Συναυλίες

Outloud, Voidnaut LiVE @ Black Box Methodia

 
   Οι Αθηναίοι Voidnaut ήρθαν το 2015 να γεφυρώσουν το κενό ανάμεσα στο μελωδικό ροκ και τις νεότερες συνισταμένες του μεταλλικού ήχου. Η εμφάνιση τους ως opening σε μια μπάντα σαν τους Outloud φέρνει το μαγνήτη πολύ κοντά στα πρώτα αυτά τους στοιχεία του μελωδικού τους προσώπου. Δυστυχώς οποιαδήποτε κριτική σε αυτή τη συγκεκριμένη εμφάνιση των παιδιών θα ήταν άδικη εκ μέρους μου. Το μόνο που μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου είναι μια υπερπροσπάθεια εκ μέρους των Voidnaut να ακουστούν. Ούτε καν να ακουστούν όπως θα ήθελαν. Απλά να ακουστούν. Από σεβασμό και μόνο στην προσπάθειά τους αυτή δεν θα μπω στην διαδικασία να μιλήσω για την προσβολή που αισθάνεται ο ακροατής μέσα σε τέτοιους ακατάλληλους χώρους. Μέσα σε ένα περιβάλλον παντελούς αδιαφορίας για τα ηχητικά standards, που σίγουρα αξίζουν οι Voidnaut, οι Outloud και κάθε μουσικός εκεί έξω που διψάει για την από σκηνής επικοινωνία της δημιουργίας του. Ανυπομονώ για μια επανεμφάνιση άμεσα ώστε να εντοπίσω λίγο πιο ουσιαστικά όσα με έκαναν να θεωρώ ότι οι Voidnaut έχουν να κάνουν μια δήλωση που σίγουρα με αφορά.
 
Δημήτρης Μπάρμπας
 
outloud128
 
   Οι Outloud ξεκίνησαν ένα mini tour από την Αθήνα και κατέληξαν στη Λάρισα, περνώντας μια βόλτα και από την αγαπημένη Σαλονίκη. Ανέβηκαν στη σκηνή του Black Box Methodia γεμάτοι ζωντάνια και έδωσαν μια καταπληκτική εμφάνιση, παρόλο που ο ήχος δεν ήταν με το μέρος τους. Είχαν αρκετά θεματάκια και προσπάθησαν να τα καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο. Με μουσικό έναυσμα την εισαγωγή από το Knight Rider, ναι καλέ, από την αγαπημένη μας σειρά με το αυτοκίνητο του μέλλοντος, τον Κ.Ι.Τ.Τ, που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει για εμάς που δεν οδηγούμε, οι Outloud πέρασαν σε τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ “Virtual Hero Society”, αλλά και από το “Let's Get Serious”, ενώ μας είχαν και άλλες εκπλήξεις μέσα στη βραδιά. Κάποια στιγμή στα αυτιά μας ήχησαν οι νότες από το «Ρετιρέ» και ένα χαμόγελο στάθηκε στα χείλη όλων. Παραμονές Χριστουγέννων και τα γιορτινά πνεύματα συναντήθηκαν στο “Last Days Of December”.
 
outloud125
 
   Ο ηχολήπτης συνέχιζε να μας χαλά όλη την ατμόσφαιρα και η μπάντα πραγματικά «βογκούσε», αλλά προς τιμήν της συνέχιζε. Ήταν φανερή η δυσαρέσκεια όλων. Είναι κρίμα να έχεις δουλέψει τόσο πολύ, να έχεις φτιάξει μια όμορφη ατμόσφαιρα, ένα υπέροχο setlist και να στην χαλά κάτι τέτοιο. Ο Chander ήταν υποδειγματικός πίσω από το μικρόφωνο αλλά και πολύ ωραίος frontman. Είχε επαφή με το κοινό, έκανε αστεία, απαρίθμησε δέκα περιοχές στην Αθήνα στα ελληνικά, έσπαγε τον πάγο, αλλά βοηθούσε και την ίδια του τη μπάντα να χαλαρώσει, καθώς το θέμα με τον ήχο δεν λυνόταν.
 
   Οι Outloud είχαν ετοιμάσει και κάποιες πολύ ωραίες διασκευές για να ροκάρουμε όλοι παρέα. Τέλειωσαν την εμφάνισή τους με ένα τραγούδι που αγαπώ ιδιαίτερα και περίμενα πως και πως να ακούσω ζωντανά. Μιλώ για το «We Run” από το “We'll Rock You To Hell And Back Again!” άλμπουμ. Το setlst τους ήταν απολαυστικό και ανέβασαν αρκετές φορές τη θερμοκρασία του μαγαζιού. Ελπίζω να τους δούμε σύντομα σε μια άλλη σκηνή, όπου θα έχουν τον ήχο που τους αξίζει.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
outloud126
 
Setlist:
Intro K.I.T.T, Death Rock, Virtual Heroes, I Am The One, Tonight, One More time, My Promise, Borrowed Time, Isolation Game, Last Days Of December, Broken Sleep, And I Tried, Outloud
Encore (Party Mode): Enola Gay, Danse Macabre, I Was So Blind, I’m So Excited, Waiting For Your Love, We Run
 
outloud127
 
Joomla Social by OrdaSoft!