= Opera Chaotique @ Stage Volume I, 25-4-2014
Συναυλίες

loogoo

Opera Chaotique @ Stage Volume I, 25-4-2014

 
   Τρία χρόνια Opera Chaotique και εγώ τους ανακάλυψα μόλις πριν δύο μήνες, όταν το μάτι μου έπεσε τυχαία πάνω στο όνομά τους, πράγμα για το οποίο δεν είμαι καθόλου υπερήφανη.

chaotique01   Λάτρης της δουλειάς τους μέσω ίντερνετ λοιπόν, άνοιξα κεραίες για να παραβρεθώ σε Live εμφάνισή τους αμέσως μόλις θα έβρισκα την πρώτη ευκαιρία. Και η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 25-4-2014 στο Volume Stage Ι στο Μοναστηράκι.

   Ο υποψιασμένος θεατής περίμενε απλά να ξεκινήσει η παράσταση. Ο ανυποψίαστος ρωτούσε τους υποψιασμένους της παρέας… Κάτι άλλοι πάλι ζαχάρωναν τις κοπέλες που με χαμόγελο ζητούσαν να μάθουν αν καπνίζουμε ή όχι, προκειμένου να προωθήσουν διαφημιστικά την τάδε μάρκα τσιγάρων… Κάποιοι ψάχνονταν για το κοινό, σίγουρα θα έπρεπε να έλθει περισσότερος κόσμος. Δυστυχώς, σαν φάρα έχουμε μάθει να χαλάμε πολλαπλάσια χρήματα σε βλακείες και να αφήνουμε στην άκρη ό,τι μπορεί να κάνει καλό στην ψυχή μας…
 
   Οι Opera Chaotique δημιουργούν ένα νέο είδος μουσικής, εμπλέκουν στοιχεία όπερας με Jazz blues και alternative rock και αφρικανικούς ήχους. Όμως αυτό είναι μόνο μια πρόγευση από την πραγματική δουλειά τους. Αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να παντρεύουν διάφορα είδη θεάτρου με διάφορα είδη μουσικής και να τα δένουν σε μια καλοστημένη, άλλοτε ιδιαίτερη και χιουμοριστική άλλοτε σκοτεινή παράσταση, που δεν μοιάζει με τίποτα με όσα μπορεί να έχετε μέχρι τώρα δει.

chaotique02   Οι Opera Chaotique είναι ο Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman) και ο  Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer), οι οποίοι συχνά συνοδεύονται από εκλεκτούς καλεσμένους και φίλους, όπως φάνηκε στη σκηνή.

   Στη επετειακή αυτή συναυλία, ευτυχώς για εμάς, εμφανίστηκαν οι περισσότεροι καλεσμένοι από τα μέχρι τώρα live τους. Αναφέρω ονόματα γιατί πρόκειται για καλλιτέχνες που ο κόσμος καλό είναι να συνηθίζει τα ονόματά τους, σίγουρα στο μέλλον θα μας απασχολήσουν όλοι τους πάρα πολύ.

Σταύρος Πάργινος – Τσέλο
Λητώ Μεσσήνη – Σοπράνο
Ειρήνη Παργινού – Τραγούδι
Βάσσια Ζαχαροπούλου – Σοπράνο
Ανθή Τσιώνη – Χορεύτρια
Νίκος Καραγκιαούρης – Βαρύτονος
Εύα Χατζηχρήστου – Χορεύτρια
Χρύσα Τραικοπούλου – Χορεύτρια
Κατερίνα Τσιάτη – Τραγούδι

   Και κάπως έτσι, με εκείνα και με τα άλλα, μεταφερθήκαμε σε ένα καμπαρέ και παρακολουθήσαμε την άγρια βιτσιόζικη ζωή των πρωταγωνιστών μας. Μαρκήσιος Ντε Σαντ, Τσαρλς Μπουκόβσκι, Φάντασμα της Όπερας, Βασίλισσα των Βουντού, Κάρμεν, Δον Ζουάν, Μαγδαληνή. Ακούσαμε μελοποιήσεις Ντε Σαντ, Σαίξπηρ, Μπουκόβσκι και Έντγκαρ Άλαν Πόε και φυσικά μουσική του Μπάχ.
 
chaotique03
   Ο Tenorman είναι τενόρος όνομα και πράμα. Αν και μπάσαρε το ίδιο ιδανικά. Ο τυμπανιστής των Βουντού έδειξε ότι με ένα μικροσκοπικό σετ μπορεί να παίξει πράγματα που θα στοιχηματίζαμε ότι δεν αναπαράγονται από drumkit «λιγότερο» από ογκώδες. Οι φωνές των κοριτσιών είναι πολύ ζεστές και κάποιες από αυτές είναι τόσο εντυπωσιακές που τις μισώ! Τι φωνάρες είναι αυτές, καλά μου; Μας έχετε ανατινάξει!

   Ένα απίστευτο ιντερμέδιο μας στέλνει άβρεχτους και βγάζει το πιο πολύ γέλιο της βραδιάς. Πάνω στη σκηνή βρίσκεται ένας κύριος, ο οποίος ανοιγοκλείνει τα χείλη του πάνω από τη θεία φωνή της Μαρίας Κάλλας, φροντίζοντας να «τονίζει» (ή μήπως να στολίζει;) σεκόντ ανά σεκόντ τις μελωδίες με δεκάδες γκριμάτσες, κάνοντάς μας να παραληρούμε. Τρομερή ιδέα, υπέροχη εκτέλεση! Ο Tenorman μας έκανε επίσης πολλές φορές να γελάσουμε, με κάθε κομμάτι πρόζας πριν από το επόμενο τραγούδι, ενώ έκανε πλάκα στον τσελίστα και – φυσικά – το Voodoo Drummer.
 
chaotique04   Όσο για τις «μίξεις»… εκεί πλέον το κοινό εξερράγη ξανά από τα γέλια. Η Τραβιάτα παρέα με το «Σήμερα γάμος γίνεται»; Καλά, δεν μας έμεινε άντερο! Και βάλτε με το νου σας ότι τέτοια θαμαστά είχαμε αρκετές φορές εκείνο το βράδυ. Οι Opera Chaotique είναι μια εκπληκτική μηχανή ήχων, μελωδιών, τραγουδιού, καμπαρέ και μαύρης κωμωδιακής εξτραβαγκάνζας. Αυτό που κάνουν είναι εντελώς δικό τους και θεωρώ πως οι μάζες θα κερδίσουν πολύ αν τους ανακαλύψουν.

   Μέσα από όλο αυτό το σουρεαλιστικό ερωτικό χαοτικό θέαμα ήλθε η πρώτη επαφή μου με τους Opera Chaotique, Opera Fantastique για το κοινό!

   Ακολουθώ πιστά τα βήματά τους, μη μπορώντας να ξεφύγω από τη βουντού μαγεία, και αναμένοντας τις επόμενες εμφανίσεις τους στην Αθήνα. Nice to meet you!

Χάρις Μολυβιάτη, Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!