Συναυλίες

Το "Noizy" σας πάει στο Roskilde Festival της Δανίας

rlog

 

Roskilde Festival 

 

Όταν ο Bob Marley έπαιξε στο Roskilde Festival το 1978, οι Talking Heads το 1979, το 1982 οι U2, οι Metallica το 1986 και το 2013 και οι Radiohead το 1997, το Roskilde Festival αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι αυτό είναι το μέρος για να ζήσετε νέα ονόματα, σύγχρονα αστέρια και διαχρονικούς θρύλους της διεθνής μουσικής σκηνής. Το Roskilde Festival έχει εκπλήξει το κοινό του σε όλη την ιστορία, και μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας να εκπλαγείτε και φέτος!

 

Αλλά όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για το πιο εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ σε δανέζικο έδαφος. Οι άνθρωποι του φεστιβάλ, αλλά και χιλιάδες κόσμου που διανύει κάθε χρόνο τα σύνορα της Δανίας, ανυπομονούν να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Βόρειας Ευρώπης, που προϋπάρχει από το 1971. Η φετινή διοργάνωση συνδέει την εναλλακτική ροκ με τον ακραίο μέταλ ήχο, την νέα ηλεκτρονική μουσική και όλα τα ανερχόμενα μουσικά φυντανάκια της dream pop.

Κάθε χρόνο, οκτώ με δέκα ημέρες, στις παρυφές του Roskilde, της ιστορικής πρωτεύουσας των Vikings της Δανίας. Οι επισκέπτες- κατασκηνωτές ξεπερνούν τις 100.000 (συνήθως από τις χώρες Δανία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία), φιλοξενώντας τους στην έκταση των περίπου 1,500 στρεμμάτων που μετατρέπεται σε ένα αχανές, αλλά άψογα οργανωμένο camping. Βέβαια, ο λόγος που όλοι βρίσκονται εκεί, αψηφώντας συχνά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, είναι επειδή επιθυμούν να στήσουν την δική τους γιορτή μουσικής και ελευθεριότητας.

Φέτος, συνολικά επτά stages (RF14 – Apollo, Pavilion, Avalon, Orange Stage, Gloria, Arena, Rising), θα στηθούν στο αχανές λιβάδι του Rosklide για να φιλοξενήσουν μουσικούς που εκπροσωπούν όλα τα πιθανά είδη, από όλο τον κόσμο, μεν ελάχιστο χρόνο εμφάνισης τη μία ώρα έως 90 λεπτά (οι μεγαλύτεροι headliners).

Η υπαίθρια σκηνή Rising είναι νέο απόκτημα και θα παρουσιάσει την επερχόμενη Nordic μουσική απευθείας από τις χώρες της Σκανδιναβίας. Όσοι παρευρεθούν φέτος εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν νέους καλλιτέχνες που δεν έχουν ακόμη να προσελκύσει τα μεγάλα πλήθη. Όπως και η Avalon, η οποία θα είναι τόσο οικεία, όσο και επική καθώς έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 12.000 θεατές. 

rr44

Κάθε χρόνο συνδυάζονται οι μουσικές εκπλήξεις και οι γνώσεις σχετικά με τις μουσικές τάσεις του αύριο μαζί τα μεγάλα αστέρια της διεθνής μουσικής, κι έτσι το Roskilde Festival χρόνο με το χρόνο προσελκύει ένα μεγάλο διεθνές κοινό. 

