Συναυλίες

Παντελής Θεοχαρίδης, Βασίλης Πρατσινάκης, Μαρία Φραγκούλη, 2-3-2013 @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη

 
   Βράδυ Σαββάτου, βρέθηκα στα Λαδάδικα και συγκεκριμένα στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα για να ακούσω όμορφα τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής παρέα με τον Παντελή Θεοχαρίδη, τον Βασίλη Πρατσινάκη, τη Μαρία Φραγκούλη και τους καλούς τους φίλους Νίκο Ταλέα και Γεωργία Νταγάκη.

pratstheo2   Το ρολόι δείχνει 23.15 και το ταξίδι ξεκινά με τη Μαρία Φραγκούλη και τον Βασίλη Πρατσινάκη στα «Μαλαματένια λόγια». Πόσο όμορφο καλωσόρισμα που προμηνύει τη μαγευτική συνέχεια του προγράμματος. Χατζιδάκις, Ζούδιαρης, Μάλαμας, Λοϊζος ήτανε όλοι εκεί μέσα από τα τραγούδια τους . Η Μαρία Φραγκούλη πατά σωστά στις νότες και ερμηνεύει δίχως εξάρσεις και περιττές κορώνες. Ο Βασίλης Πρατσινάκης με φωνή γεμάτη, στιβαρή μα συνάμα γλυκιά και τρυφερή μας ταξιδεύει σε κάθε στίχο.
 
   Ήρθε η σειρά του Παντελή Θεοχαρίδη να ανέβει στη σκηνή για να μας πάει μια βόλτα μέχρι τη « Μικρή πατρίδα», να αναρωτηθεί «Ποιος είν’ τρελός από έρωτα» και να μοιραστεί μαζί μας επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία. Προσωπικά, αγαπώ πολύ το «Δε θα πας πουθενά» και ευχαριστήθηκα πολύ που το ερμήνευσε με τόσο συναισθηματισμό.
 
   Πρόγραμμα σωστά μοιρασμένο, με σχετικά γρήγορες εναλλαγές των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή και με μία ορχήστρα που αποτελείται από πολύ καλούς επαγγελματίες που νιώθουν ότι παίζουν. Κάπως έτσι, η Μαρία Φραγκούλη είναι ξανά μαζί μας για μία σύντομη βόλτα στο σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο. «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», «Το πλήθος», «Το γράμμα» και σκυτάλη ξανά στον Βασίλη Πρατσινάκη.
 
pratstheo3   Η παρέα αυτών των τόσο αξιόλογων ερμηνευτών μεγαλώνει, καθώς μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα έφτασε η στιγμή και για την καλεσμένη αυτού του Σαββάτου, την εκ Κρήτης ορμώμενη Γεωργία Νταγάκη, ερμηνεύτρια και λυράρισσα. Μας χάρισε απλόχερα τη γλυκιά φωνή και το βελούδινο παίξιμό της μέσα από στίχους και μουσικές που αγαπά, καθώς και τον «Άγγελο εξάγγελο» μαζί με τον Βασίλη Πρατσινάκη, ο οποίος συνέχισε έως ότου έφτασε η στιγμή για διάλειμμα ώστε να ξεκουραστούν μουσικοί και ερμηνευτές.

   Δεν πρόκειται όμως για ένα συνηθισμένο διάλειμμα με μουσική από το CD και αδιαφορία. Πρόκειται για ένα διάλειμμα με παράσταση καραγκιόζη! Ναι, ναι παράσταση καραγκιόζη από τον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη Αγάπιο Αγαπίου. Πρωτότυπο και έξυπνο! Μια ολιγόλεπτη ιστορία που σατιρίζει την επικαιρότητα μέσα από φιγούρες που αγαπήσαμε όλοι ως παιδιά.
 
   Κάπως έτσι, έφτασε η στιγμή για το δεύτερο μέρος του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια κυρίως λαϊκά με τη συνδρομή στη φωνή και το ακορντεόν του Νίκου Ταλέα. Πότε μόνος του και πότε παρέα με τους συνοδοιπόρους της βραδιάς μας ξεσήκωσαν με τραγούδια των Ν. Ξυδάκη, Μ. Ρασούλη, Απ. Καλδάρα, Μ. Χιώτη, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Ζαμπέτα και όχι μόνο, κάνουν την ώρα να κυλά μέχρι τις 4 το ξημέρωμα με αμείωτο κέφι. Ακούραστοι όλοι τους.
 
   Το αρνητικό της βραδιάς που με ξένισε και με έκανε να αναρωτηθώ για το που είμαι, ήταν η παρουσία μιας… «λουλουδούς» στο δεύτερο μέρος. Πανέρια και γαρύφαλλα έμοιαζαν κάπως παράταιρα στον χώρο. Ας μη σταθούμε όμως σε αυτό. Ας μείνουμε στο υπέροχο και πολυσυλλεκτικό Σαββατόβραδο που μας χαρίσανε ο Παντελής Θεοχαρίδης, ο Βασίλης Πρατσινάκης, η Μαρία Φραγκούλη και η καλεσμένη τους, Γεωργία Νταγάκη.
 
   Θα τους βρείτε κάθε Σάββατο στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα και έχετε κατά νου πως στις 9 και 16 Μάρτη, η Γεωργία Νταγάκη θα εμφανιστεί ξανά.

   Σάλιαρη Γεωργία

 

Joomla Social by OrdaSoft!