Συναυλίες

Monster Magnet LiVE @ Piraeus Academy

 
monstermagnet-2521
 
Monster Magnet LiVE @ Piraeus Academy, 28-05-2017

   Κυριακή, λίγο μετά τις εννιά και είμαι μέσα στο venue με μια μπυρίτσα κρά-κουλη που λέει και ο αρχισυντάκτης και οργανώνω το πνεύμα μου για να δω παρθενική φορά τους Monster Magnet. Μια μπάντα που μας ταράζει είκοσι επτά χρόνια τώρα. Γιατί δεν είχα πάει μέχρι τώρα, παρόλο που έρχονται τόσα χρόνια στη χώρα μας; Δεν ξέρω να σας απαντήσω ειλικρινά. Είμαι σίγουρη πως έχω χάσει πολλές απίστευτες συναυλιακές στιγμές.
 
voiddroid-2057
   Στο θέμα μας τώρα. Η σκηνή σκοτεινιάζει και εννέα και μισή και ένα δευτερόλεπτο η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή. Χωρίς φανφάρες, καπνούς, φώτα να κάνουν το χώρο ντίσκο… Λιτά και απέριττα ορμάνε και ξεκινούν τον… πανικό! Ο Dave Wyndorf σε εκπληκτική φόρμα. Τι διάτανο, αυτός μικραίνει αντί να μεγαλώνει;

   Οι τρομεροί ροκάδες έπαιζαν ασταμάτητα. Μήτε χειροκρότημα τους σταματούσε μήτε πυρηνική απειλή… Είχαν έρθει για να παίξουν.
 
monstermagnet-2165
   Έχουν μεγαλώσει και επηρεαστεί από μπάντες ογκόλιθους από τη δεκαετία του εβδομήντα και ογδόντα και η μουσική τους θεματολογία είναι πολυεπίπεδη. Άλλωστε, μετά από τόσα χρόνια, έχουν πάρει όση αναγνώριση χρειάζονταν και τώρα χαλαροί, έχοντας στα σκαριά το νέο άλμπουμ, παρτάρουν με την ψυχή τους. Κλείνοντας μια ώρα επί σκηνής και τελειώνοντας το “Spine Of God”, οι Monster Magnet κατεβαίνουν από τη σκηνή. Αλήθεια τώρα; Μια ώρα;
 
monstermagnet-2399
   Μερικά λεπτά αμηχανίας για όλους… Όχι, δεν μπορεί να έχουν τελειώσει… Φυσικά και δεν είχε τελειώσει, πήραν μια ανάσα (σας είπα έπαιζαν ασταμάτητα, δεν έκαναν διαλείμματα) και ξαναμπούκαραν στη σκηνή για να συνεχίσουν και για μισή ώρα ακόμα να μας στέλνουν πίσω στο παρελθόν. Το “Space Lord” ήταν το τελευταίο τραγούδι με το Dave Wyndorf να κάνει το φωτογράφο και να απαθανατίζει την πώρωση του κοινού. Μας χαιρέτησαν ευγενικά, τα φώτα άναψαν για την αποχώρηση από το χώρο. Ήταν λίγο το setlist, σκέφτηκα, μετά θυμήθηκα ότι ήταν Κυριακή και οι συγκοινωνίες σταματούν πολύ νωρίτερα του Σαββάτου και τους είπα ευχαριστώ νοερά.

   Οι Monster Magnet μας μαγνήτισαν και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην χάσω ένα τόσο δυνατό live ξανά!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Για τις υπέροχες φωτό κατηγορείτε την κυρία Χριστίνα Αλώσση
 
Ζητούμε συγγνώμη από τους Void Droid που δεν καταφέραμε να καλύψουμε την παρουσία τους επί σκηνής.
 
monstermagnet-2437
Setlist
Dopes to Infinity
Radiation Day
Powertrip
Mindfucker
Medicine
Look to Your Orb for the Warning
Twin Earth
I Want More
Dinosaur Vacuum
Spine of God
Encore
Negasonic Teenage Warhead
Tractor
Space Lord
 
monstermagnet-2506
 
Joomla Social by OrdaSoft!