= Θάνος Μικρούτσικος - Τα πιο ωραία μου τραγούδια - Ηρώδειο
Συναυλίες

loogoo

Θάνος Μικρούτσικος - Τα πιο ωραία μου τραγούδια - Ηρώδειο

 
Θάνος Μικρούτσικος
Τα πιο ωραία μου τραγούδια θα σου πω
LiVE @ Ηρώδειο 13 Ιουνίου 2017

   Το Ηρώδειο δέσποζε... Φαινόταν - και ήταν - μαγικό. Τα μαρμάρινα καθίσματα, η μυρωδιά της Αρχαίας Αθήνας, η ακουστικότητα του χώρου, ο ανοικτός καθάριος Αττικός ουρανός, έδωσαν το έναυσμα σε πάρα πολύ κόσμο την Τρίτη να ταξιδέψει στα πενήντα χρόνια της μουσικής πορείας του Θάνου Μικρούτσικου. Μια βραδιά αφιερωμένη από το Φεστιβάλ Αθηνών. Ένα κάλεσμα που κανείς δεν αρνήθηκε.
 
mikrou644
   Μαζί του σε αυτή τη γιορτή, πέντε αστέρια του Ελληνικού μας τραγουδιού που απέδωσαν φόρο τιμής. Στόλισαν με τη φωνή τους τραγούδια αγαπημένα. Έδωσαν τη δική τους ερμηνεία στο έργο αυτού του ζωντανού θρύλου.

   Ο Γιάννης Κότσιρας με τα στιβαρά φωνητικά, τον οποίο ο Μικρούτσικος θεωρεί ως την καλύτερη φωνή της νεότερης γενιάς και κατευθείαν απόγονο του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ο Μίλτος Πασχαλίδης ένας από τους πιο σπουδαίους τραγουδοποιούς μας, με τη «λαϊκή» παθιασμένη του φωνή. Ο μαθηματικός που μας «βάζει» τα γυαλιά. Ο Χρήστος Θηβαίος, το αγαπημένο μας «ξωτικό», ο καλλιτέχνης που μας έδωσε απίστευτες στιγμές με τις ερμηνείες του. Που φώτιζε με το παιδικό του χαμόγελο όλο το θέατρο.

   Ο Κώστας Θωμαΐδης, μια από τις πιο σημαντικές φωνές «ενδιάμεσου χώρου». Η Μαριάννα Πολυχρονίδη, η νέα ανακάλυψη του Θάνου, με το εκπληκτικό της ταλέντο, ερμήνευσε μοναδικά τα τραγούδια της «Ομίχλης των Καιρών».

   Παλιοί και νέοι φίλοι λοιπόν στη σκηνή να θυμίζουν, να μαθαίνουν, να συναισθάνονται με το κοινό το μεγαλείο της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου.
 
mikrou645
   Ο Ελευθερίου με τον «Άμλετ της σελήνης» ήταν εκεί, ο Αλκαίος με την «Πιρόγα» και τη «Ρόζα», ο Τριπολίτης με το «Ανεμολόγιο», ο Χικμέτ με την «Πιο όμορφη θάλασσα», ο Μπίρμαν («Τους έχω βαρεθεί»), ο Ιωάννου με τις «Μικρές Νοθείες», η Νικολακοπούλου με το «Φώσφορο», ο Καββαδίας με το «Willy», τους «7 νάνους» και κάπου εκεί ψηλά να νοιώθεις τον παλμό του Μητροπάνου να δεσπόζει στο φινάλε της βραδιάς. Ίσως να παρακολουθούσε από κει πάνω και να έδινε τη δική του αγάπη, λάμψη και δύναμη σε όλους εμάς.

   Τραγούδια διαχρονικά, που θα ακούσεις να τα μουρμουράνε όλες οι γενιές μαζί σαν μια καλοκουρδισμένη χορωδία. Τραγούδια που έχουν καρφωθεί στο σκληρό δίσκο του μυαλού μας και έχουν αγκαλιάσει καλές και κακές μας στιγμές. Τραγούδια που αποτέλεσαν ορόσημο και έμπνευση για τις επόμενες γενιές.

   Ο Θάνος Μικρούτσικος, πραγματική κολώνα της ελληνικής μουσικής, έχει δώσει οντότητα σε αλησμόνητους στίχους, έχει τιθασεύσει τους φόβους, τις αγωνίες μας, τα όνειρα μας και τα έχει κάνει μουσική. Έχει καταφέρει να ενώσει γενιές, να μας φέρει πολύ κοντά με το έργο σημαντικών ποιητών. Η μουσική δεν έχει όρια και αυτό το ξέρει πολύ καλά. Μέσα από τα δικά του μονοπάτια, αφήνει παράθυρο ανοικτό και διδάσκει ήθος.
 
mikrou646
   Όποια "αναλυτική" περιγραφή και να προσπαθήσω να κάνω, θα είναι φτωχή μπροστά στο συναίσθημα εκείνης της βραδιάς. Ήταν μοναδικό, ήταν από τα βράδια που θα μείνουν στις μνήμες όλων μας. Που θα αναπολούμε τη δυναμικότητα εκείνης της τρίωρης μουσικής πανδαισίας.

   Μια βραδιά που άνοιξε διάπλατα τις ψυχές μας και ταρακούνησε τις μνήμες μας. Τυχεροί όλοι εμείς που καταφέραμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία. Ραντεβού στην επόμενη λοιπόν!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!