= Polkar live @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη, 16-06-2014
Συναυλίες

loogoo

Polkar live @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη, 16-06-2014

 
polkar   Drums, κοντραμπάσο, μπάσο, γιοκαλίλι, κιθαρα, ακορντεόν, τρομπέτα... με λίγα λόγια αυτή είναι η folklore μπάντα των Polkar στην πρώτη καλοκαιρινή συναυλία τους στην Μαύρη Τρύπα, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014. Η μπάντα των polkar ξαναγύρισε στον τόπο οπου ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν. Η δημιουργία ενός συγκρότημας που δύσκολα καθορίζει κανείς το είδος μουσικής που παίζει, ειδικά εάν δεν εχει μουσικές γνώσεις. Παρ'ολα αυτά, το είδος που εγώ κατάλαβα, και μετά το επιβεβαίωσα από φίλους ειδικούς στην τέχνη της μουσικής, είναι οι παλιές αθηναϊκές καντάδες, ήχος indie και folk, που σε γυρίσει πίσω σε εποχές που δεν έζησες. Ενα νέο είδος για τα ελληνικά δεδομένα. "Polkar" σημαίνει στα Σέρβικα “ο μεθυσμένος που τραγουδάει φάλτσα”, ρηξικέλευθο και ταυτόχρονα κωμικό όνομα για μια μπάντα που σε ξαφνιάζει από το ξεκίνημα της συναυλίας με την ανέμελη, ερωτική, αληθινή ερμηνεία των τραγουδιστών.
 
polkar2   Λίγο μετά τις 10 και μισή, με τον χώρο να είναι γεμάτος, αλλά όχι ασφυκτικά, από κόσμο, η μπάντα ανεβαίνει στην σκηνή ντυμένη στο άσπρο - μάυρο. Ξεκινάει με μία μπαλαντα, όχι τόσο γνωστή, και στο τέλος αυτής μας καλωσορίζει και εμείς ανταποδίδουμε αμέσως με χειροκρότημα. Στην συνέχεια διασκευάζουν στα δικά τους μέτρα το “Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια”, και μετά ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο κεντρικός τραγουδιστής, προλογίζει το επόμενο κομμάτι από το νέο single “ο Δεσμός”, που θα κυκλοφορήσει σε μία εβδομάδα, με τίτλο “Το τραγοούδι της καλής παντρειάς”. Το κοινό φάνηκε να αγάπησε και το νέο αυτό κομμάτι καθώς ο ήχος ήταν γλυκός και μεθυστικός. Ακολουθεί ένα ντουέτο του μαζί με τον Γιάννη Κυράτσο, τον άλλο τραγουδιστή της μπάντας, όπου τραγουδούν το psycho killer, παντα με αυτό τον folklore τρόπο τους. Ο Γιώργος, κατά την διαρκεια του live, κάνει δικές του stand up ανάλαφρες παρεμβολές που αρέσουν στο κοινό, το οποίο ανταποκρίνεται με γέλια, μικρές κραυγές και, φυσικά, χειροκρότημα! Το επίσημο άσπρο μαύρο στα ρούχα των μουσικών και των τραγουδιστών σιγά σιγά αλλάζει και κατα την διάρκεια του live αποκαλύπτουν τα απλά καθημερονά ρούχα που φορούν από κάτω. Η στιγμή που όσοι ξέρουν το συγκρότημα έφτασε! “Caribbean girl”, αφιερωμένο σε μια κοπέλα επιλογής του τραγουδιστή μέσα στο κοινό.
 
polkar3   Και η αγάπη και ο έρωτας συνεχίζεται, με το νέο “Τραγούδι της ντροπής” που θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο single. Μετά περάσαμε σε ντίσκο κομμάτι και "I will survive", και εδώ η αγάπη του κοινού για την μπάντα κορυφώθηκε. Ακούσαμε και της Lady GaGa το "Paparazzi", με διαφορετική μουσική επένδυση. Και εδώ λοιπόν τελειώσαμε και μας αποχαιρετούν οι τραγουδιστές... αλλά όχι τελικά, και αυτό μια πλάκα ήταν. Συνεχίζουν δυναμικά και με κέφι το επόμενο δικό τους τραγούδι "Ο δεσμός", μετά πάλι "Love, all you need is love", κάτι από mexico και κλείνουν με Χατζιδάκι “Aς είναι καλά το γινάτι σου” εναλλαγές, οι οποίες, ναι, σε ξαφνιάζουν, όπως και οι προσωπικότητες των μελών της μπάντας, καθώς μιλήσαμε τόσο πριν, όσο και μετά την συναυλία μαζί τους. Συνοψίζοντας λοιπόν, η αγάπη που εκπέμπουν πάνω στην σκηνή είναι η ίδια με αυτήν όταν συνομιλείς μαζί τους. Είναι γεμάτοι χαρά, ανεμελιά και θα σε κάνουν να νιώσεις η παρέα τους. Μια μεγάλη παρέα, όπως αυτή που γίναμε για μιάμιση περίπου ώρα...
 
Κείμενο: Στέλλα Τσαχουρίδου
Φωτογραφίες: Ντόνα Δημαρχοπούλου
 
polkar4
Joomla Social by OrdaSoft!