Συναυλίες

No Remorse LiVE @ Remedy

 
   Ένδεκα χρόνια ευγενής φαγούρα λοιπόν και οι No Remorse επιστρέφουν για να μας δείξουν τι καλά έχουμε χάσει εδώ και τόσο καιρό, εξαιτίας της καταραμένης πανδημίας. Το συγκρότημα που εδώ και εκατόν τριάντα δύο μήνες περίπου τιμά τους Motorhead και τα τραγούδια τους, ανέβηκε ξανά στη σκηνή του Remedy και φρόντισε να μας θυμίσει με τον πλέον τίμιο τρόπο τις ανδραγαθίες του Lemmy και της θαυμαστής παρέας του.
 
noremorse2044
   Ένας-ένας ακούστηκαν ύμνοι του θρυλικού σχήματος. Ακούστηκαν τραγούδια που τα είχαμε ξεχωρίσει και θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε ξανά. Ακούστηκαν τραγούδια που μας έκαναν να αναφωνήσουμε «Α, ναι!» από μέσα μας, ακούστηκαν και διασκευές που πολύ έκαναν κέφι οι ίδιοι οι Άγγλοι (και ο Δανός μετά) και έμειναν αθάνατες στο πέρασμα του χρόνου. Ο Στέλιος Καρδαμάκης στα τύμπανα, ο Βασίλης Κόπος στην κιθάρα και ο Γιώργος Διαμαντής στο Rickenbacker θεριό, ο οποίος συχνοτικά και εκφραστικά θυμίζει πολύ τον άρχοντα Kilminster, ήταν εκεί και απέδωσαν με σεβασμό και ακρίβεια πολλές από τις θύελλες των τεράστιων Motorhead.

   Από το “Iron Horse” και το “Stay Clean”, στο “Metropolis” και το “The Chase Is Better Than The Catch”. Και από το “Ace Of Spades” στο “Killed By Death” και το “We Are Motorhead”. To “Going To Brazil” το ανέφερα; To “R.A.M.O.N.E.S.”; Όχι, ε; Καλά, είναι πολλά αυτά που θα ξεχάσω να αναφέρω. Όσον αφορά τις διασκευές, για τις οποίες μίλησα πιο πάνω… “God Shave The Queen”, “Louie Louie”, “Johnny B. Goode”… O κόσμος πραγματικά το διασκέδασε και συμμετείχε, αναπαράγοντας μάλιστα το θρυλικό βηματισμό, που τόσο καιρό είχα να δω.
 
noremorse2045
   Πολύ κοντά στο πρωτότυπο και με πολύ κέφι, το φοβερό και τρομερό τρίο μας κράτησε συντροφιά μέχρι τις ένδεκα και μισή περίπου. Και εμείς ανταποκριθήκαμε. Φωνάξαμε, χειροκροτήσαμε, μία ξανά από την αρχή και μία ξανά και ξανά από την αρχή. Και ίσως κάπου να θυμηθήκαμε τον άνθρωπο με τα μαύρα, που γούσταρε τόσο πολύ το Rock ‘N ‘Roll.

   Να πούμε και δυο λόγια για τον επίλογο; Κλασσικά έκλεισαν με το “Overkill”, μια και ήταν τση μοδός να κλείνουν οι συναυλίες των Motorhead με αυτήν εδώ τη μπαλάντα. Το αυτό έπραξαν και τα παιδιά και όταν φτάσαμε στην τρίτη επανάληψη ή κάτι τέτοιο, ο κιθαρίστας βούτηξε το πριόνι και… Τι, θέλετε και περιγραφές; Μπα… Είναι πολύ φτωχές οι λέξεις. Νομίζω ότι η φωτό τα λέει ΟΛΑ πολύ καλύτερα. Εντυπωσιακό, εντελώς στο κλίμα του LiVE και highlight της βραδιάς – δεν το συζητώ!
 
noremorse2047
   To Remedy τήρησε το πρωτόκολλο ασφαλείας κατά γράμμα. Το προσωπικό ήταν άψογο στα νέα του καθήκοντα και τα μεσάνυχτα μας βρήκαν καθοδόν. Για κάπου… Δεν ξέρω τι μας ξημερώνει με όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Κανείς δεν ξέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσέχουμε και να απολαμβάνουμε τη μουσική. Υπάρχει τρόπος να επιτευχθούν και τα δύο. Θέλει προσοχή. Και νομίζω ότι προσοχή μπορούμε να διαθέσουμε.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!