Συναυλίες

LiVE! W.E.B., Gentihaa, Drama Noir @ Temple

 
To Metal γιορτάζει με τον δικό του τρόπο τα Σαββατόβραδα. Φέρνει τρία σχήματα να παίξουν, να κάνουν αγνό σαματά, να δείξουν ότι οι μουσικοί μας μόνο προοδεύουν και τίποτα λιγότερο. Και εκείνα ανταποκρίνονται όπως πρέπει. Ακριβώς όπως πρέπει. Και τίποτα λιγότερο.
 
dramanoir2314

Οι Drama Noir εισβάλλουν στη σκηνή. Πάντα σοβαροί, πάντα προβαρισμένοι, πάντα άνετοι. Ντυμένοι ομοιόμορφα, βαμμένοι – κάτι που «εφαρμόστηκε» και από τις τρεις μπάντες – και πωρωμένοι χίλια τα εκατό με αυτό που κάνουν. Από την αρχή φάνηκε ότι θα είναι καλός ο ήχος και θα ήμουν ευγνώμων αν τα φώτα μας έκαναν το χατίρι να μας αφήσουν να φωτογραφήσουμε τις μπάντες όπως πρέπει. Η μπάντα έπαιξε σαν να μην υπάρχει αύριο, ευχαρίστησε τα υπόλοιπα σχήματα, ευχαρίστησε το κοινό και έδειξε πως και στον ακραίο ήχο η Ελλάδα μας είναι από τις βασικές πρωτεύουσες της Ευρώπης και του πλανήτη ολόκληρου.
 
dramanoir2315

Intro/Luminous Seduction, Chaos Melathron, Risen To Avenge, Morna, Invaders From The North, Nightfall Upon The Asylum
 
dramanoir2316

Οι Gentihaa έπονται και είναι πάντα αυτοί που προσδοκούμε να δούμε. Πέρα από τις στολάρες, που πραγματικά ξετρελαίνουν, πέρα από το στήσιμο της μπάντας, που είναι όσο δεν παίρνει επαγγελματικό, λαμβάνουμε από τα ίδια τα παιδιά ένα μήνυμα συνεχούς προόδου.
 
gentihaa2314
 
Καινούργια - και απίστευτα απίστευτη - drummer στο σχήμα και αναμένοντας το επόμενο άλμπουμ τους – το οποίο μάλλον δεν θα αργήσει, καθώς θέλουν ακόμα ένα τραγούδι να ετοιμάσουν για να κλείσουν το «μπουκέτο» - τους ακούμε να παίζουν από το ντεμπούτο τους, κουμπώνοντας και εκείνοι άψογα τα προηχογραφημένα με τη Live φρενίτιδα επί σκηνής. Είναι απίστευτο το ότι μπορούν να κάνουν τόσο καλή φασαρία ακόμα και σε μία σκηνή που δεν είναι τόσο μεγάλη για να το επιτρέπει.
 
gentihaa2316
 
Ο κόσμος ανταποκρίνεται και την παράσταση κλέβει ένας φοβερός πιτσιρικάς, με μπλουζάκι του συγκροτήματος και τα απαραίτητα ακουστικά, για να προστατεύσει τα αυτάκια του.

Serum, Mastery, Vision, Empathy, Alpha, Into The Unknown, Beyond
 
gentihaa2315

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά εισαγωγικά για τους W.E.B. Είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, είναι κοσμογυρισμένοι, το έχουν για την πλάκα τους και αυτό που άκουσα εκείνο το βράδυ, είναι ένα εκπληκτικό soundtrack με μπόλια από ακραίο ήχο. Είναι μία κινηματογραφική μπάντα και αυτό έχει να κάνει και με τη μουσική τους φυσικά. Τα ορχηστρικά μέρη είναι ονειρικά, το τρέξιμό τους απόλυτα κουμπωμένο στο ύφος τους. Τα φοβερά κοστούμια τους, οι εναλλαγές στα φωνητικά, οι δύο άκρες της σκηνής που υπερυψώθηκαν, η απρόσμενη «κοινωνία»… Κάποια στιγμή μας πετούν κάτι μέσα από ένα τσουκάλι που ανακατεύουν και ανακατεύουν. Το κόκκινο κολλώδες υγρό προσγειώνεται σε κεφάλια και διάφορα σημεία σωμάτων και προκαλεί ενθουσιασμό και χαμόγελα. Έτσι, τουλάχιστον, αντέδρασα εγώ και θέλω να πιστεύω και όλα τα παιδιά που «ποτίστηκαν».
 
web2314

Intro – Crimson Dawn, Pentalpha, Dark Web, Morphine For Saints, Tartarus, Dominus Maleficarum, Murder Of Crows, For Bidens / My Storm Upon You – Medley, Dragona, Interlude – Where Everything Begun, Eligos – Red, Outro I – Regnum Sanguinis, Outro II – December 13th
 
web2315

Κλείσιμο πριν από τα μεσάνυχτα, μια και το venue έπρεπε να ετοιμαστεί στη συνέχεια για κάποια DJ set και η καλύτερη υπόσχεση ότι η χώρα μας διαθέτει μπάντες με εξαιρετικούς μουσικούς, ευγενείς ανθρώπους, που δεν φείδονται ευχαριστιών και καλών λόγων, που εκτιμούν όλους όσους ήλθαν και προσφέρουν θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Μόνιμη εξέλιξη προς τα εμπρός. Πολλά μπράβο, πολλά συγχαρητήρια!

Κώστας Κούλης
Φωτό: Αλέξανδρος Γκαλλέττι
 
web2316
 
Joomla Social by OrdaSoft!