= Maidenance LiVE @ Remedy
Συναυλίες

loogoo

Maidenance LiVE @ Remedy

 
   Ψιλοξαφνική ήταν η απόφαση να πάω και όλο τούτο εξελίχθηκε σε μια πολύ ευχάριστη βραδιά. Το Made Of Metal φεστιβάλ, το οποίο διεξάχθηκε στο Remedy, φιλοξενώντας σε τρεις ημέρες οκτώ μπάντες tribute, τίμησε όλους αυτούς που έπαιξαν, καθώς και όλους εκείνους που ήλθαν. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να είμαι παρών και στις τρεις ημέρες, θεωρώ όμως καθήκον μου να συγχαρώ όλες τις μπάντες που μοιράστηκαν τη σκηνή. Οι tribute μπάντες δεν δουλεύουν λιγότερο από τις «κανονικές». Αντίθετα, έχουν να αντιπαλέψουν τη θέση ισχύος του πρωτότυπου, προσπαθώντας να είναι (σχεδόν) εξίσου αυθεντικοί στην αναπαραγωγή.
 
maidenance01   Από το πουθενά λοιπόν, απρογραμμάτιστα και χωρίς πρότερη «ενορχήστρωση», βρέθηκα στο Remedy, λίγο μετά την εκκίνηση των Maidenance. Όλοι οι φίλοι των Maiden στη χώρα μας γνωρίζουν το πόσο πολύ έχουν προχωρήσει αυτά τα εννιά που χρόνια που υφίστανται τα παιδιά ενωμένα σε τούτο το σχήμα και η αποψινή βραδιά είναι υπέρ του δέοντος εορταστική. Οι Maidenance γιορτάζουν μαζί μας εκατόν οκτώ μήνες πίστης και αφοσίωσης στο μεγαλύτερο ΜΕΤΑΛ συγκρότημα όλων των εποχών και παράλληλα παίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος το “The Number Of The Beast”, το ίδιο το ΜΕΤΑΛ εξ ορισμού. Το έπος του 1982 γιορτάζει τριάντα πέντε χρόνια ζωής και αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για παραπάνω χτύπημα.

   To μαγαζί είναι γεμάτο, η σκηνή πολύ κοντά στον κόσμο και οι πλέον ρομαντικοί μπορεί να βαυκαλίζονται και λίγο… Μπορεί να θεωρούν, εκεί στα τρίσβαθα του νου τους, ότι βρίσκονται στο Ruskin Arms ή το Cart & Horses, γύρω στα 1976, απολαμβάνοντας τη μπύρα της αρεσκείας τους και μία μπάντα που τα σπάει. Κι επειδή δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό να ονειρεύεσαι… Το “Prowler” δείχνει το δρόμο και η εφιαλτική εισαγωγή του “Killers” είναι πάντα μια καλή περίπτωση για ουρλιαχτά. Κάποια στιγμή οι τυπάδες μας ανακοινώνουν ότι θα ξεκινήσουν το ταξίδι του τρίτου και φαρμακερού άλμπουμ των Maiden και εμείς ετοιμαζόμαστε να ξεράσουμε το λαρύγγι μας από το “Invaders” και πέρα.

matsa01   Είναι μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ μπάντα διασκευών. Σέβονται τα κομμάτια, βγάζουν καρμπόν τα σόλο και το ψάχνουν όσο δεν παίρνει. Θα πρέπει εδώ να πω ότι έπαιξαν – εννοείται – ΚΑΙ το “Total Eclipse”, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν, δια στόματος Αλέξανδρου Σταύρακα (ο οποίος εξελίσσεται σε έναν πολύ δυνατό κονφερασιέ), στην υπέρτατη έρευνα ανθρώπου για το μεγαλείο των Maiden. Πριν κάποια χρόνια ανέβηκε στο διαδίκτυο ένα μεγαλούργημα πεντακοσίων και πλέον σελίδων, με τίτλο «Τα μυστικά της σιδηράς παρθένου», υπογεγραμμένο από τον κ. Γιώργο Ματσαγγούρα. Γιατρός στο επάγγελμα και Maidenάς στην καρδιά, ο Γιώργος γράφει στο βιβλίο του εκπληκτικά πράγματα για το φαινόμενο Maiden και είμαι σίγουρος πως η έρευνά του αυτή θα παραμείνει αξεπέραστη, εις τους αιώνας των Eddie… Νιώθω πολύ περήφανος που σε flash back κριτική μου για το “Powerslave” έπεσα πάνω στο Γιώργο, ανακάλυψα τη δουλειά του και το συμπεριέλαβα στο άρθρο μου – ίσως για πρώτη φορά. Από τότε τον έχω φιλοξενήσει ξανά και ξανά σε κείμενά μου. Θαυμάζω αυτό τον άνθρωπο παρά πολύ, θεωρώ πως είναι πραγματική αυθεντία στο θέμα. Μακάρι να ανακαλύπτουν καθημερινά πολλοί φίλοι των Maiden αυτό για το οποίο τόσο πολύ έχει δουλέψει.

   Με το πέρας του “Hallowed Be Thy Name”, οι Maidenance κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και επανέρχονται απίστευτα δυναμικά. “Where Eagles Dare”, “2 Minutes To Midnight”… Ο κόσμος γουστάρει παρά πολύ. Παρά πολύ όμως… Είναι το μεγαλείο των Άγγλων αυτοκρατόρων, είναι όμως και η δυναμική του σχήματος. Ο Αλέξανδρος αναφέρεται κάποια στιγμή στον τραγουδιστή του σχήματος, το Μιχάλη Λίβα, τον οποίο επέλεξε για το προσωπικό του σχήμα ο Timo Tolki. Το συγκρότημα θα περάσει μάλιστα και από την Ελλάδα μας. Επειδή έχει γίνει σχετικός θόρυβος στο διαδίκτυο και επειδή, όπως με πληροφόρησαν μερικοί καλοί φίλοι, κάποια περιοδικά του χώρου σνόμπαραν τον τραγουδιστή και φρόντισαν να παραλείψουν ακόμα και την αναφορά του ονόματός του, δημοσιεύοντας το νέο… Τι να πω… Το να γράψεις ένα «Μπράβο» ή ένα «Συγχαρητήρια» κοστίζει πλέον τόσο ακριβά; Σαν περιοδικό οφείλουμε να συγχαρούμε το Μιχάλη για την επιτυχία και να του ευχηθούμε τα καλύτερα και μόνο. Και μια συμβουλή προς ναυτιλομένους. Η γνώμη σου για κάποιον είναι η γνώμη σου. Όταν μιλήσω με το Μιχάλη θα του πω τη γνώμη μου για κείνον και θα ακούσω τη δική του για μένα. Όταν όμως επιλέγω να σιωπήσω και να αποκρύψω ένα σημαντικό νέο επειδή «έτσι»… Τότε ήλθε μάλλον η ώρα να πάω σπίτι μου…

   Οι Maidenance παραμένουν σταθερή αξία. Σε δυο μέρες παίζουν στη Λειβαδιά. Τους εύχομαι ολόψυχα να οργώνουν τη χώρα μας και να παίζουν και να μας χαρίζουν τόσο όμορφες βραδιές. Έτσι κι αλλιώς… σε αυτή τη ζωή τα πάντα είναι Maiden (Γένεσις, Κεφάλαιο Α, 1-25)!

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!