός με τα νέα μέλη, το Νίκο Σάλτα, το Γιώργο Λιβαδά, τη γλυκύτατη Ελευθερία Ναθαναήλ και το «γκαζιάρη» Χάρη Μιχαηλίδη.
 
pyxlax02

   Ο Φίλιππος και ο Μπάμπης ξεκίνησαν τη συναυλία με δύο τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ. Η μουσική των Πυξ Λαξ απλώθηκε στο χώρο και συνδέθηκε με μας σε ένα ταξίδι ζωής. Η διαδρομή συνεχίστηκε με βουτιές στο παρελθόν μέσα από σφήνες του παρόντος όπου ακούσαμε “Τα Καταφέραμε (Ιόλη)”, “Ένα Γράμμα Μόνο”, “Όλο Μ’ Αφήνεις Να Σ’ Αφήσω”, “Ποδήλατα Δίχως Φρένα”, “Ανόητες Αγάπες”, “Γιατί”, “Τι Είναι Αυτό Που Μας Ενώνει”, “Senor (Tales of Yankee Power)”, “Λένε για Μένα”, “Άσπρο Mου Πουκάμισο”, “Να ‘ρθεις Όπως Θα ‘ρθουν τα Χελιδόνια”, “Άσ’ την Να Λέει”, “Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ;”, “Οι Παλιές Αγάπες Πάνε στον Παράδεισο”, “Μοναξιά Μου Όλα”, “Χωρίς Ντροπή” που αφιερώθηκε στο Μάνο. “Να Με Θυμηθείς”, “Ακόμα Προσπαθώ”, “Πούλα Με”, “Να Χαθώ στα Βήματά Σου”, “You Get In Love”, “Μέλυδρον”, “Μια Συνουσία Μυστική”, “Δεν Θα Δακρύσω Πια για Σένα”. Συνέχισαν με “Φωτιά”, “Απ’ την Αρχή”, “Έπαψες Αγάπη να Θυμίζεις” για να τελειώσουν το δεύτερο encore με την “Πυξίδα”.
 
pyxlax03
   Απρόσμενο highlight της βραδιάς ο Χάρης Μιχαηλίδης. Απίστευτη η μουσική αλλά και η σκηνική του παρουσία – MonoMaiden, που έδωσε μια άλλη διάσταση σε όλα τα τραγούδια. Η «τρέλα» αυτού του ανθρώπου ήταν εντυπωσιακή. Η φωνή του Μπάμπη παραμένει ανεξίτηλη και στιβαρή, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Φίλιππος με τις μικρές ιστορίες του μας έκανε πολλές φορές να συγκινηθούμε. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να μας παρασέρνει με τη μελωδική φωνή του. Μας ευχαρίστησαν πολλές φορές που κρατάμε ζωντανά τα τραγούδια τους όλα αυτά τα χρόνια.

   Τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους ήταν το δικό μας ευχαριστώ για τα τριάντα χρόνια που μεγαλώσαμε παρέα.

“Ζήσε μονάχα την στιγμή και άσε το μετά
ένα σωσίβιο η ζωή που ξεφουσκώνει αργά”

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
pyxlax04
 
Joomla Social by OrdaSoft!