= Ταξιδέψτε με το «Νoizy» στα πιο rock φεστιβάλ της Γερμανίας!
Συναυλίες

loogoo

Ταξιδέψτε με το «Νoizy» στα πιο rock φεστιβάλ της Γερμανίας!

rp31

Rock am Ring & Rock im Park 
στην Νυρεμβέργη Γερμανίας
 

Το «Rock am Ring» και το «Rock im Park» είναι δυο φεστιβάλ της ροκ μουσικής που διεξάγονται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικά σημεία στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Αντίστοιχα, ενώ το πρώτο λαμβάνει χώρα στην πασίγνωστη πίστα της Formula1 «Nürburgring» στα δυτικά της πόλης, το «αδελφάκι» της πραγματοποιείται στη νότια πλευρά της πόλης (Frankenstadion).  Και τα δύο συνήθως θεωρούνται ως ένα μεγάλο φεστιβάλ με σχεδόν ίδια lineup. Έτσι, κατά τη διάρκεια του τριήμερου, όλοι οι καλλιτέχνες εμφανίζονται εναλλάξ και στα δύο, με κάποιες εξαιρέσεις για μοναδικές εμφανίσεις καλλιτεχνών σε ένα από αυτά.

 

Μαζί αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, με την συμμετοχή των φανατικών οπαδών της ροκ να αυξάνονται κατακόρυφα, με τις sold out διοργανώσεις να ξεπερνούν τα 150.000 άτομα. Το πρώτο sold- out έγινε το 2007. Η επιτυχία του επαναλήφθηκε και πέρυσι το 2015, με τα εισιτήρια να εξαντλούνται από το μήνα Γενάρη, καθώς χιλιάδες κόσμου επέλεξαν να παρακολουθήσουν αγαπημένα ονόματα της διεθνής μουσικής σκηνής.

rp5

Κάθε φεστιβάλ έχει τρεις βασικές σκηνές (stages), από τις οποίες παρελαύνουν τα πιο δημοφιλή ροκ συγκρότημα του αιώνα, για να παρουσιάσουν παλιές και νέες κυκλοφορίες τους.

 

Γυρνώντας πίσω την χρονομηχανή, κάπου στη δεκαετία του 1985, το «Rock am Ring» είχε σχεδιαστεί για μια  one- time γιορτή που θα εγκαινίαζε μια νεότερη, μικρότερη πίστα της F1, αλλά λόγω της εμπορική επιτυχίας του με το κοινό να φτάνει τους 75.000 κόσμου, αποφασίστηκε η ετήσια διοργάνωσή του. 

Ωστόσο, μετά το 1988, ύστερα από μια βουτιά στην προσέλευση των επισκεπτών, το φεστιβάλ τέθηκε σε παύση για δυο περίπου χρόνια. Την δεκαετία του 1990 επέστρεψε με διάφορες μορφές και σε διαφορετικούς χώρους, για να καταλήξει ευρύτερη περιοχή της Νυρεμβέργης.

rp7

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Η διοργάνωση του 2007 χρησιμοποιήθηκε σε ένα επιστημονικό πείραμα για να ελέγξει τα αποτελέσματα που προκαλεί το ταυτόχρονο άλμα (jump) από μεγαλόσωμους ανθρώπους. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να υπολογιστεί το αποτέλεσμα σε περίπτωση κοινού άλματος από τον συνολικό πληθυσμό της Κίνας. Το πείραμα –δυστυχώς- δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο συμπέρασμα, ενώ τα σημαντικά αποτελέσματα θα προέλθουν από τη θεωρητική εκδοχή του.

Τα δύο φεστιβάλ κάθε χρόνο συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες τόσο από την Γερμανία, όσο και από τις γύρω χώρες. Στο «Rock am Ring», η πίστα της Formula1 «Nürburgring» είναι τοποθετημένη σε ορεινό σημείο της πόλης, με μοναδική επιλογή διαμονής τα δύο camping, που είναι στημένα στον χώρο του φεστιβάλ. Το ένα μάλιστα βρίσκεται δίπλα στη λίμνη. Σε ακτίνα περίπου 20-25 χμ από την πίστα, το μόνο που συναντάει κανείς είναι δάση, βουνά και σποραδικά μικρά χωριά. Παρόλο που το φεστιβάλ διεξάγεται τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, το θερμόμετρο ορισμένες χρονιές αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ζεστό ρουχισμό.

Η κατάσταση στο «Rock im Park» είναι κάπως καλύτερη, καθώς αυτό διοργανώνεται μέσα στην πόλη της Νυρεμβέργης και οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές σε συνδυασμό με την αδρεναλίνη που ανεβάζουν οι θεατές λόγω του ξέφρενου χορού από δυνατά decibel. 

Όμως, και στις δυο περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν λεωφορεία προς το σιδηροδρομικό σταθμό για την δωρεάν μετακίνησή σας, καθώς επίσης δωρεάν είναι οι μετακινήσεις με όλα τα μέσα μεταφοράς, με την επίδειξη του εισιτήριου σας (βραχιολάκι).

 

Το «Noizy» σας πάει στα πιο rock φεστιβάλ της Γερμανίας!

Rock am Ring &Rock im Park 2016
στην Νυρεμβέργη Γερμανίας

Μείνετε συντονισμένοι στο «Noizy.gr» και μάθετε το πρόγραμμα των φεστιβάλ,
και το πώς θα μεταφερθείτε στην Γερμανία για να δείτε από κοντά
τα γνωστότερα ονόματα της διεθνής μουσικής σκηνής!

Αγοράστε εγκαίρως το εισιτήριό σας ΕΔΩ
και εξασφαλίστε την είσοδό σας στην καλύτερη τιμή. 

 

rp6

rp8

 

rp4

rp11

 
 
Joomla Social by OrdaSoft!