= Όλγα Βενέτη - Τραγουδώντας το χθες σαν σήμερα
Συναυλίες

loogoo

Όλγα Βενέτη - Τραγουδώντας το χθες σαν σήμερα

 
   Μια βραδιά στολισμένη με διαχρονικά άσματα. Μια ευχάριστη εναλλαγή από το παρόν στο παρελθόν. Μια χρονομηχανή σε μορφή μικρόφωνου. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στη Γαλλία, την Ιταλία και την Αμερική. Ο τίτλος “Τραγουδώντας το χθες σαν σήμερα” απολύτως αντιπροσωπευτικός. Τραγούδια όπως το “Mon Amour” “Malade” , “ Ζω”, “Γιαρέμ Γιαρέμ”, “Σε Όποιον Αρέσουμε”, “Windmills Of Your Mind” μεταφέρουν το θεατή σε μια άλλη πραγματικότητα, πιο ονειρική.
 
beneti256
 
   Η Όλγα Βενέτη είναι καταξιωμένη τραγουδίστρια, με άρτια φωνή, γνωστή για τις επιλεκτικές εμφανίσεις της. Μετά από την επιτυχία του καλοκαιριού στα νησιά των Κυκλάδων, επιστρέφει στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού, που της έχει προσφέρει πολλές αναμνήσεις, για ένα ταξίδι στο χρόνο.
 
   Ένα πολύπλευρο ταλέντο, που πάντα με το πάθος, τη δύναμη και την ευαισθησία του, καταφέρνει να απογειώσει όλες τις συναυλίες στις οποίες συμμετέχει. Η γαλήνη στο πρόσωπο της Όλγας Βενέτη την ώρα που τραγουδάει και μιλάει, η θεατρικότητα, τα εκφραστικά της μάτια και η επιλογή τραγουδιών με μεγάλη εσωτερικότητα, δημιουργεί ένα θέαμα που μαγεύει το κοινό. Τα συναισθήματά της μπορεί να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της ανάλογα με το τραγούδι, όμως υπάρχει ένα και μόνο χαρακτηριστικό που μένει αποτυπωμένο στην κρυστάλλινη καθαρότητα των ματιών της. Και αυτό είναι η ευγένεια. Ευγενική ψυχή. Αν έπρεπε να της δώσω ένα και μόνο χαρακτηρισμό, αυτόν θα διάλεγα. Αυτό είναι άλλωστε το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό με την πρώτη νότα που ήχησε από το στόμα της.
 
beneti257
 
   Στο πλευρό της ο Δάκης, μας υπενθυμίζει τη μοναδικότητα των διαχρονικών του τραγουδιών. “Τόσα Καλοκαίρια” και “Εκείνο Το Πρωί Στην Κηφισιά”… Μας μεταφέρει στα τέλη της δεκαετίας του 80' με το «New York, New York, και μας προκαλεί ρίγη μαζί με την Όλγα με το “Ne Me Quitte Pas”, σε ένα ντουέτο που άφησε άναυδους τους θεατές.

   Λένε ότι η επιτυχία φαίνεται πάντα στο χειροκρότημα. Τι μπορείς να πεις λοιπόν για μια ερμηνεύτρια που κατορθώνει να ξεσηκώσει ένα κοινό με μέσο όρο ηλικίας τα εξήντα χρόνια, σε σημείο που να σηκωθούν όρθιοι οι θεατές να χειροκροτούν και να τραγουδούν μαζί της; Σίγουρα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει τη χημεία της με τους θεατές, αλλά και την αμεσότητα και την ευθύτητα που πηγάζει τόσο αβίαστα από μέσα της. Αβίαστα, ναι. Γιατί όταν ένας ερμηνευτής αισθάνεται πραγματικά ένα κομμάτι μετουσιώνει τις νότες και τους στίχους σε θετική ενέργεια. Αυτόματα, χωρίς προσπάθεια. Αυτό έκανε και η Όλγα. Έθρεψε με αγάπη και τρυφερότητα τα τραγούδια της και έφερε μια δικιά της αλήθεια που την πρόσφερε απλόχερα στο κοινό.
 
Ασπασία Λανάι
 
beneti255
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες