= 'Μαζί αυτοσχεδιάζουμε',live, 23-03-2013 @ Stage By Night, Θεσσαλονίκη
Συναυλίες

loogoo

'Μαζί αυτοσχεδιάζουμε',live, 23-03-2013 @ Stage By Night, Θεσσαλονίκη


   Στο “Stage By Night” παρουσιάζεται το “Μαζί ανασχεδιάζουμε”, μία μουσική παράσταση διαποτισμένη με πολύ χιούμορ, έχοντας παράλληλα και ένα πολύ καλό μουσικό ρεπερτόριο. Στη σκηνή συμπράττουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Δημήτρης Σταρόβας και οι Opera Chaotique. Ο κόσμος πολύς, το μαγαζί γεμάτο, αλλά λόγω χώρου και οργάνωσης του μαγαζιού δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ή εμπόδιο για να απολαύσει κάποιος την παράσταση.
 
maziautos2   Η αρχή έγινε λίγο μετά τις 23:00, με τους Opera Chaotique. Ο Tenorman (Γιώργος Τζουβάρας) και ο Voodoo Drummer (Χρίστος Κουτσογιάννης), που είναι τα δύο μέλη του σχήματος αυτού, με πολύ κέφι μας παρουσίασαν αυτό που υπόσχεται το όνομα τους, μία "Χαοτική Όπερα". Η υπόθεση της δικής τους όπερας είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες, αν και συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί χαρακτήρες. Για όσους είχαν την τύχη στο παρελθόν να τους παρακολουθήσουν, λίγο πολύ η ιστορία θα τους φανεί γνωστή. Όμως, στην συγκεκριμένη παράσταση παίζει πολύ έξυπνα το ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ των υπόλοιπων ερμηνευτών, αναθέτοντας σε κάθε έναν κι ένα διαφορετικό ρόλο. Η αρχή έγινε με την ιστορία της Κάρμεν, η οποία είναι ερωτευμένη με τον Φίγκαρο, ενώ την πολιορκεί και ο Δον Ζουάν. Από το καμπαρέ όμως που βρίσκονταν περνάει η Τόσκα, την οποία χρησιμοποιεί ο Δον Ζουάν για να ζηλέψει η Κάρμεν, το ρόλο του οποίου αναλαμβάνει ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη ερμηνεύοντας δικά του, αγαπημένα τραγούδια, όπως οι “Κακές Συνήθειες”, η ”Πηνελόπη” και ο ”Ακροβάτης”, για να παραχωρήσει πάλι τη σκηνή στους Opera Chaotique. Οι τελευταίοι συνεχίζουν την ιστορία τους με αρκετή θεατρικότητα, προς χάριν της οποίας φοράνε μάσκες, ο Tenorman, μία σε στιλ του Φαντάσματος της Όπερας και ο Voodoo Drummer μία άλλη ταιριαστή με το όνομα του.
 
maziautos3   Η συνέχεια της ιστορίας μας ταξιδεύει μέχρι τη Νέα Ορλεάνη, όπου συναντάμε το Φάντασμα της Όπερας αλλά και μαθαίνουμε για κάποια από τα έθιμα του τόπου. Εκεί λοιπόν, σε έναν οίκο ανοχής, γνωρίζει την Κάρμεν, το ρόλο της οποίας έχει αναλάβει η Δήμητρα Παπίου, η οποία ερμηνεύει το “Carmen”. Με γνωστά τραγούδια της αλλά και άλλων καλλιτεχνών, αρκετά από αυτά του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, πραγματοποιείται ακόμη ένα μουσικό διάλειμμα στην ιστορία μας. Διάλειμμα, που, ωστόσο, χρωματίζεται όμορφα και ιδιαίτερα από την σκηνική παρουσία της ερμηνεύτριας, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στα τραγούδια, όπως τα “Λήσταρχος Νταβέλης” και “Σίδερο Με Ατμό”.
 
maziautos   Είναι η σειρά των ερωτικών περιπετειών του Δία να μπουν στην "Χαοτική Όπερα", για να μάθουμε την συνέχεια και το τέλος της ιστορίας του Δον Ζουάν και της Κάρμεν, ώστε να δώσουν τη σκυτάλη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για να μας εξηγήσει για ποιο λόγο θέλει να γίνει “Σαν Αμερικάνος”, με τη βοήθεια του Tonino Carotone, ο οποίος εμφανίζεται σε μια στημένη οθόνη στο πάνω μέρος της σκηνής. Το όμορφο αυτό τέχνασμα επαναλαμβάνεται και στο “Καφέ του Χαμένου Χρόνου”, με τον Salvatore Adamo. Συνεχίζοντας την θεατρικότητα της παράστασης, μας “διαβάζει” ένα γράμμα που έχει μελοποιήσει, που δεν είναι άλλο από το τραγούδι “Ο Ταύρος”, μαζί με την Piluka Aranguren. Τα δίγλωσσα ντουέτα του Μαχαιρίτσα τελειώνουν με το “Σουλτάνο της Βαβυλώνας”, στο οποίο όμως το ρόλο του Ιταλού παίζει ο Tenorman. Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν κι αρκετά τραγούδια του καλλιτέχνη από τις προσωπικές δουλειές του, όπως το “Τί ζητάω” και το “Τερατάκια Τσέπης”, διατηρώντας και ενισχύοντας την καλή διάθεση του κοινού.
 
maziautos4   Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα όμως είναι απαραίτητο να υπάρχει και κάποιος ο οποίος θα κάνει ένα πιο “ποιοτικό” πρόγραμμα. Το δύσκολο αυτό ρόλο αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σταρόβας, ο οποίος ερμηνεύει δικές του διαχρονικές επιτυχίες. Ζηλεύοντας τα ντουέτα του Μαχαιρίτσα, παρουσιάζει και το δικό του ντουέτο “Χαλαρά” με το Λάκη Λαζόπουλο και χωρίς την χρήση της οθόνης, απλά με ένα πλακάτ που κρατάει κάποιος. Η κόντρα του με τον Πασχαλίδη για το ποιος είναι ποιοτικός θα οδηγήσει στο να παίξουν μαζί το “Hotel California”, δίνοντας αρχή στο καθαρά μουσικό κομμάτι της παράστασης. Με εναλλαγές των ερμηνευτών επί σκηνής παρακολουθήσαμε ένα πολύ ωραίο μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων καλλιτεχνών. Κάποια από αυτά είναι το “Τραγουδάκι”, οι ”Βυτυχισμένες Άγκυρες”, ”Τόσα Χρόνια Μια Ανάσα”, ”Μάτια Δίχως Λογική”, ”Πώς Μπορώ”, με ιδιαίτερη εντύπωση να κάνει το “Πριν το Τέλος”, το οποίο τραγούδησαν με τους ιταλικούς στίχους στα κουπλέ και τους ελληνικούς στο ρεφρέν. Όμως η διαφωνία για το ποιος γράφει ωραία τραγούδια δεν είχε τελειώσει, καταλήγοντας σε ένα κολάζ “έντεχνων” τραγουδιών από τον Σταρόβα, ως επίδειξη της ομοιομορφίας του είδους και την ερμηνεία κάποιων ακόμα δικών του, επιδεικνύοντας την δική του ποιότητα. Έτσι γίνεται και η σύνδεση των προηγουμένων με το λίγο πιο “λαϊκό” κομμάτι του προγράμματος με κυρίως συμμετοχή του Πασχαλίδη και της Παπίου. Σαν πιο “λαϊκό” εννοώ τραγούδια, όπως το “Αγάπη Που 'Γινες Δίκοπο Μαχαίρι”, ”Στα Είπα Όλα” και ”Αυτή η Νύχτα Μένει” (Στ. Κραουνάκη), όπου το μπουζούκι έχει βασικό ρόλο (προς αποφυγείν παρεξηγήσεων!).
 
maziauto5   Το τέλος της παράστασης γίνεται με το “Πόσο Σε Θέλω”, το οποίο ερμηνεύουν όλοι μαζί για να μας καληνυχτίσουν. Μετά όμως από το παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού επανεμφανίζονται στη σκηνή για το encore part. Η ακαπέλα και μακρυά από το μικρόφωνο ερμηνεία του “Θρήνου της Αρετούσας” από τον Πασχαλίδη καθήλωσε το κοινό, δικαιώνοντας την επιμονή του για συνέχεια του προγράμματος. Αλλά αυτή η παράσταση δεν τελειώνει εδώ... ήταν από τις μεγαλύτερες συνέχειες που έχω παρακολουθήσει σε συναυλία αφού τελειώσει το βασικό πρόγραμμα, με ποικίλα τραγούδια όπως τα “Διδυμότειχο Μπλουζ”, ”Ο Παλιός Στρατιώτης”, ”Μη Μου Το Πεις” και ”Επεμβαίνεις”. Η ώρα είχε ξεπεράσει τις 3 τα ξημερώματα, όταν τελικά άδειασε η σκηνή και έλαβε τέλος η ωραία αυτή βραδιά.

   Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα, με τους Opera Chaotique να δίνουν έναν πολύ ωραίο και διαφορετικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας τη θεατρικότητα και το ιδιαίτερο στιλ τους με τις πολύ καλές μουσικές επιλογές των υπολοίπων καλλιτεχνών, και με το χαρακτηριστικό χιούμορ του Δημήτρη Σταρόβα να δίνει μία πιο διασκεδαστική νότα στην όλη παράσταση.
 
Δημήτρης Σταυρόπουλος
Φωτογραφίες: Χριστίνα Κεχαγιά
 
maziautos7
Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) : Ρούλα Αντωνοπούλου - ηθοποιός, Ακης Αμπράζης - μπάσο, Λεωνίδας Ιωαννίδης - πνευστά & κρουστά Νίκος, Καλαντζάκος - πιάνο, Λητώ Μεσσήνη - σοπράνο, Μιρέλλα Πάχου - πλήκτρα & ακορντεόν, Δημήτρης Σινογιάννης - κιθάρες, Φίλιππος Σπυρόπουλος – τύμπανα.

Στην ηχοληψία ο Γιώργος Καραγιαννίδης & στους φωτισμούς ο Λευτέρης Μάλλιος.
 
Μουσική Σκηνή «Stage Βy Νight», 26ης Οκτωβρίου 27 , Θεσσαλονίκη,
Τηλ. κρατήσεων: 2310. 566768
Παραστάσεις κάθε Σάββατο μέχρι 30 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22.30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ με ποτό στο bar ΜΕ ΠΟΤΟ ΣΤΟ ΜΠΑΡ
Τιμή φιάλης:130 ευρώ (ανά 4 άτομα)
Τιμή φιάλης κρασιού:65 ευρώ (ανά 2 άτομα)
 
Joomla Social by OrdaSoft!