Συναυλίες

Los Mujeros @ Block 33, 07-12-2013

 
mujeros3   Σάββατο 7 Δεκέμβρη ημέρα γιορτής για τα Μουχέρια! Η πολυμελής μπάντα διαφόρων προσωπικοτήτων και πολύ ενδιαφέροντων νέων, καταγόμενων από Δυτική Μακεδονία, μαζεύονται στο Block 33 για ένα μουσικό ταξίδι άνευ προηγουμένου. Σημαδιακή η ημερομηνία του live, μιας και έκλειναν τα εφτά τους χρόνια ως μπάντα!
 
   Το κρύο τσουχτερό στην όμορφη και υγρή Θεσσαλονικούλα αλλά όλοι εμείς ντυθήκαμε στολιστήκαμε και κατευθυνθήκαμε προς το Block 33 για να ρίξουμε πολύ χορό και να χαρούμε με φίλους και γνωστούς την γιορτή που μας επιφύλασσαν οι Los Mujeros!!!
 
   Επιτέλους βγαίνουν στη σκηνή κατά τις 11 παρά... Ναι, είχαν όλοι αγωνία από κάτω, γονείς, φίλοι, funs, όλοι! Μεγάλη η λίστα και η γκάμα των τραγουδιών τους, με πολύ όμορφες και δυνατές αποδόσεις από τους ίδιους.
 
mujeros   Το κοινό ήταν ζωηρό και αφοσιωμένο στους Los Mujeros. Το χειροκρότημα και οι επευφυμίες σε κάθε τους τραγούδι πρόδιδε πως άξιζε η αναμονή από τις εννιά η ώρα. Με νέο τραγούδι στις αποσκευές τους, ήρθαν πανέτοιμοι να το παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το επονομαζόμενο "Ρεμπετάκι", με μια μελωδία πολύ γλυκιά, που σου χαϊδεύει τα αυτιά και σε προκαλεί να πεις τα λόγια που τα ακούς εκεί για πρώτη φορά. Τα παιδιά έχουν βγάλει ήδη ένα δίσκο, το “Sun after rain”, που είναι πολλά υποσχόμενο. Από αυτόν, επέλεξαν κάποια κομμάτια όπως "Babushka", "Balkan Prank", "Perfect Man", "Hey Woman", το τελευταίο να σας ενημερώσω πως κατείχε για αρκετό καιρό την πρώτη θέση στο Jumping Fish. Ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισα ακούγοντας τον δίσκο ήταν ο "Ήλιος", και καταλαβαίνετε πως ήθελα να το ακούσω και live. Πιστέυω ότι στο δίσκο αδικείται πολύ, η απόδοση live σε αυτό το κομμάτι ήταν πραγματικά απερίγραπτη. Το "Are you ready", επίσης δικό τους, έλαβε το μεγαλύτερο και δυνατότερο ενθουσιασμό.
 
   Δεν θα μπορούσαν φυσικά από μια τέτοια γιορτή να λείπουν φίλοι, μουσικοί, της μπάντας, που με μεγάλη χαρά τους απολαύσαμε επί σκηνής. Ένας βιολιστής, ένας μπασίστας, και ένας ερμηνευτής κάνανε τη συναυλία ακόμα πιο δυνατή και έντονη σε εικόνες και μελωδίες.
 
mujeros2   Ενδιαφέρουσες ήταν και οι διασκευές των Los Mujeros σε επιλεγμένα ρεμπέτικα γνωστά για άλλους, άγνωστα σε άλλους, όπως το "Σούρα και Μαστούρα", "Πέντε χρόνια δικασμένος" και "Σερσέ λα φαμ". Εν αντιθέσει με άλλα νέα συγκροτήματα που τώρα είναι στο απόγειο τους, λόγω τέτοιου είδους διασκευών, θεωρώ ότι ήταν ότι καλύτερο άκουσα.
 
   Ο χορός κράτησε 2 ώρες γεμάτες, μεγάλοι και μικροί γίναμε μια παρέα. Είναι πολύ όμορφο να πηγαίνεις σε μια συναυλία και να περνάς τόσο καλά που να ξεχνάς πως πηγαίνεις για να δουλέψεις. Ομολογουμένως είχα πολύ καιρό να το νιώσω.
 
   Κατά τη διάρκεια της συναυλίας μοιραζόμασταν μαζί με τη φίλη μου, το σταντ με ένα ζευγάρι μεσηλίκων, φρεσκοερωτευμένο μάλιστα. Το ωραίο και το συγκινητικό της υπόθεσης ήταν πως αυτοί οι δύο άνθρωποι ήταν funs των "Μουχεριών", τους είχαν πρωτοακούσει στο ραδιόφωνο και όταν έμαθαν για συναυλία τους κλείσανε εισιτήρια κατευθείαν, γιατί όπως μου είπαν οι ίδιοι θέλανε να περάσουν καλά με κάτι το διαφορετικό.
 
   Αναμένουμε το επόμενο live και σίγουρα επόμενες συνεργασίες και δίσκους.
 
Δέσποινα Τσορμπατζίδου
Joomla Social by OrdaSoft!