 

 

Είναι το πιο γνωστό φεστιβάλ για τις πιο άσχημες καιρικές συνθήκες. Βροχή, βροχή και πάλι βροχή! Απαραίτητα αξεσουάρ για να επιβιώσετε σε αυτό είναι οι γαλότσες και το αδιάβροχο πανωφόρι! To σύνηθες παράπονο είναι ότι η βροχή σε αυτή την χώρα/ τόπο μπορεί να σε πνίξει για περισσότερο από 30 ώρες, με αποτέλεσμα το απέραντο λιβάδι του Roskilde να μετατρέπεται σε ένα απέραντο λασπότοπο. Είναι αλήθεια ότι οι μεσογειακοί λαοί δεν πολυαντέχουν σε τέτοιες συνθήκες, αλλά οι βορειοευρωπαίοι δείχνουν να το απολαμβάνουν. Βέβαια υπάρχουν και χρονιές που ο καιρός είναι σύμμαχος του φεστιβάλ και κάποιοι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές του  παρακαλούν για ένα ψιλόβροχο… έτσι για το καλό. Αλλά ποιον νοιάζουν όλα αυτά όταν στα αυτιά σου θα ηχήσει η ΘΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ;

r5

"Στην Ινδία, όταν βρέχει πιστεύουν ότι οι θεοί ευλόγησαν τη γη. Αν είναι έτσι, τότε οι θεοί της βόρειας Ευρώπης έχουν μάλλον παράξενη αίσθηση του χιούμορ."

Pete Townshend- The Who

Roskilde Festival 2007

r21

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί επισκεπτών,σκηνών που στήνονται, μπύρας που καταναλώνεται, λίτρα βροχής που πέφτει και τόνοι λάσπης που δημιουργείται στο έδαφος δεν δείχνουν την μοναδικότητα του Roskilde Festival. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η εκλεκτική πολυσυλλεκτικότητα του line-up, η υποδειγματική διοργάνωση και ασφάλεια και ο  μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του σε συνδυασμό με τις ανθρωπιστικές του δραστηριότητες και το οικολογικό του ενδιαφέρον. Ναι καλά ακούσατε! Το Roskilde Festival είναι μια μη- κυβερνητική οργάνωση, με σκοπό να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες των παιδιών και των νέων και να υποστηρίξει  το ανθρωπιστικό και το πολιτιστικό έργο τους. Δεν έγκειται σε κανένα πολιτικό κόμμα ή κοινότητα και φυσικά δεν έχει γεωγραφικά σύνορα.                                                 

Η καθημερινή διαχείριση του Roskilde Festival πραγματοποιείται από μια συντονιστική επιτροπή, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό του βασίζεται πολύ στους εθελοντές που κάθε χρόνο αυξάνονται κατά 32.000. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η ανελλιπής διοργάνωση του φεστιβάλ οφείλεται αποκλειστικά στους εθελοντές τους, οι οποίοι στήνουν τους  πάγκους , κάνουν την κατασκευή των stages, παρέχουν ασφάλεια στα κάμπινγκ κι εκτελούν διάφορες εργασίες- υπηρεσίες. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από πολιτιστικές οργανώσεις και αθλητικά σωματεία της περιοχής, γι’ αυτό και γνωρίζουν την τεχνογνωσία μιας μεγάλης διοργάνωσης. 

Όμως, οι εκπλήξεις του Roskilde δεν τελειώνουν εδώ! Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει μια Μέκκα του skate στο Camping City, την  μεγαλύτερη υπαίθρια πόλη με σκηνές την Dream City, την Art Zone, όπου θα βρουν στέγη εγχώριες και μη ιδέες από κάθε μορφή τέχνης, κινηματογράφο με συνεχείς προβολές, και πολλά άλλα, που θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

r3

 

  Αν έχετε ήδη πειστεί και μπήκατε στον πειρασμό να ζήσετε την προοπτική μιας τέτοιας εβδομάδας στο Roskilde,
μπορείτε να αγόρασετε το εισιτήριό σας ΕΔΩ!
 

Το «Noizy» σας πάει στο Roskilde Festival!

Μείνετε συντονισμένοι στο «Noizy.gr» και μάθετε το πρόγραμμα του φεστιβάλ,
και το πώς θα μεταφερθείτε στην Δανία για να δείτε από κοντά
τα γνωστότερα ονόματα της διεθνής μουσικής σκηνής!

 

rr55

r34

r33

 

 

Joomla Social by OrdaSoft!