= Κωστής Maraveyas Ilegal, Κήπος Μεγάρου Μουσικής, Αθήνα, Σάββατο 29-6-2013
Συναυλίες

loogoo

Κωστής Maraveyas Ilegal, Κήπος Μεγάρου Μουσικής, Αθήνα, Σάββατο 29-6-2013

 
   Δύο ώρες καλής μουσικής μας υποσχέθηκε στην αρχή της συναυλίας ο Κωστής Maraveyas Ilegal σήμερα στον υπέροχο κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Δυόμιση μας χάρισε, επειδή οι καλλιτέχνες δεν κάνουν εκπτώσεις, εξαιρετικής μουσικής ή, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, εξαιρετίκ διότι ομιλούμε και τη Γαλλικήν!
 
maraveyas01   Δεν ήταν μόνο ο χώρος μια μοναδική εμπειρία η σημερινή, ένας χώρος για πικ-νικ, ένας κήπος μαγικός μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν καλλιτέχνες που σε μικρογραφία θα μπορούσες να τους παρομοιάσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλλιτέχνες που προέρχονται από όλους τους τόπους της γης, που σου υπενθυμίζουν ότι η διαφορετικότητα ενώνει και δημιουργεί, δεν διχάζει, δεν χωρίζει, αγαπάει και αναπνέει ανάμεσά μας, σε καθορίζει, όσον αφορά τι θες να είσαι.

   Τη συναυλία άνοιξε μια υπέροχη γυναικεία φωνή, η Δάφνη, όπως μας ενημέρωσαν στην συνέχεια. Μια φωνή που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και σε ένα ντουέτο με τον Κωστή Maraveyas, κατά την διάρκεια της συναυλίας. Διασκευές από το παρελθόν με Ζαμπέτα, Χατζηδάκι και άλλους, διασκευές που σου μαθαίνουν πως το σήμερα παντρεύεται το χτες και δημιουργεί το μέλλον.
 
maraveyas03   Είχα την τύχη να έχω παρακολουθήσει τον Κωστή Maraveyas από τις αρχές της πορείας του ή, πιο σωστά, πριν γίνει πολύ γνωστός, τότε που τραγουδούσε Ιταλικά κυρίως τραγούδια στο Σταυρό του Νότου κάποιες Δευτέρες-Τρίτες και είναι ευτυχία να είσαι μάρτυρας μιας εξέλιξης ενός τραγουδοποιού και διασκεδαστή και χορευτή – ο Κωστής Maraveyas είναι όλα αυτά και πολλά περισσότερα – όταν έχει τόσα πολλά να προσφέρει. Γνώστης πολλών μουσικών οργάνων όπως κιθάρα, πιάνο, κ.α. και πολυταξιδεμένος ο ίδιος, ξέρει πώς να συνδυάζει διάφορα μουσικά είδη και να δημιουργεί το δικό του ξεχωριστό ήχο. Δύο καινούργια κομμάτια μοιράστηκαν μαζί μας χτες κάτω από τα αστέρια και τώρα όλοι αναμένουμε με ενθουσιασμό την καινούργια τους δουλειά καθώς και την ηχογράφηση από τις νύχτες πικ – νικ του Μεγάρου.

maraveyas04   Δύο μέρες sold out που δικαίωσαν όλους όσους εργάστηκαν και δούλεψαν σε αυτή τη συναυλία, μια διοργάνωση που όχι μόνο δεν της έλειπε τίποτα αλλά είχε και πολλά παραπάνω να σου προσφέρει και ένα κοινό που εκτίμησε και σεβάστηκε τη δουλειά αυτή.
 
  Ευγενικοί καλλιτέχνες που δεν παρέλειψαν να πουν ευχαριστώ, να υποκλιθούν και να χειροκροτήσουν το κοινό τους, να επισημάνουν ότι χωρίς αυτό οι ίδιοι δεν θα ζούσαν ό,τι ονειρεύτηκαν. Η μουσική καθορίζει, πλάθει και δημιουργεί προσωπικότητες και μουσικοί όπως ο Κωστής Maraveyas Ilegal και η παρέα του έχουν να δώσουν πρότυπα, αξίες και αρχές. «Είστε όλοι σας μουσική ή μουσικοί» (όπως και να το γράψεις ακούγεται εξίσου όμορφο) είπαν κατά την διάρκεια της συναυλίας και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας μαζί τους.
 
maraveyas05   Αξίζει και θα ήθελα να αναφέρω τη συναυλία στις έξι Ιουλίου «Αγάπη ρε +». Μια συναυλία στην οποία συμμετέχει ο Κωστής Maraveyas, όπως και άλλοι εξαιρετικοί καλλιτέχνες. Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμουρατίδης, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, RadioSol. Μια συναυλία αντιρατσιστικού χαρακτήρα, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν σε σχολεία προσφύγων και νοσοκομεία, μια συναυλία που δηλώνει ότι όλοι μαζί μπορούμε. Εμείς θα είμαστε εκεί, έχουμε ήδη προμηθευτεί τα εισιτήρια μας, εσείς;

   Ας κάνουμε το πικ – νικ κάτω από τα αστέρια του Μεγάρου… να φωτίσουν πραγματικά φωνάζοντας «ΑΓΑΠΗ ΡΕ +», γιατί τα αληθινά αστέρια και το πραγματικό φως είναι αυτό που έχουμε μέσα μας και δεν φοβόμαστε να το μοιραστούμε με όλους τους γύρω μας.
 
Κείμενα, φωτό: Χάρις Μολυβιάτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!