= Mindcrime Empire, The Broken Heroes LIVE @ Kyttaro, 1-2-2015
Συναυλίες

loogoo

Mindcrime Empire, The Broken Heroes LIVE @ Kyttaro, 1-2-2015

 
   Πριν τις γιορτές μου έσκασε ένα invite για μια εκδήλωση... Mindcrime Empire & The Broken Heroes… Ανοίγοντάς το έμεινα με το στόμα ανοικτό. Tribute band of Queensryche! Διαβάζοντας για την εκδήλωση ανακάλυψα ότι θα παίξουν όλο το "Operation: Mindcrime" μαζί με κάποια από το "Empire". Το "Operation: Mindcrime" είναι ένας δίσκος που έχει σημαδέψει την εφηβεία μου, είναι το άλμπουμ που έλειωσα κυριολεκτικά από το παίξιμο, είναι αυτό που θυμάμαι κάθε νότα, μην σας πω και τις ανάσες του Tate. Το δε videoclip έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μου από την πρώτη φορά που το είδα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό το άλμπουμ βρίσκεται στη υψηλότερη για μένα θέση. Ανάμεικτα τα συναισθήματα λοιπόν, όχι για την ποιότητα του live, τα παιδιά τα ξέρω και είναι τελειομανείς σε ότι κάνουν, αλλά στην αίσθηση που θα είχα, ακούγοντάς το από κάποιους άλλους εκτός των Queensryche.
 
brokenheroes2
   Όσο για τους The Broken Heroes, τους έχω ακούσει και ευχαριστηθεί  και πέρυσι το Φλεβάρη. Μια προσεγμένη μπάντα με μεράκι, όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν.
 
brokenheroes4
   Δεν θα σας πω τα κλασσικά, μπήκα στο Κύτταρο... μπλα... μπλα... μπλα... Περνάω κατευθείαν στη σκηνή, όπου ανέβηκαν ακριβώς στις 20:30 οι The Broken Heroes! Χωρίς πολλά πολλά, αρχίζουν να βαράνε αλύπητα το κοινό με το "Ride Like The Wind"… «Εδώ είμαστε» είπα...  Απίστευτοι, με τρελή δύναμη και πάθος, ζέσταναν αμέσως το κοινό.  Μετά αρχίζει ο καταιγισμός με "And The Bands Played On", "Power And The Glory", "Broken Heroes", "Lionheart", το τραγούδι σταθμό για όλους τους metalheads "Denim And Leather",  “Sea Of Life”, το τραγούδι «Πάμε πόλεμο, μάνα»... ή αλλιώς "Crusader" και μας αποτελείωσαν με το εκπληκτικό "Never Surrender". Λίγο παίξατε, κύριοι Broken Heroes, να το ξέρετε, θέλαμε και άλλο... Εκεί που είχαμε γίνει μια χορωδία όλοι μας κόψατε... Αφήσατε το κοινό πωρωμένο να το ξέρετε…
 
Setlist
 
brokenheroessetlist
   Μετά το αναγκαστικό διαλειμματάκι (να πιούμε μια μπύρα, βρε αδερφέ), να ανταλλάξουμε μια κουβέντα με τους διπλανούς μας (καθότι ήμασταν ο καθείς στον κόσμο του πριν), να ανάψουμε τσιγάρο, οι Mindcrime Empire είχαν πάρει θέσεις. Και ξεκινάει ο χαμός! Videowall και "I Remember Now"! “Sweet dreams... you bastard” και τα λοιπά... ξέρετε... Ξεκινάει η μπάντα την εισαγωγή του "Anarchy-X", περνάει στο "Revolution Calling", όπου πετάγεται ο Ρουσσάκης στη σκηνή ως άλλος Tate, με ξεθωριασμένο τζην μπουφάν και μαύρα γυαλιά. Του το έχει βουτήξει το μπουφάν είμαι σίγουρη, είναι ολόιδιο, για τα γυαλιά δεν παίρνω όρκο...

   Όταν έγραφαν στην εκδήλωση “The Ultimate Queensryche Tribute Act” ήξεραν τι έγραφαν!
 
mindemp02
   Εκπληκτικοί, ανεπανάληπτοι, μας έκαναν να θυμηθούμε και να ξαναζήσουμε το “Operation Mindcrime”! Τρομερή εμπειρία πραγματικά, ο κόσμος που το αγκάλιασε νομίζω θα το σκέφτεται για πολύ καιρό, καθώς και σε πηγαδάκια άκουσα ότι πολλοί μουσικοί-φίλοι των παιδιών ζήλεψαν με την αρτιότητα της παράστασης - live.

   Δεν χρειάζεται να σας πω τι έγινε όταν ανέβηκε στη σκηνή η Sister Mary, η Μαρία Χατζηιωάννου δηλαδή. Ταλαντούχα ερμηνεύτρια, που μας μάγεψε.

   Ούτε όταν έπαιξαν τους ύμνους "Breaking The Silence", "I Don't Believe In Love", "Eyes Of A Stranger"... Η χορωδία "Κύτταρο", εμείς δηλαδή, ξελαρυγγιαστήκαμε!
 
mindemp01
   Στο "Anybody Listening", ο Νίκος ανέβασε το Δημήτρη Θεοδώρου στη σκηνή και το αφιέρωσαν στο Ντέμη Ρούσσο που μας άφησε νωρίς.

   Η βόλτα των Empire Mindcrime ήταν από το 1990 και πίσω στην αρχή των Queensryche. Ένα μουσικό ταξίδι πλούσιο σε εικόνες και συναισθήματα. Μια βραδιά που μας χάρισαν απλόχερα και τους ευχαριστούμε. Την επόμενη φορά, σκεφτείτε σας παρακαλώ και τον ζουρλομανδύα που τον έχω άχτι!
 
Set list
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ “OPERATION:LIVECRIME”
Empire
Jet City Woman
Another Rainy Night (Without You)
Anybody Listening? (Nikos Roussakis - Dee Theodorou)
Take Hold Of The Flame
Walk In The Shadows
Queen Of The Reich
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
mindemp03
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!