= Nostos The Band LiVE @ Lazy
Συναυλίες

loogoo

Nostos The Band LiVE @ Lazy

 
NOSTOS THE BAND
ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑΣ – ΠΑΡΤI
LAZY

NIKOS MELAS: VOCALS
AKIS TOURKOGIORGIS: GUITAR - VOCALS
KOSTAS MATTHIOUDAKIS: GUITAR - VOCALS
GRIGORIS APOSTOLOPOULOS: GUITAR
GEORGE LAGOGIANNIS: KEYS - VOCALS
KYRIAKOS KLADOS: BASS
THYMIOS BOUTSIS: DRUMS

   Σας λέει κάτι το συγκεκριμένο Line up; Σας θυμίζει κάτι κάποιο από τα ονόματα; Ξέρετε έστω κάποιον από δαύτους μέσω Facebook; Αν όχι, πατήστε το Χ πάνω δεξιά και προχωρήστε στο επόμενο άρθρο. Αν και θα ήταν πολύ εποικοδομητικό για σας να μην το πράξετε, μπας και μάθετε τίποτα που να αξίζει πραγματικά τον κόπο, πέρα από συνταγές για το πώς θα γίνει νόστιμη η Κινόα και το πως στο καλό θα βγούμε στην παραλία με τα περιττά κιλά (εγώ πάντως θα τα έχω μαζί μου, μην μου τα πάρει κανένας και τα ψάχνω). Για μυημένους και μη λοιπόν, το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τους Nostos the Band, την (μοναδική έως τώρα) tribute ελληνική μπάντα στους απίθανους Lynyrd Skynyrd. Αν τώρα πρέπει να σας μιλήσω και για τους Skynyrd, κλείστε το πάραυτα. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες μπάντες ever, με τραγούδια ύμνους, που έχει τραγουδήσει όλο το Σύμπαν, από τον πιο κάφρο hardcorά μέχρι τον 13χρονο fun του Justin Bieber! Και δεν είναι το “Sweet Home Αλαμάνα”, αλλά κοντά είστε!
 
nostos1954
   Η πρόκληση λοιπόν ήταν πολύ μεγάλη για να την ξεπεράσω, όπως δεν ξεπέρασα και το τρακ μου, αντικρύζοντας από κοντά ένα «παιδικό» μου ήρωα, έναν άνθρωπο που έμαθα κιθάρα (λέμε τώρα ότι έμαθα) ακούγοντάς τον να παίζει. Που έγινα για «χάρη» του τρελός και παλαβός με τα τραγούδια του Κώστα Μπίγαλη. Που τον είδα ζωντανά σε live με Τσακνή και Μαχαιρίτσα και αυτή η ανάμνηση δεν έσβησε ούτε με επέμβαση στον εγκέφαλο! Και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη από τα υπόλοιπα παιδιά της μπάντας, αλλά για μένα ο Άκης Τουρκογιώργης είναι ένα τεράστιο σημείο αναφοράς στην ελληνική μουσική, το θεωρώ δε ισάξιο παικτικά με αρκετούς από τους ξένους κιθαριστικούς «ήρωες» (ίσως και ανώτερο) και γι’ αυτό μονοπωλεί λιγάκι την εισαγωγή του άρθρου. Τόσα πλάνα για το τι θα το ρωτήσω, τι θα του πω, πώς θα ανοίξω την κουβέντα, πήγαν στράφι. Το τρακ και το δέος με νίκησαν, δεν άρθρωσα λέξη και έτσι αρκέστηκα στο να καρφωθώ στη σκηνή του Lazy ακριβώς μπροστά του, μήπως και κλέψω μια μικρή ρανίδα γνώσης πάνω σε αυτό το όργανο που λέγεται κιθάρα. Ίσως την άλλη φορά να τα καταφέρω. Γκρούπι το λιγότερο, φίλοι μου. Το ομολογώ. Γι’ αυτό και δεν γινόταν απ’ ό,τι καταλαβαίνετε να χάσω αυτό το party.

   Αλλά αρκετά με τις ντροπές μου. Άλλωστε η νύχτα άνηκε σε όλη τη μπάντα, η οποία και εμφανίστηκε στην σκηνή του Lazy γύρω στις 23,30. Καταπληκτικός ο χώρος, ζεστό το μαγαζί, ο ήχος άψογος, φωτισμός τέλειος, είχε και free (να πιούμε κι εμείς κάτι) και όλα ήταν κομπλέ! Κι ας άργησαν να ανέβουν, είναι σύνηθες αυτό απ’ ό,τι κατάλαβα στα ελληνικά Live. H επταμελής μπάντα ανέβηκε στη σκηνή και έσπειρε τον πανικό. Τα τραγούδια των Lynyrd Skynyrd παίζονταν με τέτοια πιστότητα, που νόμιζες ότι άκουγες μαγνητοσκοπημένο live από τους εικονιζόμενους πίσω στο video wall και όχι ελληνική μπάντα μπροστά στα μάτια σου. Το παίξιμο όλων ήταν αρχοντικό. Μπούτσης και Κλάδος κρατούσαν το τέμπο αρχοντικά και έδιναν ρυθμό στο κοινό, ο Λαγογιάννης «έσπερνε» μελωδίες χαμογελώντας, ο Μαθιουδάκης κρατούσε στιβαρά τα ακόρντα δίνοντας χρώμα στα τραγούδια με τη φωνή του και την εν γένει παρουσία του (η κιθάρα του δε, όλα τα λεφτά), καθώς οι Τουρκογιώργης και Αποστολόπουλος μοίραζαν πόνο, «κοντράροντας» ο ένας τον άλλο σε τεχνική και μελωδία. Σε κάποια φάση μάλιστα είχαμε και το σχετικό «παιχνίδι» με τις απαντήσεις του ενός στο άλλο. Δεν ξέρω ποιος νίκησε. Ή μάλλον… ξέρω. Εμείς που ήμαστε από κάτω και ακούγαμε, χορεύαμε τραγουδούσαμε και πίναμε μπύρες. Ένα πάρτι με ροκ, μπύρες και ύμνους των Skynyrd, υπό την αρχοντική μορφή και χαρακτηριστική φωνή του Μελά, ο οποίος και μας καθοδηγούσε πριν και κατά τη διάρκεια κάθε κομματιού, με τη βοήθεια της σημαίας του Νότου. Όλα ήταν απλά φανταστικά.
 
nostos1955
   Έπαιξαν όλα τα κομμάτια που μπορείτε να φανταστείτε. Ίσως και όχι, μια και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (το λένε και παντόφλα) έπρεπε να φύγω νωρίς. Αλλά δεν έχει σημασία. Και ένα να άκουγες, έμπαινες στο mood της βραδιάς και της μπάντας. Άλλωστε πρέπει να σας βάλω στην πρίζα για να μην χάσετε το επόμενο party. Λένε ότι δεν θα αργήσει να συμβεί. Έχουν ήδη ανεβεί αρκετά video και θα ανέβουν κι άλλα από εκείνη τη βραδιά. Εγώ πλέον ένα ξέρω. The South will rise again… and it all started here!

Νάσος Κονίτσας
 
Joomla Social by OrdaSoft!