Συναυλίες

Ο.Μ.Ν.Ι.Α Live & Αρχιτεκτονική, 9-5-2014

 
   Παρασκευή βράδυ και βρίσκομαι στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι, για να καλύψω την εμφάνιση των O.M.N.I.A. Τους είχα ψάξει στο youtube αλλά τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για το τι θα άκουγα.

omnialive01
 
   Οι O.M.N.I.A είναι μια ελληνική Rock μπάντα που ξεκίνησε πριν δεκαπέντε χρόνια  με αφετηρία τα Ιωάννινα, με βασικό συντελεστή τον Αλέξανδρο Θεοδωρή, τραγουδιστή του συγκροτήματος και με την πάροδο των χρόνων ο Φώτης Κασιμάτης, μπασίστας του συγκροτήματος, γίνεται επίσημο μέλος της μπάντας.

   Ο Νικόλας Κολοκοτρώνης αποτελεί το τρίτο μέλος της μπάντας, με τραγούδια του να έχουν ερμηνευτεί από καταξιωμένους καλλιτέχνες (Φίλιππο Πλιάτσικα, Γιάννη Ζουγανέλη), γράφοντας τα τραγούδια του συγκροτήματος.

omnialive02
 
   Η βραδιά ξεκίνησε με τον Στέφανο Αθανασίου, να ανεβαίνει στη σκηνή με την κιθάρα του και να ερμηνεύει  τον Προσκυνητή του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Είχε άγχος αλλά  τελικά τα πήγε μια χαρά!  Μας έβαλε στο κλίμα για τους O.M.N.I.A.

   Όταν ανέβηκαν οι O.M.N.I.A, περίμενα να ακούσω μεμιάς τα οκτώ τραγούδια του άλμπουμ τους, με διέψευσαν όμως. Είχαν φτιάξει ένα πρόγραμμα που μας πήγε πολύ πίσω στο ελληνικό Ροκ, μας ταξίδευσαν με τις υπέροχες διασκευές τους, από τους Poll στον Σιδηρόπουλο και από Πελόμα Μποκίου στο Μηλιώκα, στον Τουρνά και πόσους άλλους σημαντικούς Έλληνες Ροκάδες... έχασα το λογαριασμό! Καταλάβατε! Πέρασα υπέροχα!  Ενδιάμεσα, σαν μέσα σε μια ιστορία, έπαιξαν και τα δικά τους τραγούδια, ενώ στο video wall έπαιζε οπτικό υλικό φτιαγμένο από μια φίλη του συγκροτήματος. Ξεχώρισα το "Απουσία", όπως και το "Ήρθε η ώρα". Μια πολύ καλή δουλειά που απαρτίζεται από δυναμικά τραγούδια τόσο στιχουργικά , όσο και μουσικά.
 
omnialive03
   Εκπλήξεις της βραδιάς… Μια παλιά φίλη των παιδιών ανέβηκε και τραγούδησε μαζί τους, ο μπασίστας πήρε θέση στο μικρόφωνο και μας τραγούδησε southern rock.

   Ένα ακόμα highlight της βραδιάς ήταν  ο κιθαρίστας , όταν στο τραγούδι "Γαρύφαλλε" εκστασιάστηκε ! Πραγματικό φαινόμενο το παιδί. Μείναμε με το στόμα ανοικτό. Μπράβο Κώστα!

   Τις πρώτες πρωινές ώρες μια υπέροχη βράδια έφτασε στο τέλος της. Οι O.M.N.I.A μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

   Εις το επαναδείν  λοιπόν O.M.N.I.A!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!