= Maidenance LiVE @ Remedy Live Club - Oct2k18
Συναυλίες

loogoo

Maidenance LiVE @ Remedy Live Club - Oct2k18

 
   Σταθερή αξία οι Maidenance. Αποδίδουν τα των Maiden με τον πλέον αξιοπρεπή και ενθουσιώδη τρόπο, αγαπάνε τους Αυτοκράτορες του Μέταλ και – πάνω απ’ όλα – τους αρέσει να παίζουν αυτά τα τραγούδια. Και μάλιστα όσα περισσότερα μπορούν. Διαλέγουν κομμάτια από όλες τις περιόδους, παίζουν ό,τι κάνουν κέφι, ακόμα κι αυτά που δεν έχουν παίξει ποτέ (hint hint) οι ίδιοι οι Άγγλοι! Στο Remedy είχε μαζευτεί κόσμος από νωρίς, είχε γεμίσει το μαγαζί, κατά συνέπεια βρίσκω το χώρο που θέλω για να γκρινιάξω λιγάκι. Παίδες, την επόμενη φορά, αρχίστε λίγο πιο νωρίς. Αφού το γεμίζετε από τις δέκα και κάτι το μαγαζί!
 
maidenance477
   Εισαγωγή με “Total Eclipse” και ο κόσμος ξεκινάει να τραγουδάει, να φωνάζει, να χτυπιέται, να συμμετέχει με απόλυτα ενεργό τρόπο. Μπροστά από τα αυτιά μας περνάνε κλασσικά ηχογραφημένα όπως τα “The Duelists”, “Run To The Hills”, “No Prayer For The Dying”, “Speed Of Light” (ναι, έχει προλάβει κι αυτό να γίνει), “Judas Be My Guide” (ψαγμένη Maidenιά, όπως είπαν και τα παιδιά από σκηνής), “Powerslave”, “Wrathchild” (με το Δημήτρη Φυτόπουλο στο μπάσο – θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης είχε παίξει με τη μπάντα κατά την απουσία του Αλέξη), “The Evil That Men Do”, “Brave New World”, “Bring Your Daughter… …To The Slaughter” και ένα σωρό άλλα, με το “Alexander The Great” να ανεβάζει την αδρεναλίνη σε – ευτυχώς – επικίνδυνα επίπεδα. Ωραίο παίξιμο, πολλές φορές συγκινητικό. Οφείλω να εξάρω και τους κιθαρίστες εδώ, ο ήχος ήταν καρμπόν Maiden και η μελέτη που έχουν ρίξει, ιδίως στα σόλο, είναι ολοφάνερη.

   Μέχρι τις δύο (νομίζω ότι διάβασα σωστά την ώρα) έπαιζαν οι τυπάδες και ίδρωσαν φανέλες, όργανα και εμάς τους ίδιους. Οι γηπεδικές κραυγές δεν σταμάτησαν, η «χορωδία» στα κουπλέ και τα ρεφρέν συντρόφευε κατά βούληση και θεωρώ ότι πήραμε μια οτιπρέπει δόση Maiden, μέχρι την επόμενη φορά τουλάχιστον. Απ’ ό,τι μαθαίνω, η επόμενη φορά θα είναι μέσα στις γιορτές. Δυόμισι μήνες, ε; Καλά… Θα ξανακάνουμε ζέσταμα με τους δίσκους και τα βιβλία…

   Το έχω ξαναγράψει για τούτους εδώ και δεν θα σταματήσω να το γράφω. Οι Maidenance μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Είναι σαν να είμαστε όλοι δεκαοκτώ χρονών, σαν να παίρνουμε το μετρό για το Ανατολικό Λονδίνο, σαν να στριμωχνόμαστε σε κείνα τα θρυλικά μαγαζιά της περιοχής, σαν να ζούμε τα παλιά καλά και μάλιστα με πολύ περισσότερα τραγούδια! Η αίσθηση που έχω εγώ τουλάχιστον, σαν ένας από τους πολλούς οπαδούς, που ασχολούνται κάποιο καιρό με το συγκρότημα του Καπετάνιου, είναι ότι το ελληνικό σχήμα είναι από τα πιο τίμια, τα πιο ειλικρινή, τα πιο εργατικά στο «είδος». Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις tribute μπάντες και μπράβο τους που δίνουν το παρόν τόσο δυναμικά κάθε χρονιά. Ένδεκα Μαΐων έχουν γίνει πια οι Maidenance. Τους εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα και μόνο!

Κώστας Κούλης

Part 1
Total Eclipse
Killers
Die with your Boots on
The Duellists
Remember Tomorrow
Stranger in a Strange Land
Brave New World
Infinite Dreams
Wasted Years
Bring your Daughter (to the Slaughter)
 
Part 2
Run to the Hills
Speed of Light
Wrathchild
Prowler
Dance of Death
Judas be my Guide
No Prayer for the Dying
The Evil That Men Do
Alexander the Great
Powerslave
 
Encore:
The Number of the Beast
The Trooper
Phantom of the Opera
Hallowed Be Thy Name
The Clairvoyant (request)
Running Free request)
Iron Maiden
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες