= PLANET OF ZEUS, Lionize @ Piraeus 117 Academy
Συναυλίες

loogoo

PLANET OF ZEUS, Lionize @ Piraeus 117 Academy


   Μια αλλιώτικη συναυλία είχα να καλύψω την Παρασκευή… Θα έβλεπα για πρώτη φορά και τις δύο μπάντες. Είχα ακούσει πολλά για τους PLANET OF ZEUS, αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν ικανό να περιγράψει αυτό που βίωσα.
 
planetz01
   Το Piraeus 117 Academy είναι μια τεράστια μουσική σκηνή, μία χορταστική σκηνή και ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει μπάντες με μεγάλο κοινό άνετα. Γύρω στις οκτώ που έφτασα στο χώρο, ο κόσμος ήταν ελάχιστος. Η ανακοίνωση έλεγε ότι οκτώ και τέταρτο θα ξεκινούσαν οι Lionize. Πιστοί στο ραντεβού ένα τέταρτο μετά και με τον κόσμο να συρρέει ξεκίνησε η μπάντα από το Silver Spring του Maryland.

   Ξεσήκωσαν τον κόσμο με μελωδίες. Από όλα είχε ο μπαχτσές. Ροκ, χέβι, γκρουβαρίσματα, και το κοινό να χτυπιέται ασύστολα. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα σε 40 λεπτά και είμαι σίγουρη ότι τον Αύγουστο πολλοί θα σπεύσουν στο Los Almirios Festival για να τους ξαναδούν. Ενθουσιασμένοι με τον κόσμο που κοπανιόταν, τραγουδούσε, συμμετείχε βρε αδερφέ, είπαν ότι έπαιξαν μπροστά στο καλύτερο και πιο φανατικό κοινό. Number One μας χαρακτήρισαν (αγαπητοί Lionize, εμάς βράζει το αίμα μας, άμα μας αρέσει μια μπάντα το δείχνουμε… δεν καθόμαστε παρθένες όπως σε άλλες χώρες, ονόματα θα λέγαμε και υπολήψεις θα θέλαμε να θίξουμε αλλά δεν θα το κάνουμε).
 
planetz02
   Μετά από την εμφάνιση των Lionize και το γνωστό διάλειμμα ξεστησίματος, στησίματος, γκραγκραγκρουγκα, ρυθμίσεων στα όργανα δηλαδή, τσουπ και ξεπροβάλει το πανό με το λογότυπο των PLANET OF ZEUS. Το κοινό παραληρεί και ακούγεται ένα Academy να φωνάζει σεξ, βία και τον πλανήτη Δία.

   Κάπου εκεί συνειδητοποιώ  ότι θα πρέπει να πάω μπροστά να τραβήξω και κάποιες φωτογραφίες. Ποιο εύκολο θα ήταν να μου κάτσει το λαχείο σας λέω παρά να καταφέρω να μετακινηθώ μπροστά, διότι ο χώρος είχε γεμίσει τόσο πολύ που δεν το πίστευα. Έκατσα και εγώ εκεί που ήμουν και περίμενα να δω για πρώτη φορά το «φαινόμενο» PLANET OF ZEUS.

   Έχω ακούσει τις δουλειές τους, με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος που προσεγγίζουν τη μουσική αλλά πρώτη φορά θα τους έβλεπα ζωντανά. Μπαίνουν δυναμικά και χωρίς πολλά πολλά ξεκινούν με τα «The Great Dandolos» και «Sky High Heels». Κάπου εκεί έχασα τη μπάλα, κατάλαβα απόλυτα γιατί έχουν τόσο μεγάλο κοινό και γιατί είναι μια από τις καλύτερες μπαντάρες που έχουμε στην Ελλάδα.
 
planetz04
 
   Αυτή η μίξη με Heavy - Southern Rock και Metal, με τα απίστευτα, βάρβαρα κάποιες φορές αισθαντικά άλλες, φωνητικά έχουν την απόλυτη δύναμη να σε παρασύρουν και να σε ισοπεδώσουν. Αν θα με ρωτούσατε με μια λέξη να χαρακτηρίσω τη μπάντα, θα έλεγα «οδοστρωτήρες». Ανάσα δεν σε αφήνουν να πάρεις. Ξύλο, κοπάνημα κι άλλο ξύλο. Ακούσαμε τα «Stab Me», «Leftovers», «Vanity Suit», «Vigilante», «The Beast Within», «Macho Libre» και τελευταίο έπαιξαν το αγαπημένο μου «Athens». Αν ξέχασα και κάποιο, συγχωρέσατε με, διότι και κοπάνημα και σημειώσεις μαζί… Δεν γινόταν!

   Μετά τη συναυλία νοιώθεις σαν να έχεις παλέψει και με τους δώδεκα θεούς! Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Από τα πιο δυνατά live που έχω δει. Καθόλου λοιπόν παράξενο που όλο και περισσότερος κόσμος τους παρακολουθεί. Δίνουν τα πάντα πάνω στη σκηνή και το ταλέντο τους φτάνει στα ουράνια. Από δω και πέρα ορκίζομαι θα είμαι «Loyal to the pack»!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!