= Powerwolf, Gloryhammer LiVE @ Piraeus Academy
Συναυλίες

loogoo

Powerwolf, Gloryhammer LiVE @ Piraeus Academy

 
   Ενθουσιασμός! Μόνο ενθουσιασμός! Αυτή είναι η μοναδική λέξη που θα μπορούσε να αποτελέσει τον πρόλογο, το κυρίως θέμα και τον επίλογο της αυτής παρουσίασης συναυλίας. Α, μια και το ανέφερα… Παρένθεση: όλοι εσείς που βαυκαλίζεστε ότι είστε «συντάκτες» και στηρίζετε τις συναυλίες και τις μπάντες και τα τέτοια μου κουνιούνται. Είναι ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ συναυλίας, είναι ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ συναυλίας και ΟΧΙ κριτική. Αυτό έλειπε δα, να «κριτικάρουμε» την εμφάνιση μιας μπάντας με βήμα ένα περιοδικό. Θα καταντήσουμε Eddie Trunk και θα γελάνε όλα τα σύμπαντα με την πάρτη μας. Πέρας παρένθεσης.
 
gloryhammer1944

   Όλα τα λύκεια της Αττικής είχαν μαζευτεί στο Piraeus Academy και το να βλέπεις πιτσιρικάδες απ’ άκρη σ’ άκρη είναι ένα φοβερό συναίσθημα. Ε μα πια, με τη γερουσία να γεμίζει τα μαγαζιά... Εννοείται πως στη γερουσία εντάσσω και τον εαυτό μου. Μια και πλησιάζω τα πενήντα, δεν μπορώ παρά να νιώσω ευτυχής που τα πραγματικά παιδιά γέμισαν το μαγαζί. Μην ανησυχείτε, θεωρώ ακόμα πως η γενιά μας είναι «απλά βιονική», κάνει πράγματα που οι σημερινοί εικοσάρηδες κουράζονται και μόνο που τα σκέφτονται και μάλιστα αυτή η μουσική που ακούμε συνηγορεί στο να τα κάνουμε. Δεν μπορώ όμως παρά να χαμογελάσω με ευαρέσκεια όταν βλέπω να τρέχουν τα μικρά σε συναυλίες και μάλιστα αυτών εδώ των συγκροτημάτων και όχι των μπουγαδόνερων που σερβίρουν τα μίντια.

   Οκτώ και μισή και οι Gloryhammer είναι πάνω στη σκηνή. Ένα – μηδέν από το διοργανωτή, ο οποίος εφάρμοσε κατά γράμμα το πρόγραμμα. Απόλυτος σεβασμός σε όλους όσους ξόδεψαν για να βρίσκονται στο venue και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που καμώνονται πως διοργανώνουν σωστά συναυλίες.
 
gloryhammer1945

   Όταν ένας τραγουδιστής θέλει να φτιάξει μια ακόμα μπάντα και εκεί να παίζει… πλήκτρα, να τον πάρετε πολύ στα σοβαρά. Ο Christopher Bowes των Alestorm (Ναι, ναι, we are here to drink your beer) δημιούργησε αυτό το υπέρ-γαλαξιακό σχήμα πριν από έξι χρόνια περίπου και από τότε έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και έχουν πραγματοποιηθεί περιοδείες εντός και εκτός Ευρώπης. Το Power Metal με Pop στοιχεία που περνάει το γκρουπ τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι τυπάδες το έχουν και μάλιστα πολύ. Ο Bowes δεν περιοδεύει πια με τους Gloryhammer, αλλά το διαστημικό όχημα αναπαύεται μια χαρά στα χέρια των υπολοίπων.

   Όλοι οι χαρακτήρες στη σκηνή ήταν απολαυστικοί. Ανάμεσα στα τραγούδια ο Thomas Winkler, το διαστημικό σφυρί του και οι συμπαίχτες του φρόντιζαν να μας διασκεδάζουν με ιστορίες, οι οποίες προλόγιζαν με πολύ χιούμορ τα επόμενα τραγούδια τους, ενώ highlight αποτέλεσε η έμπνευσή τους να στείλουν έναν οπαδό τους, από εκείνους που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά, στο μπαρ, για να φέρει μία μπύρα στο μπασίστα, με crowd-surfing! Ίσως να σας φάνηκε λίγο γραφικό το όλο μοτίβο, αλλά να σας πω την αμαρτία μου; Κατάφεραν με πολύ ευχάριστο τρόπο να κρατήσουν το κοινό ζωντανό για τη μία ώρα που έπαιξαν; Κατάφεραν να γεμίσουν χαμόγελα το χώρο; Τους καταχάρηκα και μάλιστα θα έλεγα στα καινούργια σχήματα να ρίξουν μια ματιά, αφού τούτοι εδώ είναι τόσο επικοινωνιακοί που δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα όση ώρα έπαιξαν. Είναι απίστευτοι μουσικαράδες – την παύση στο “Universe On Fire” ακόμα την ψάχνω με κάτι φακούς – και με προ-ηχογραφημένα και άψογη τεχνική κατάρτιση, μας έκαναν να παραμιλάμε, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν το μεγαλείο του ήχου που θα έπρεπε.
 
