= Placebo Live @ Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - Open Air Area
Συναυλίες

loogoo

Placebo Live @ Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - Open Air Area

 
   Πρώτος δίσκος με τίτλο το όνομά τους και μια σειρά εξαιρετικών κυκλοφοριών μέχρι τον περσινό "Loud Like Love" και συνολικές πωλήσεις άνω των 11 εκατομμυρίων… Οι Placebo δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

   Το 1994 οι Brian Molko  και Stefan Olsdal  ίδρυσαν τη μπάντα που κατάφερε να γράψει την δική της ιστορία στη ροκ μουσική σκηνή. Ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο κατάφεραν να κατακτήσουν κοινό όπως και κριτικούς, όλοι εκ των οποίων υποκλίθηκαν στο ταλέντο τους. Πολύ γρήγορα έγιναν δημοφιλείς και έπαιξαν σε σπουδαία venues του εξωτερικού.
 
placebo02
   Η ιδιαιτερότητα της φωνής του Molko, καθώς και οι υπέροχες σκοτεινές συνθέσεις τους επέφεραν στο συγκρότημα τεράστια επιτυχία και τραγούδια τους όπως τα “Every Υou, Εvery Μe”, ”The Bitter End”, “Twenty Years”, ”Come Home”, ”Meds”, αγαπήθηκαν όσο λίγα στο μουσικό προσκήνιο.

   Φέτος το καλοκαίρι οι Placebo βρέθηκαν στον ανοιχτό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για να μας χαρίσουν μια μοναδική συναυλία στα πλαίσια της περιοδείας τους για τον τελευταίο τους δίσκο “Loud Like Love”. Αυτός ο χώρος μας θυμίζει την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας (δίπλα στη θάλασσα), στο Αθλητικό Κέντρο του Άγιου Κοσμά – εμφάνιση που κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν μπορεί να ξεχάσει και ανεξίτηλη θα μένει πάντα στην μνήμη μας.

   Αν είναι να βρεθείς σε μια συναυλία, τότε να βρεθείς σε μια που οι καρδιές να πάλλονται! Να χτυπάνε δυνατά, να χορεύουν, να νιώθουν! Ο παλμός, ο ρυθμός στις συναυλίες δεν είναι ο ίδιος ποτέ και η ενέργεια δεν μεταδίδεται, δεν αποτυπώνεται στο χαρτί. Είναι φτωχός, μικρός αυτός ο τρόπος αναμετάδοσης, απαραίτητος για όσους φοβούνται να βρεθούν, είτε δεν μπορούν, είτε διστάζουν. Τι σημασία έχει όταν κανείς δεν ένιωσε ξένος και μόνος, αποκομμένος αυτή την βραδιά. Όλοι μοιραστήκαμε ακριβώς τα ίδια συναισθήματα αγάπης, το ρίγος της μουσικής και τα σκιρτήματα της καρδιάς.
 
placebo01
   Είναι η συναυλία αυτού του καλοκαιριού και όσοι ήμασταν στην Αθήνα βρεθήκαμε εκεί, τους απολαύσαμε, ενωθήκαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ιδρώσαμε και για κανένα λόγο δεν σκεφτήκαμε να βρεθούμε κάπου αλλού. Ο χώρος ανοιχτός, ο αέρας δυνατός και ας είχαμε γίνει ένα. Το φεγγάρι ψηλά – σχεδόν ολόγιομο, Αυγουστιάτικο να σου χαρίζει ελπίδα και αγάπη. Η ένταση ακόμα πιο ψηλά, πιο δυνατή… να χαζεύεις κάθε τι που σε μικραίνει και η μουσική να σε ψηλώνει κι άλλο. Και κάπως έτσι να αγγίζεις το άφθαρτο, αυτό που χρόνια γράφουν στα βιβλία και εσύ αναζητάς.

   Και όμως εμείς στην Ελλάδα έχουμε μάθει αλλιώς. Το συγκρότημα να κατεβαίνει, να φωνάζουμε, να ξυπνάνε οι τριγύρω, να απολαμβάνουμε άλλη μισή ή μια ώρα παραπάνω. Στο εξωτερικό είναι ακριβείς, τα ωράρια είναι αυστηρά και τα τηρούν… Τι και αν χόρευε το πλήθος, τι και αν φώναζε… η συναυλία είχε τελειώσει και όλοι ακολουθήσαμε αυτό που μας δόθηκε ως δεδομένο. Ναι! Ήθελα λίγο παραπάνω! Το καλό δεν το χορταίνεις ποτέ!

   Ελπίζουμε να τους δούμε ξανά και ξανά στη χώρα μας, να μας οδηγούν στα μονοπάτια που χαράζουν και εμείς υπνωτισμένοι να τους αποθεώνουμε με το χειροκρότημά μας.

Χαρις Μολυβιάτη
 
Setlist: B3, For What It's Worth, Loud Like Love, Allergic (to Thoughts of Mother Earth), Every You Every Me, Scene of the Crime, A Million Little Pieces, Rob the Bank, Too Many Friends, Space Monkey, One of a Kind, Exit Wounds, Meds, Song to Say Goodbye, Special K, The Bitter End
Encore: Running Up That Hill (διασκευή Kate Bush), Post Blue, Infra-red

 

Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες