Συναυλίες

Monsieur Minimal, 21-12-2012 Παρουσίαση Δίσκου @ Gaia, Θεσσαλονίκη

afisaminimalgaia   Πέρασα τις τελευταίες τέσσερις με πέντε νύχτες με τη μουσική του Monsieur Minimal. Aφού μόλις άκουσα και το νέο του άλμπουμ, λάτρεψα ακόμη πιο πολύ τη δουλειά του. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πάω και στη ζωντανή του εμφάνιση στο Gaia της Θεσσαλονίκης, στις 21 Δεκεμβρίου, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά τον νέο του δίσκο. Έχω πολλά να πω, αλλά θα τα κρατήσω λίγα και λιτά, μια και η μουσική του κάνει το ίδιο, και αυτό είναι αρκετό για να ικανοποιήσει.
 
   Ο Monsieur Minimal κυριολεκτικά γέμισε το μαγαζί με κόσμο που φώναζε και ζητωκραύγαζε να ακούσει κι άλλη μουσική του και ο ίδιος μάλιστα ήταν πολύ κοντά στο κόσμο σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του. Ανέβηκε στην σκηνή με όλη τη μπάντα που τον βοηθάει για τα live του και μας έπαιξε σιγά σιγά όλα του τα κομμάτια από το νέο του άλμπουμ.
 
   Ξεκίνησε, λοιπόν, με τον Harri Agnel να τον βοηθάει με beat ρυθμούς και εφέ μέσα από το laptop, που είχε μπροστά του και μας ξεσήκωσε σιγά σιγά. Πολύ καλή επιλογή για να ξυπνήσει λίγο ο κόσμος και να καταλάβει πως άρχισε το live για τα καλά. Το λέω αυτό, γιατί πιστεύω πως αν άρχιζε με κάποιο από τα υπόλοιπα του κομμάτια, που είναι πιο χαλαρά, μπορεί να κουραζόταν ο κόσμος. Ύστερα από τέσσερα κομμάτια, ανέβηκε και η υπόλοιπη μπάντα, Πέτρος Σταμέλος στο μπάσο/ φωνή, Κώστας Λαγός στη κιθάρα, Γρηγόρης Φλεμετάκης στα τύμπανα και Μυρτώ Τικώφ πλήκτρα/ φωνητικά. Έτσι λοιπόν συνέχισε και μέχρι το τέλος της παρουσίασης.
 
   Στο τέλος της setlist του άλμπουμ, ο Monsieur έπαιξε για δεύτερη φορά το ‘Βitter’ (με το οποίο ξεκίνησε κιόλας) αλλά αυτή τη φορά πιο δυναμικά, μια και ήταν όλη η μπάντα εκεί. Καλή προσθήκη και πάλι, μια και έτσι μας ανέδειξε πιο κομμάτι τον χαρακτηρίζει περισσότερο, και το έκανε με τρόπο τέτοιο, ώστε να το γουστάρει και το κοινό παραπάνω. Ύστερα απλά έπαιξε κάποια παλιά του κομμάτια και σαν καλός κοινωνικός μουσικός, άρχισε να παίρνει “παραγγελίες” από το κοινό που του φώναζε κομμάτια.
 
   Γενικώς ήταν μια όμορφη συναυλία- παρουσίαση χωρίς κάποιο πρόβλημα. Ο ήχος ήταν πολύ καλός, αλλά λίγο πιο δυνατός από ότι περίμενα έχοντας ακούσει τη μουσική του, ειδικά στα κρουστά και στα ηλεκτρονικά. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση καλά έκανε, μια και έτσι γέμισε το μαγαζί με ήχο, απλώς περίμενα κάτι πιο χαλαρό.
 
   Πάντως, αυτό που πήρα από αυτή τη συναυλία είναι πως το να επικοινωνεί ο μουσικός με τον κόσμο τόσο πολύ, τελικά έχει τεράστια αποτελέσματα (αν κρίνω από τον κόσμο που είχε το μαγαζί!).
 
Χριστάκης Kelfecil Κωνσταντίνος
 
   *To νέο album «Minimal to Maximal» του Monsieur Minimal κυκλοφορεί από την The Sound Of Everything και την Universal Music, με την ευγενική χορηγία των αυθεντικών προϊόντων χωρίς ζάχαρη, WISH. Οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή του album έγιναν στο "Studio Artracks" από τους Monsieur Minimal, Γιώργο Πρινιωτάκη και Αλέξη Βόλβαση, ενώ το mastering έκανε ο G.Pal. Το artwork επιμελήθηκε ο Στέφανος Μιχαηλίδης. Διατίθεται σε cd στα δισκοπωλεία και σε ψηφιακή μορφή σε όλα τα online stores.
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!