= Marauder, Rhodium LiVE @ Crow Live Stage
Συναυλίες

loogoo

Marauder, Rhodium LiVE @ Crow Live Stage

 
   Όμορφο καλοκαιρινή νύχτα, κατάλληλη για τσάρκες και παγωμένες μπύρες. Το γεγονός ότι το ημερολόγιο δείχνει 11 Οκτωβρίου δεν μας απασχολεί καθόλου. Πάμε για κοπάνημα. Η αποστολή λέει the Crow club για την live εμφάνιση δύο δυνατών συγκροτημάτων. Τους Rhodium και τους Marauder. Κλικάροντας στο διαδίκτυο καταλαβαίνω ότι μιλάμε για μπάντες που παίζουν power metal, οπότε είμαστε εντάξει από στυλ. Στα γνώριμα ονόματα είναι κι αυτό του frontman των Rhodium Μάικ Λίβα (γνωστό σε μένα από τη συμμετοχή του σε Maidenance & Keepers of Jericho), άρα η αποστολή ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές. Αν βρω και μπύρες άνευ, θα είναι όλα τέλεια.
 
marauder1949

   Οι πόρτες άνοιξαν όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, γύρω στις 22.00, με αρκετό κόσμο να περιμένει ήδη απ’ έξω, φτιάχνοντας το κλίμα από νωρίς. Χωρίς πολλές καθυστερήσεις βρέθηκα μέσα στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Crow… όλα έμοιαζαν ιδανικά για ένα αξέχαστο live. Γύρω στις 23:15 και ενώ το μαγαζί είχε γεμίσει, έκαναν την εμφάνισή τους οι Rhodium. Έπαιξαν κομμάτια από το “Scream Into The Void”, αλλά και από το άλμπουμ που έρχεται, με κοινό παρονομαστή τα εξής. Γρήγορα μελωδικά riff, ένα ντράμερ να κοπανάει αλύπητα τα αυτιά μας και ένα ftrontman να ξεφτιλίζει τις οκτάβες για πλάκα. Δεν ξέχασα τον μπασίστα, απλά ξέμεινα από έμπνευση, όχι όμως κι αυτός από ενεργητικότητα και κέφι. Ελπίζω να μου συγχωρήσετε τη σημερινή διάλεκτο που χρησιμοποιώ, εδώ όμως μιλάμε για metal. Συγκρότημα με νεανική ορμή, κατάφερε και μας τη μετέδωσε με άνεση, μαζί με μπόλικη πώρωση. Το σετ τους κράτησε γύρω στη μια ώρα, με ελάχιστες διακοπές (ανάσα δεν πήραμε) και μας ανάγκασε να βάλουμε στο καλεντάρι μας την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας τους δουλειάς. Το δείγμα ήταν θετικότατο. 
 
marauder1950
Intro (PB), Scream into the Void, Slaughter, Lucid Dream, Man Of Honor, The Fall, Flaming Sorrow, Love spell, Enter Nowhere, Delirio, Doomsday, Tower of Despair, A Memory of Light
 
marauder1947

   Το γεγονός ότι κλίκαρα στο ιντερνέτιο για να μάθω για τις μπάντες, προδίδει το δεύτερο γεγονός… ότι δεν συγκαταλέγομαι στους οπαδούς του power. Έτσι δεν γνώριζα τίποτα και για το δεύτερο γκρουπ, τους Marauder, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γέμισαν το χώρο με τον δεμένο ήχο τους, δείγμα στα δικά μου αυτιά πείρας μπάντας πολλών ετών, δίχως να θέλω να υποβαθμίσω την καταπληκτική δουλειά του ηχολήπτη του μαγαζιού. Η άνεση με την οποία ήταν στη σκηνή, οι αναφορές τους σε τραγούδια που γράφτηκαν πριν πολλά χρόνια αλλά τα απέδιδαν με τον ενθουσιασμό του «φρέσκου», όλα οδηγούσαν σε αυτό το συμπέρασμα. Εμπειρία. Δίχως αυτό να μειώνει την απόδοσή τους, αφού κι εδώ ακολούθησε ξέφρενο κοπάνημα εφήβων μουσικών, οι οποίοι έτυχε να έχουν βάψει γκρίζο το μαλλί. Από τις αντιδράσεις του κοινού που σύναδε σε κάθε ευκαιρία, κατάλαβα ότι τα κομμάτια τους ήταν γνωστά και αγαπημένα. Και τέτοιες κομματάρες που ήταν, λογικό μου φάνηκε. Τέτοια Live αξίζει τον κόπο να τα παρακολουθήσεις και το Crow είναι από τους πλέον κατάλληλους χώρους. Με μια παράκληση μόνο. Βάλε και καμιά μπύρα free, να μην ξεροσταλιάζουμε κι εμείς οι «άρρωστοι», να χαρείς αδερφέ. Δεν είναι κόπος νομίζω.

   Ανανεώνω το ραντεβού μου με τις δυο αυτές μπάντες, διότι μου προσέφεραν μια εκπληκτική βραδιά, γεμάτη καθαρό και γρήγορο metal.

Νάσος Κονίτσας
 
marauder1948
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες