Συναυλίες

Ένα ντουέτο θα φέρει την Άνοιξη: Ηλιάνα Τσαπατσάρη - Cookie

 
   Αγαπημένοι μου μουσικόφιλοι, σας έχω μια απορία. Τελικά, ένα χελιδόνι φέρνει ή όχι την Άνοιξη; Φαντάζομαι κάποιοι από εσάς, οι αισιόδοξοι, όσοι έχετε απομείνει, θα απαντήσετε ναι, αμέσως! Είστε όμως και εσείς που θα πείτε όχι χωρίς σκέψη, αλλά και εσείς που θα το αναλύσετε και απάντηση θα έχετε ένα “Δεν ξέρω”. Ε, λοιπόν ξέρετε κάτι; Επειδή και εγώ της ανάλυσης είμαι και στο τέλος καταλήγω στο “Χμ, δεν ξέρω”, θα σας πω τουλάχιστον για φέτος τι φέρνει την Άνοιξη. Σίγουρα όχι χελιδόνι – εντάξει, είπα δε ξέρω αν μπορεί μόνο αυτό - αλλά φέτος στο Μικρό Παλλάς την Άνοιξη τη φέρνουν ντουετάκια αγαπημένα, με τραγούδια και μελωδίες που ταξιδεύουν σε χρώματα Άνοιξης, διάθεση Άνοιξης και μελισσούλες σβίου σβίου και πεταλουδίτσες πολύχρωμες και ναι, στο ερωτικό το πάω!
 
iliana988
   Την ιδέα αυτών των πέντε συναντήσεων των δέκα αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και τη μουσική επιμέλεια έχει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Σουρούνης.

   Τις Παρασκευές λοιπόν γίνεται το μαγικό κάλεσμα για τον ερχομό της άνοιξης και ήδη έχει ξεκινήσει από τις 20/4 με Πέτρο Μάλαμα - Φώτη Σιώτα. Το νιώσατε στη θερμοκρασία, ε; Προσωπικά ήμουν εκεί στις 27 Απριλίου, με ντουετάκι γυναικείο Ηλιάνα Τσαπατσάρη - Cookie και ναι, στα αλήθεια ήταν μαγική βραδιά.

   Για αρχή θα σας πω πως και μόνο η σκηνή με τόσα λουλούδια στολισμένη και εξοπλισμό αυλής (αν σκέφτηκες και μπάρμπεκιου, πήγαινε να φας… πεινάς!), σε έβαζε αμέσως στο θέμα. Τώρα, αν είσαι ο αγαπητός αλλεργικός «Πεθαίνω την Άνοιξη», εντάξει, δε θα πάθεις τίποτα, μην ξινίζεις μούρη, θα χαρεί η ψυχή σου. Άκου που σου λέω!
 
iliana989
   Τα κορίτσια το λοιπόν, Ηλιάνα – Νατάσα, πλαισιωμένες από τρεις άριστους μουσικούς, μας ταξίδεψαν σε άλλη εποχή, σε χρόνια αθωότητας, αγάπης και χρωμάτων. Πλήκτρα, κιθάρα και ένα επιβλητικό κόντρα μπάσο, αρκετά να δώσουν μουσικές, ντουέτα, μονωδίες… Πήραν και έδωσαν και εμείς απολαμβάναμε και γελούσαμε στις αλλαγές τραγουδιών, με σχόλια της Ηλιάνας.

   Whatever Lola Wants, Bang Bang, Goodnight Moon ακούστηκαν ενδεικτικά, καθώς και τραγούδια των κοριτσιών ήχησαν μελωδικά, μας έκαναν να σιγοτραγουδάμε, να ψιλοθέλω να σηκωθώ να χορέψω πάρτι '50 -'60 και παγωμένη μπυρίτσα και ναι, η ζωή είναι ωραία! Γιατί τι άλλο θες; Μουσικές εύηχες, ωραίες φωνές και η ψυχή να ταξιδεύει. Έτσι δεν είναι;

   Έσω έτοιμοι λοιπόν, η Άνοιξη έρχεται και έμειναν τρεις ακόμα μουσικές παραστάσεις. Τρεις ακόμα μοναδικές Παρασκευές.

Ανδριάνα Μπάμπαλη - Γιώργης Χριστοδούλου 4/5
Μαρία Παπαγεωργίου - Χριστίνα Μαξούρη 11/5
Βίκυ Καρατζόγλου- Θοδωρής Βουτσικάκης 18/5
 
iliana990
Ο Πάνος Σουρούνης, επισημαίνει:
«Αν δεν την βρεις τότε την φτιάχνεις την Άνοιξη. Ακόμα και αν την βρεις πρέπει να είσαι “ανοιχτός” να την απολαύσεις. Η Αθήνα όταν λούζεται από φως μας κάνει να ξεχνάμε κάθε σκοτάδι της. Από εδώ και πέρα θα ήθελα ό,τι σκέφτομαι και ό,τι πράττω να κάνει το βαρετό “εγώ” να γίνεται ενεργό “εμείς”. Να συνεργάζονται οι άνθρωποι. Να μιλάμε, να δημιουργούμε και να ονειρευόμαστε παρέα. Η Άνοιξη για να βλαστήσει και να φέρει το πιο φωτεινό καλοκαίρι θέλει για καρπούς πολλά “εμείς”. Το μαζί θα φέρει την Άνοιξη. Κανένα άλλο θέατρο δεν υπερασπίζεται καλύτερα το «μαζί» από το Μικρό Παλλάς. Όλοι δίπλα διπλά καθισμένοι και για πέντε Παρασκευές θα φέρουμε μεταξύ μας την Άνοιξη που φτιάχνουν τα τραγούδια. Πέντε παραστάσεις με δέκα καλλιτέχνες που αγαπώ για την δουλειά τους μα κυρίως για την αγάπη τους και τον σεβασμό τους στο «μαζί».

   Άντε λοιπόν, τι κάθεστε; Η Άνοιξη θα έρθει. Χαμογελάστε, βρείτε το “μαζί”, την αγαπημένη σας μουσική και διώξτε το γκρίζο από τη ζωή!
 
Λένα Βασιλείου
 
Joomla Social by OrdaSoft!