gloryhammer1946
The Siege Of Dunkeld (In Hoots We Trust), Gloryhammer, Angus Mcfife, The Land Of Unicorns, Questlords Of Inverness, Ride To The Galactic Fortress!, The Hollywood Hootsman, Goblin King Of The Darkstorm Galaxy, Hootsforce, Masters Of The Galaxy, Universe On Fire, The Unicorn Invasion Of Dundee

   Στις δέκα και κάτι κατέλαβαν τη σκηνή οι Δυναμόλυκοι. Οι άνθρωποι και η εταιρεία τους έχουν ρίξει ΠΟΛΥ χρήμα στο θέμα δουλειά-παρουσίαση και το Piraeus Academy απλά παραδόθηκε στις ορέξεις τους. Με απίστευτα σκηνικά, με φωτιές και πολλά εφέ ακόμα, οι Powerwolf έδειξαν ακριβώς γιατί είναι μία άκρως υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο. Οκτώ δίσκοι, μεγαλειώδεις συναυλιακές εμφανίσεις και το πρόσφατο Wacken, που τα διέλυσαν όλα επί σκηνής. Έφεραν κι εδώ μπόλικο πράγμα και τους είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Τρομεροί όλοι τους στα μουσικά τους καθήκοντα, με βοηθό τα κλικ και τα προ-ηχογραφημένα, με βοηθό τα φοβερά κοστούμια τους και το make-up, με βοηθό τον Attila Dorn, o οποίος δεν μας άφηνε καν να αναπνέουμε αν δεν το ζητούσε ο ίδιος, το συγκρότημα των Powerwolf μας έκανε να το λατρέψουμε εκείνο το βράδυ. Τραγουδούσαν όλοι και όλες στο ρεφρέν, έβγαλαν τα λυσσακά τους σε α καπέλα singalongs και ακόμα και moshpit είχαμε.
 
powerwolf1923

   Εντελώς τρελοκομείο ο πληκτράς Falk Maria Schlegel, ο οποίος συχνά-πυκνά παρατούσε το προσωπικό του «περιβάλλον», για να κατέβει στο κάτω επίπεδο της σκηνής και να κοπανηθεί με τους συμπαίκτες του και με μας φυσικά. Αποτέλεσε πολύ ευχάριστη νότα σε όλο το show, ενώ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ότι μια παρέα οπαδών εκεί μπροστά έκανε τρελή φασαρία, κάτι που δεν άφησε να πέσει κάτω ο μπροστάρης, ο οποίος ασχολήθηκε μαζί τους με πολύ χιούμορ. Κατά τα άλλα, κλασσικός χαμός στο “We Drink Your Blood”, το οποίο θα προτιμούσα να είχε κερδίσει εκείνο τη Eurovision και εκεί να δεις τι χαμός θα γινόταν.
 
powerwolf1922

   Στις δώδεκα ακριβώς τελείωσε το άκρως ερωτεύσιμο θεάμα, έτσι όπως είχαμε πληροφορηθεί και όταν άναψαν τα φώτα, είδα όλα εκείνα τα παιδιά, με μπλουζάκια Powerwolf και Gloryhammer και Alestorm (όχι, θα μου ξέφευγε), ενώ θα πρέπει να αναφερθώ και στον τύπο που στεκόταν μπροστά μου και παρά το γεγονός ότι συνόδευε δυο κοπελιές, το ένα του μάτι ήταν μόνιμα στραμμένο προς το χώρο του mosh, τον οποίο επισκέφτηκε ουκ ολίγες φορές. Μα γιατί δεν ακολούθησα; Το mosh, όχι τις κοπελιές… Γηρατειά, ε; Απίστευτη συναυλία, ελπίζω να δούμε τους Λύκους και σε ακόμα μεγαλύτερη σκηνή (και η σκηνή του Academy είναι ΦΟΒΕΡΗ, άρα φαντάζεστε για τι πράγμα μιλάω), για να απολαύσουμε όλο το show. Ελπίζω να δούμε και τους Δοξασφυράδες μόνους τους, να πάθουμε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά μαζί τους. Πάντα τέτοια!

Κώστας Κούλης
 
powerwolf1924
Fire And Forgive, Army Of The Night, Incense & Iron, Amen & Attack, Killers With The Cross, Demons Are A Girl's Best Friend, Armata Strigoi, Stossgebet, Resurrection By Erection, Where The Wild Wolves Have Gone, Blessed & Possessed, Kiss Of The Cobra King, We Drink Your Blood, Lupus Dei, Sanctified With Dynamite, Coleus Sanctus, Werewolves Of Armenia
 
powerwolf1925
 
powerwolf1926
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες